Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 061
  • 555
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета!
Много отдавна не съм писала, но си имах малко проблеми.
Чародейке, мила, честито!   bouquet
Честит рожден ден на Албена и Галяbouquet  bouquet  bouquet

Моите цветя са добре. Засях семената от лавандула и май са поникнали 5 стръкчета (май, защото са още малки и не мога да съм сигурна дали е точно лавандула Embarassed). Сега съм сложила едни семена в хладилника и след половин месец и тях ще ги засея, да видя дали нещо ще поникне.
Имам много хубава бяла азалия, много й се радвам, подарък ми е от мъжа ми за дивотиите, които преодолях. Grinning
Днес си купих и доста саксии, скоро се каня да пресадя някои цветя. Laughing
По въпроса за пръстта - есента си взех от вилата и я смесвам 50:50 с купешката (която също е някаква смес).
От каланхоето ми отрязах една част и съм се опитала да я посадя - ще видя дали ще се хване. Thinking
Теменужките, които ми бяха пуснали коренче все още са само с по 1 листо и се чудя дали въобще ще тръгнат.  Sad newsm78
Общо взето е това - трилистникът ми пак залиня, бенджаминът ми пък върви много добре, а листата на лимончето ми окапаха чак сега.
Другата седмица ще имам фотоапарат и ще ги снимам да ви ги покажа.
Стана много дълго и ви моля за извинение, ама отдавна не бях писала.

# 241
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Tedito_799 за пахирата топваш я във вода в прозрачна чаша и чакаш, при мене пусна корени за около 2 месеца, първоначално пуска мъх и после корени. Аз моята я посадих, макар че не беше пуснала големи корени и се хвана. Първоначално се уплаших, че листата станаха твърди, но почна да си изкарва листенца.
А за мушичките наистина аз водих голяма борба лятото. Понеже у нас през лятото е много горещо и полива по-често такава напаст бяха станали  ooooh!. Толкова много станаха, че ги събирах с прахосмукачката около саксиите. Вече ги няма, поливах с калиев пермаганат (трябва да се внимава с него), зелен камък и засушаване. Според мен трябва да се изпробва всичко и което стане  Peace .
Вече мога да се похваля, че семената мушкато от 9, 8 покълнаха, който си е купил семена да знае, че много обичат влага и покълват през нощта. А мимулоса с тези темпове скоро ще го пикирам  Mr. Green .

# 242
здравейте скоро ми подариха Юнкус, който незнам как да гледам .Бихте ли ми дали някакви съвети. newsm78
според рускините:
Цитат
Пугаться совершенно нечего. Уход точно такой же как и за циперусом. Держите воду в поддоне, что бы земля была всегда влажной и все. Удачи.

според нашите мацки така

успех  Peace

Goody, Благодаря ти  много за информацията  Hug Hug
Tedito_799 , дано...  fingerscrossed fingerscrossed
Момичета разгледах ви снимките с цветя страхотни са!!!  bouquet

# 243
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Помооооооооооооооооооооощ

пуснах в цветарския, пускам и тук

в саксията на моята орхидея намерих това

ще го махна, а да махам ли и корените, които са обрасли с него?

помагайте бързо, че кръвното ми е на виенското колело  Crazy и ще се мре  Blush

# 244
Goody какво всъщност е това. Гъба някаква ли или нещо изкуствено? така от снимката не се разбира много добре.  newsm78Ако е изкуствено премахни само него, ако е гъба почисти внимателно коречето, но ако има възможност него го запази.
На малки патерички,  Embarassed но вчера ме нямаше, Честит рожден ден на Албена и Галя    bigdance2 newsm59  Gift Да сте живи и здрави, много щастие и късмет!

# 245
Goody,
това според мен е сфангум и е нормално да се слага на орхидеите. Не знам обаче дали не му е време за махане. В цветарския ще те посъветват със сигурност.

# 246
a-d-s аз имам юнкус, да ти кажа доста пъти го бях отписвала, но любовта ми към него е толкова голяма /влюбих се от тук, една форумка имаше/ истината е че той сам ще ти поскаже как точно да го гледаш. Добре е водата която ву слагаш в чинийката да бъде  престояла, аз така процедирам вече, защото преди слагах директно от чешмата и слагах постоянно, еми беше прогизнало. Довечера ще го снимам, за да видиш, добре е, изкарва нови листчета, добре е да бъде на слънце, не пряко разбира се. Не го пулвелизирам.
Goody,ако искаш го махни, аз лично не съм виждала такива приставки в орхидеите, ако искаш я махни. Може би тя спомага за пъддържане на влагата.
Чародейка честито, отново. Hug

# 247
Goody,
това според мен е сфангум и е нормално да се слага на орхидеите. Не знам обаче дали не му е време за махане. В цветарския ще те посъветват със сигурност.

мммммда, когато моичкия купил орхидеята му казали, че трябва да е постоянно мокра  Rolling Eyes Бог знае какво биха ме посъветвали сега  Crazy

махнах го. всички корени, които са опирали в него са кафяви - махнах и тях  Hug сега ще чакам  Blush

# 248
Blush девойка отдавна не съм, но подобни листенца виждах в една тема за недостига на минерали ooooh! сега ако се сетя и къде е ще е чудо Hug ще дописвам явно, ако я намеря ще пусна линк  Peace
Goody, благодаря ти! Прочетох всичко много внимателно. Признавам, торенето не е силната ми страна, но си храня цветята редовно. С ей такива пръчици .
Прочетох (може и тук да беше), че някои от момичетата за подхранване слагали в саксиите таблетки хормони или противозачатъчни и цветята им полудявали. Та си купих аз един хормон, който подпомага растежа на корените. Сипах от него (прахообразен е) във водата за поливане и освен на дифенбахиите, сложих и на други бавно развиващи се растения. Сега чакам резултата.
А, Goody, все се каня да те питам, как е красивото ти корделине, за което се беше притеснила преди време?

А опитите ми да посея костилки претърпяха провал - неуспех с авокадо, ананас, мангото и то май няма да пусне корени. Само мандаринките се показаха. А, посях и костилка от тайвански лонган. Прилича на личи. Минаха три седмици - нищо не е поникнало  Sad.

К@ми, ти пося ли си къдравия магданоз?

Aitep, кралската ти бегония е много красива   bouquet. Пресаждала ли си я? Защото на моята й паднаха всички листа след пресаждането, но основата стои и имам надежда, че ще оживее.

Последна редакция: чт, 05 фев 2009, 22:31 от Blue Jay

# 249
корделинето остана с 4 листа, прецъфтя и май няма да има семена  Confused късно се сетих да се правя на пчеличка Мая  Tired
за сметка на това на самия цветонос ( ooooh! а сега,  Thinking така ли се казва ако не е орхидея?) там където бяха цветчетата се  е оформило ново растение, за сега е малко, но изглежда като истинско. ще снимам  Peace
преди време подхранвах сакъзчетата с такива пръчки  Confused нямаше ефект. минах на мастербленд, а после и на лактофол за цъфтящи  Peace

Blush не съм пробвала с противозачатъчни - искам си  малките baby_neutral пък  Whistling
и моите личита не тъгнаха  Tired за сметка на това имам нови попълнения в раздел "кражби"  Blush но не знам какво са 
 Mr. Green и тях май трябва да снимам, а хич не обичам фотоапаратите  Blush

# 250
Blue Jay,
не знам с какъв хормон за корени поливаш ( предполагам, че е вид вкоренител и се ползва само за вкореняване на резници), но имай предвид че тези неща в по-големи количества действат като хербицид- отрова на растенията. Слагай си тези пръчици, които си снимала, в тях има бавно освобождаващ се тор, което си е, както казваш ти, храна за растенията. Противозачатъчните се слагат само на цветя, които не искат да цъфнат.  И да знаеш, че нито един хормон не може да замени необходимите торове (както и при човека - хормоните не могат да заменят храната, дори напротив, може и да увеличат потребностите от храна Wink )

# 251
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Blue Jay не съм пресаждала бегонията, понеже си я купих декември, но много обича вода, през два дена я поливам  Mr. Green . И аз слагах хормонални (противозачатъчни) таблетки на теменужката ми и ефект никакъв и вече се отказах, просто моята теменужка ще я гледам за листана маса  Whistling .
В един магазин ми показаха този хормон в бурканче като крем за лице, холандско и с голям % азот, мисля беше 30,5,5. А този мастербленд наистина много го хвалят, в понеделник си полях сакъзите да ги събуждам вече  Peace .

# 252
Ето и моята нищожна градинка.Тъкмо да снимам и бонзая ми и батериите на апаратчето свършиха Rolling EyesКато намеря нови,ще снимам и него.Сега съм посадила няколко китайски рози за проба със и без вкоренител,после ще разказвам какво е станало.Засега нищо,ама аз ги гледам през минута и ми се иска да имам магическа пръчка...  Laughing
http://media.snimka.bg/2083/010421325.jpg

# 253
iskrone, скромна но хубава ти е градинката. Това с бодличките какво е, много е интересно.  И аз като насадя нещо го наглеждам през 5 мин. , като че ще порасне  по-бързо Mr. Green момичета смених си ника, че джиджи биджи беше някак много дълго  Rolling Eyes
о, забравих да се похваля, като повехна едната циклама, взех друга...

# 254
Milenk@, познах те  Mr. Green Party  Hug

iskrone, градинката ти наистина е много хубава  Peace

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 18:14 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт