Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 69 024
  • 555
  •   1
Отговори
# 375
                       Катка, честит рожден ден на момиченцето ти!
                         Здрава, весела и много щастлива да расте!

Милена, честита розичка!Но аз нещо не мога да ти дам съвет все още.Моята нали беше почнала да пожълтява, но сега е добре, не цъфти вече, та мисля да я орежа / не знам сега ли е време?/.Сега ще взема да почета за нея повечко, да разбера кога и колко да я подрежа.

Изрежи ги, нищо няма да им стане, махни старите .

Ходих малко на разходка до Германия, върнах се преди два дни, пътьом си накупих едни хубави иглики от Унгария, и една малка азалия от Германия. Ще ви ги покажа Hug

Така е, подрежи ги, ще излязат нови клонки.
Честити цветенца, МерСедес!

Мече Пухче, тук чети за драцената, май не й е добре при Т. по-ниска от 12 гр.
http://zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=14
http://zadoma.rozali.com/cvetia/p3136.html
Тук пък има цяла тема за драцената - http://forum.flowersnet.info/viewtopic.php?f=13&t=665

# 376
Катка, честит празник на дъщеричката ти! Много здраве, усмивки и радост!

Джиджи, аз преди време се похвалих с мини розичка и докато я чаках да цъфне, за да я снимам, изсъхна. Буквално за два дни, не разбрах какво стана. Струва ми се, че предпочитат да са навън.

Мече Пухче, на моите драцени слагам течна тор през лятото, но не толкова често. Само един път в месеца и си се развиват добре.

Аз да се похваля - моите цъфтят - марантата, оксалиса, каланхоето. А копривката я имам от една година и непрекъснато дава цвят Heart Eyes.

# 377
Ками, Blue Jay благодаря  Hug И аз най-много се притеснявам да не я уморя от топлината. Освен това и с поливането не съм наясно, но и аз ще поровя за повече инфо. Ето я и нея

# 378
Миленка, много е хубава!
Не я дръж на много топло, аз моята я държа м/у два прозореца.Но пак не й излязоха нови пъпки, а май само 2 нови, но си е жива още.Ще я подрежа, ще я пресадя в по-голям съд и ще чакам цъфтеж - в магазина ми казаха, че напролет ще цъфне. Rolling Eyes Ще видим.Ще я изнеса другият месец на терасата.

# 379
Джиджи, розичката е разкошна   bouquet!

Миленка, много е хубава!
Не я дръж на много топло, аз моята я държа м/у два прозореца.Но пак не й излязоха нови пъпки, а май само 2 нови, но си е жива още.Ще я подрежа, ще я пресадя в по-голям съд и ще чакам цъфтеж - в магазина ми казаха, че напролет ще цъфне. Rolling Eyes Ще видим.Ще я изнеса другият месец на терасата.

Сега се замислям, че моята сигурно изсъхна толкова бързо от топлината у дома  Sad.
Стискам палци твоята да цъфне, К@ми! А какъв цвят е?

# 380
...Мече Пухче, тук чети за драцената...
                        Тия линкове аз уж ги прочетох няколко пъти, но ми се искаше някакви практически насоки да чуя, че нещо не вярвам на тия сайтове. Пише, че лятото може да се изнесе на балкона, ама първата пък точно от такова изнасяне умря. И това за пясъка не било вярно.

...Мече Пухче, на моите драцени слагам течна тор през лятото, но не толкова често. Само един път в месеца и си се развиват добре...
                        bouquet. А слагаш иначе както си пише на опаковката, нали?

# 381
Благодаря за отговора за сакъзчетата, ..
а тези мини рози ги обожавам, но досега съм видяла сметката на поне 5 от тях..
като останат тотално без листа и цвят ги давам на майка ми, която ги сади в градината .. явно са за там, защото се хванаха всички и си цъфтяха до миналата зима, когато големия студ ги измрази..

# 382
  • Kопенхаген
Ленито благодаря за съветите   bouquet Ще взема да се поразровя из нета за тези капризни цветя.Не знам, но този пожълтяващ връх ме притеснява особено. Уж спазвам основните правила за отглеждане но...  newsm78

# 383
Сега се замислям, че моята сигурно изсъхна толкова бързо от топлината у дома  Sad.
Стискам палци твоята да цъфне, К@ми! А какъв цвят е?

Hug Много ти благодаря за пожеланието, ще се погрижа да цъфне пак!  Grinning
Ето я моята, аз съм ви я показвала, но не беше скоро.Ако цъкнеш на снимките, ще ги видиш по-големи.

В един брой на "Цветя и дом" пише за розите и такива хубави снимки има, че ми се искат всички цветове.Ако имам успех с тази, ще си купя още цветове.

Нали ви обещах да ви покажа кампанулата на баба и стапелията.Преснимах хартиени снимки, някои даже преди време съм преснимвала и направих албумче, да видите какви цветя съм уморила.Така се разтормозих, че повечето ги нямам вече.  Sad Стапелията не се вижда хубаво, тъмна е снимката, в долната част се вижда цветът.На последната снимка е финиковата ми палма, която беше с хубави, тъмно-зелени и твърди листа.Но като почна да я изнасям, се надявам пак да се разхубави.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=341657&pid=10546674

# 384
Честит рожден ден на малката рожденичка и от мен!  Да е жива, здрава, умна и красива за радост на мама и тати и най-вече щастлива !!!!
  bouquet Heart Eyes

# 385
Ками и твоята розичка е много хубава. Дано пак да цъфне. А албумчето го разгледах с голямо удоволствие. Много са хубави всичките. Запазила ли си някое от тях? Най-красивото цветенце май доста е пораснало  Mr. Green

# 386
Ками и твоята розичка е много хубава. Дано пак да цъфне. А албумчето го разгледах с голямо удоволствие. Много са хубави всичките. Запазила ли си някое от тях? Най-красивото цветенце май доста е пораснало  Mr. Green

Благодаря, Миленка! Hug
Да, запазила съм някои - драцената, единият аспарагус, ктенантето, 2 стромантета, нолината, 1 сенполия, финиковата, хамедореите, гарденията и бенджамина, който засуших и се опитвам да спася.Сега си припомних, че съм имала калатея зебрина, макояна и руфибарба, която умря от акари. Sad
Наистина отдавна е било.

# 387
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Момичета Честит Свети Валентин

Пожевам на всички много любов  Heart Eyes

Да ви споделя, че в Била са докарали много цветя. Има и бонзаи по 12.99. И разбира се аз излязах с един бонзай и една малко цветенце със сърце украсено. На касата ми казаха, че цветето не струва колкото е на саксията, а със сърцето има друга ценат.е. цветенцето не струва 5,19 колкото пишеше, а малко повече. Аз като платих и се усъмних  Thinking . В къщи проверих бележката. И видях маркирано цветето и отделно маркирано цветето с аранжировката, значи съм платила цвете и цвете с аранжировката  Shocked Да ама пише,че цветето с аранжировката струва 19.99  Rage Rage и те е едно просто сърце е аранжировката забодено в цветето. С Илиан отидохме да се разправяме, тази която отговаря за касите се опита да ме изкара мене грешна. Видяха, че цветето е маркирано два пъти ще ми връща парите, аз продължих исках да ми се върнат и тези 19.99, тя ми отговаря, че било пишело и т.н. че струва толкова, а аз мога да различа 5,19 и 19,99 като цифра. И накрая се оказва, че цветето със сърцето си струва 5.19, а един панер с три цветя струвало 19.99  Naughty
И ми върнаха парите за т.н. Аранжировка. Касиерката провеси нос, а преди това горда и скача като канонерски петел  Twisted Evil .
Извинявам се, че оспамих темата, но наистина трябва да се внимава и проверява много кратно. Дори и по телевизията го казаха и то точно за Била.

# 388
   Честит празник на всички влюбени и обичащи се!

Да не забравяме и нашият, християнски Трифон-зарезан!Наздраве!

Аitep, радвам се, че си се оправила и честити цветенца! Hug
Сега и ние се върнахме от Била, такива цветя със сърчица не видях, но бонзаи имаше 4 бр. като 2 бяха с увехнали листенца.Единият бонзай беше като сукулентно, с малки, месести листа.Иначе са хубави, да ни ги покажеш. Grinning

# 389
Честит празник на всички, които се обичат!

Момичета, имам нужда от съвет...Безобразно некадърна съм в цветоотглеждането по принцип.  Mr. Green Растенията дето имам като по чудо оцеляват при моето гледане и набезите на дъщеря ми.Имам една китайска роза, която я нападнаха някакви малки животини, белички, които си направиха паяжинки по всички листенца и всичко изсъхна съответно.  ooooh! Напръсках я с разтвор от вода и веро и като че ли животинките изчезнаха, но ми останаха само стъблата от хубавото растенийце. Ще мога ли да го спася някак си и как? Благодаря предварително.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт