Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 68 934
  • 555
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
aitep Честит ти рожденник! Много да те слуша и обича!

# 406
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК,ПЕТЯ!  1dating newsm59  bigdance2Да сте много щастливи заедно ,  да има разбирателство и късмет във вашия дом!И,разбира се ,много цветя  bouquet

# 407
Здравейте,момичета.Да се похваля с новата си придобивка  - Ficus Retusa мисля че е,от ровенето в нета.Някой знае ли нещо по въпроса за бонзаите Carmona,като моя Бонзи?Пише,че давали и плодове,ама моят само цъфти и падат цветовете.

аааа,ЧЕСТИТО НА РОЖДЕНИЦИТЕ....
Ако някой е гледал такъв фикус,моля да пише впечаления и начини за гледане.Аз доста почетох в нета,ама все пак...Той е от 2 дни вкъщи и още се опознаваме.Мисля,че Бонзи малко ревнува,но ще свикне.Вчера видях едни страшни бананови палмички по 6 евро,много малки и сладки и откъде намерих сили да изляза от магазина,не знам.Днес май ще се върна да си купя..... Rolling Eyes
Поздрави на всички,това е новото ми дръвче...
http://media.snimka.bg/2151/010557361.jpg
http://media.snimka.bg/2151/010557328.jpg

# 408
Днес видях,че е цъфнала първата иглика,въпреки студа и ледения вятър  - http://media.snimka.bg/2159/010574158.jpg
 /На срещата в събота ще ви донеса коренчета точно от тази иглика. Grinning/

# 409
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Благодаря ви момичета  Hug за пожеланията.
Скоро не съм давала отчет за развитието на семенцата. Лобелията ми даде кълнове, но тази на Русков комерс е с повече, май на тази фирма семената са много добри. Семената на мушкатата всичките са погълнали, само тези от ММ трайдинг от 10 май ще оцелеят само 3  Rolling Eyes . Обикновената петуния и тя е покълняла, върбинката от Катя и тя е започнала. Семената от бегонията няма и помен да тръгнат, вече съм 100% сигурна, че ще си купувам готови  Mr. Green . Последните разсади бях посадила в обезпаризитена почва, но в един от разсадите нещо упорито расте  Mr. Green , някакви бонуси получавам  Sunglasses
Габровки за срещата някакви желания да имате да нося нещо.
iskrone мисля, че такъв бонзай имаше Ками, а плодове раждаше един друг бонзай.

Илиан каза, че нашият бонзай е от Трънкосливка, понеже има едно малко плодче като грахче и листата му са точно като на млада джанка  Mr. Green .

# 410
Здравейте на всички,може ли да се присъединя към вас,обичам цветята ,но нещо напоследък не мога да се грижа както трябва за тях, а и имам две момчета,които не ми дават възможност да живеят,но да са ми живи и здрави
Подариха ми един кипарис ,но нещо взе  да се рони дали не съм го пресушила и дали ще живне,ще се радвам да ми давате съвети
И аз да честита на рожденичката :много здраве и късмет и пожелавам  bouquet

# 411
Лелее, толкова сте писали, че не мога да изчета!
Първо казвам честит ти рожденик, Аitep! Здраве, късмет и много любов с теб му желая!

Сега отивам да изкъпя малкия и се връщам да пиша по темата за новите ви цветенца.Да са ви честити!  Hug И аз имам ново. newsm03

# 412
Sarah,за листни въшки и акари използвам препарат за бълхи по кучета и котки Laughing.това не е шега-купувам го от селскостопанка аптека-флаконче от 10 мл и се разтваря 1мл в 1 л вода.Сега не се сещам как точно се казва препарата,но с него съм си спасила много цветя.А мухичките  из саксиите сигнализират ,че цветята са ти преполети-позасуши ги малко и те ще изчезнат Peace

# 413
  • София
Хм, а препарата против за бълхи по кучета и котките не пречи ли по някакъв начин на цветята? Много интересно!
А иначе и аз съм чувала че мушици се появяват след преполиване. Ама все си мисля че не е такъв случая – през зимата бяха на остъклената тераса и съм ги поливала 2-3 пъти да не пресъхнат съвсем – не ми се вярва да е от това.

# 414
Май ще стана редовна в тази тема, ако ме приемете, разбира се  Grinning!

Разбира се, заповядай, добре си дошла! Hug

Тедито, калатеята ти е много хубава, такава не присъства в колекцията ми, но е в списъка ми. Grinning
Калатея Warscewiczii е.

Някой знае ли нещо по въпроса за бонзаите Carmona,като моя Бонзи?
Ако някой е гледал такъв фикус,моля да пише впечаления и начини за гледане.

Но твоят съвсем прилича на бонзай.Моят е по-различен, зимата загуби много от листата си, дори и няколко клонки, но изкараха нови листа.Гледам го без особени грижи, внимавам да не го преполивам, че с това сочно стъбло сигурно няма да му е добре.А и моят е посаден в много дълбока саксия, та доста време издържа без поливане.

А иначе и аз съм чувала че мушици се появяват след преполиване. Ама все си мисля че не е такъв случая – през зимата бяха на остъклената тераса и съм ги поливала 2-3 пъти да не пресъхнат съвсем – не ми се вярва да е от това.
Мушиците, които се появяват от преполиване са чернички, дребни, а белокрилката е друга мушица.

Къде се изгуби Чародейка?

# 415
Sarah,използвала съм го за съкъзчета,мушката,петунии,тагетес,рози, хризантеми и други може би-без да пречи на цветята.Даже и лимона на село оттървахме от щитоноси въшки.Сега се сещам ,че и далии оттървахме от акари.Аз само споделям личен опит-изборът е твои.Ако искаш да опиташ ми пиши да потърся името на препарата

# 416
  • here, there, everywhere
Момичета, да попитам и аз: В почвата на цветята /не по стъблата или листата/ са ми се появили едни дребни буболечки /около 2мм/ и много шават. Особено като поливам цветята. Мисля, че това е от влагата, но не знам как да се избавя от тях. Не мисля, че увреждат цветята.

# 417
Петя,честито на рожденника и от мен  newsm59.Да е жив и здрав и да бъдете много щастливи заедно!Включвам се с малко закъснение,но нямах никакво свободно време през почивните дни.Добре дошли на новите момичета .Така се радвам,че ставаме все по-вече.
Момичета, да попитам и аз: В почвата на цветята /не по стъблата или листата/ са ми се появили едни дребни буболечки /около 2мм/ и много шаватята.
Ако са бели на цвят не пречат на цветята.Намали поливането и дори временно можеш да ги засушиш.Също така разрохвай горния слой почва.Надявам се да се отървеш безпроблемно от тях PeaceНякое момиче по-назад в темата питаше какво може да отглежда на южен балкон.Препоръчвам газания,калдаръмче,тагетис,сакъсчета и при ежедневно поливане-Вербена.Засега за друго не се сещам newsm78.

# 418
здравейте момичета.
на aitep да е жив и здрав рожденника, с много късмет и много поводи за радост и гордост.

Аз за празника получих МИЛТОНИЯ  дяволски красива орхидея, но си нямам и идея как се гледа. Опитах в интернет но там вечно дават неприложими и трудни съвети. Тук от Джиджи Бидхи получих доста практични съвети са Фалаенопсисите , надявам се сега отново да има с какво да ме посъветва.
Поздрави на всички

# 419
Честита красавица, _re_ge ! Hug Нямам търпение да я видя, давай я бързо. Grinning
Във flowersnet не намери ли инфо?

Общи условия

Активация на акаунт