Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 058
  • 555
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви. EmbarassedТова с бодличките е нещото,което ще се спомине първо CryБях на разходка из тукашните планини и имаше такава гора,нещо като борове и аз си отскубнах 1-2 млади,виновна съм.И понеже бяха с огромни корени ги поорязах,за да влязат в саксия,а другото го сложих в плитка подложка,да го правя бонзай.Ама доста пожълтяха,нямам идея дали ще се хванат.Ами каква е тая храна за цветя и как се използва и на колко време.Ами за всички цветя ли става...Да взема да си купя и такова чудо.Аз имам витамини,течни,които слагам на всеки 15 дни с поливането.Тази храна отделно ли се слага... newsm78 Нещо съвсем се пообърках.

# 256
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Milenk@ познах те по подписа  Mr. Green
И аз като посадя нещо и постоянно го наглеждам  Wink
 iskrone това с бодличките ме накара да се взирам в монитора, много е интересен замисъла, можеш да го направиш  него на бонзай Wink. Цикаса ти е доста добър  Peace .
Аз допреди малко садих още семена  Mr. Green . Днес се разхождах и си накупих пак малко семена  Whistling . Нямам спирачка  Tired . Семената от бегониите май няма да станат  Rolling Eyes , но поне съм опитала  Peace
Албена при теб как е положението

# 257
a-d-s аз имам юнкус, да ти кажа доста пъти го бях отписвала, но любовта ми към него е толкова голяма /влюбих се от тук, една форумка имаше/ истината е че той сам ще ти поскаже как точно да го гледаш. Добре е водата която ву слагаш в чинийката да бъде  престояла, аз така процедирам вече, защото преди слагах директно от чешмата и слагах постоянно, еми беше прогизнало. Довечера ще го снимам, за да видиш, добре е, изкарва нови листчета, добре е да бъде на слънце, не пряко разбира се. Не го пулвелизирам.
Goody,ако искаш го махни, аз лично не съм виждала такива приставки в орхидеите, ако искаш я махни. Може би тя спомага за пъддържане на влагата.
Чародейка честито, отново. Hug

ani_4ka   и аз в момента в който го видях в цветарския магазин страшно ми хареса  Praynig много интересно цвете... дано наистина, както казваш ми покаже как да го гледам!!! благодаря за информацията  bouquet
чакам снимка

# 258
Blue Jay,
не знам с какъв хормон за корени поливаш ( предполагам, че е вид вкоренител и се ползва само за вкореняване на резници), но имай предвид че тези неща в по-големи количества действат като хербицид- отрова на растенията. Слагай си тези пръчици, които си снимала, в тях има бавно освобождаващ се тор, което си е, както казваш ти, храна за растенията. Противозачатъчните се слагат само на цветя, които не искат да цъфнат.  И да знаеш, че нито един хормон не може да замени необходимите торове (както и при човека - хормоните не могат да заменят храната, дори напротив, може и да увеличат потребностите от храна Wink )

Лени, точно за вкоренител става въпрос  . Само веднъж съм сложила от него във водата за поливане. И ще ти кажа защо. "Откраднах" си клонче от бенджамин, но забравих да го извадя от чантата. Сетих се чак на другия ден. Сложих го във вода да се вкоренява, но му окапаха листата. Сипах в чашката малко от хормона и след 2 дни се показаха нови листенца, а и коренчета ще има. Та затова реших да пробвам и с някои други цветя. Но щом казваш, че не бива, повече няма да експериментирам  Embarassed. Аз на теб ти вярвам, благодаря много за предупреждението  Hug.

Iskrone, много са ти хубави цветенцата! Не се притеснявай, че са малко. Ще натрупаш и ти, заразно е  Wink. Аз като казвам храна за цветя, имам предвид тор. Имам течна и във вид на пръчки. Какви витамини слагаш на твоите цветя?

Я, Джиджи се преименувала, ама и аз я познах  Wink.

Evelinar  , надявам се при теб всичко да е наред и скоро да покажеш новите придобивки  Hug!

Goody, имаш ли отговор в цветарския форум  за сфагнум мъха в орхидеята? Аз също имам такъв в моите нови фаленопсиси, но при мен е най - отгоре, върху почвата. И аз не знам какво да го правя  newsm78.

# 259
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Goody, имаш ли отговор в цветарския форум  за сфагнум мъха в орхидеята? Аз също имам такъв в моите нови фаленопсиси, но при мен е най - отгоре, върху почвата. И аз не знам какво да го правя  newsm78.

ето отговора  Hug
Цитат
Това е така наречения сфагнум.
Не се безпокой, няма да се образува сам, но аз също бих го махнала, защото задържа много водата. И клечката махни - даже на снимката личи, че вече гние.

newsm78 там стъпвам като по тънък лед - всеки втори пост предизвиква гнева модераторскиЙ  Blush сега не смея да покажа какви съм ги свършила  с пресаждането ooooh!

при нас е пролет   Laughing утре ще си нагледаме градинката.   Party  ще видя докъде са ми лаленцата, зюмбюлите минзухарите ....  Party
ще видя как я карат розите  Heart Eyes и за тревата се замислям  Praynig

# 260
  • На края на света !

newsm78 там стъпвам като по тънък лед - всеки втори пост предизвиква гнева модераторскиЙ  Blush сега не смея да покажа какви съм ги свършила  с пресаждането ooooh!

при нас е пролет   Laughing утре ще си нагледаме градинката.   Party  ще видя докъде са ми лаленцата, зюмбюлите минзухарите ....  Party
ще видя как я карат розите  Heart Eyes и за тревата се замислям  Praynig

Защо по тънък лед да стъпваш,неможе ли да питаш  newsm78

При нас също е пролет аз от два дни изнесох цветята навън ,да живнат малко ,да им попопада прахта а и да  привикнат със слънцето ,но съм в готовност веднага да ги прибера ,постоянно следя прогнозите  Mr. Green

# 261
Здравейте!Компа ми е развален и не мога да пиша, бързам че почва сам да пише само 1 буква.
Магданоза не съм посяла.Утре ако го оправят ще пиша.Ако успея да пусна този пост, ще прочета подробно написаното и ще опитам пак да пиша.

# 262

ето отговора  Hug
Цитат
Това е така наречения сфагнум.
Не се безпокой, няма да се образува сам, но аз също бих го махнала, защото задържа много водата. И клечката махни - даже на снимката личи, че вече гние.

И аз попаднах в един цветарски форум по линк постнат от Ками (Flowersnet.info) и влязох с най-добри чувства да попитам какво да правя с моята орхидея Лудизиа Ред Велвет, ама то бяха едни коментари в отговор , защо съм се обръщала към тях на момичета като те не били вече момичета  а дами , освен това да съм четяла по-добре че сред тях имало и момчета, ама как съм я носила на разсадника да ми я пресаждат като съм можела и сама да го направя в къщи и все от този сорт.  По едно време им се извиних че съм "нахълтала" в сплотения им форум и се запитах защо се вземат толкова на сериозно ...
Така че туй за "тънкия лед" го разбирам 100% - много е некомфортно ..

# 263
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в моя случай бяха прави  Blush
какво да направя, бях притеснена и реших, че може по бързата процедура  Crazy

Hug редно беше първо да прочета правилата (а те са маалко по-различни от тези тук Rolling Eyes ) и тогава да се хвърлям  Hug

# 264
А бе аз не им четох правилата, а карах на усет и понеже съм малко по-"джаста-праста", хич не им "цепя басма" на модераторите, а пък където смятам, че е нужно, се извинявам. Че в края на краищата форумът е обществен, а не частно парти.
Истината обаче е , че там има много компетентни хора, които може да са ви много полезни!

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 08:43 от Ленито

# 265
Момичета,да ви почерпя!Днес остарявам с още една година!

# 266
  • Пловдив
Катка ЧРД ! Много здраве и повече поводи за радост!

# 267
  • На края на света !
_re_ge и аз веднъж по навик написах момичета ,и те най учтиво ,ми написаха ,че има и момчета сред тях ,и това наистина е така ,има доста мъже в този форум ,а и определено могат да ти дпомогнат  Peace

Катка Честит Рожден Ден !

# 268
Катка,ЧРД! Само хубави неща ти желая!  bouquet Момичета ,преди няколко дни посях семенца латинки,цинии,мимулус и други и вече доста са покълнали.Направих ги като aitep и искам да питам трябва ли да ги открия и колко да поливам.  bouquet

# 269
Каткар Ч Р Д и от мен.Така е, годините се натрупват,а с тях и цветята ни Laughing...Бъди здрава.
Blue Jay, добре че ме попита какви витамини ползвам,че да се зачета хубаво в упътването.Ами то е течен тор,даде ми го една продавачка в огромен цветарски магазин и ми каза,че е за бонсаи,ама да го ползвам за всички цветя.А като си взех речника да го преведа добре,че е на испански видях,че помага на бонсая,и предотвратява растежа му много на високо.И си мисля,че това не е добре за другите цветя...Май нищо не разбират в тия магазини.Ще купя друга храна за останалото домочадие Mr. Green...

Общи условия

Активация на акаунт