Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 68 977
  • 555
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте отново

Ето я красавицата как изглежда.

Ками, аз от този форум принципно съм недоволна. Имам чувството че там само се хвалят със снимки, подиграват се на начинаещи и се приемат прекалено насериозно. Поне аз с такова впечатление останах като исках съвет за моята орхидея Ludizia Red Velvet.
Писах и сега за милтонията , макар че там има цяла тема, но никъде няма един практически съвет - примерно как точно да поливам - с потапяне ли в чинийката ли с подложка на камъчета ли и прочие.

Това пък е специално снето езичето на Фалаенопсиса - на снимката в средата зад кожичката на най-горната пъпка под среза. Все си седи така и нищо .....

Това пък са кактусите , които купихме по Коледа като бяхме в IKEA в Атина, не можах да се сдържа пък и бяха  толкова евтини на фона на същите тук ...

# 421
Ох, чудна е милтонията, чудна, разкошна!  Crazy Много ли са скъпи от този вид? Лелее, направо се стървя на орхидеи и ще обикалям, само да се стопли.Сега се питам до кога ще продават цъфнали орхидеи?
Сладки са кактусчетата, но не са ми слабост.Гледах преди години, но от вятъра дрехите на простора се бяха опрели в кактусите, набодох се и край.Има едни като в памук увити, сигурно ако видя, ще си купя.А и други харесвам, които са жълти, червени и се присаждат върху зелени.
Същата е историята и с моят фаленопсис,ето:

Преди малко зададох въпроса в другия форум, аз доста неща вече попитах, за сега нямам проблем.Смятам, че няма защо да се притеснявате, питайте си, има отзивчиви.

# 422
И аз да се запиша във вашата чудесна тема.Получих чудесни орхидеи за празника Разбрах,че са капризни много .Някои има ли опит в отглеждането им.А за петуниите не е ли рано със това застудяване или са разсад?Аз ги сея на терасата в съндъче но още ми се струва рано .Поздрави

# 423
_re_ge, абравих да ти предложа да питаш тук, чета че една жена гледа много орхидеи, може да ти помогне, ако има такава: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103231.0
Да ви покажа и новото ми цвете, шефлера / цъкнете на снимката /:

IMJ, аз още не съм сяла, но момичетата ги държат вътре посевите, на топло.Давай да видим орхидеите, тук ще четеш за различните видове: http://flowersnet.info/content/view/231/4/

# 424
_re_ge ,орхидеята ти е разкошна!!! Heart Eyes Пожелавам ти да те радва дълго. К@ми ,мила,къде намираш място са всичките си придобивки? И аз искам нови цветя,ама няма вече къде да ги държа. Tired

# 425
К@ми ,мила,къде намираш място са всичките си придобивки? И аз искам нови цветя,ама няма вече къде да ги държа. Tired

Това е най-големият проблем-мястото.А последното ми е подарък, но му намерих място, как не. Grinning
Снощи като се размислих колко още цветя ми се искат, се сетих, че и в другите стаи мога да слагам.Понеже обичам да си ги гледам повечето са в хола, накачила съм по прозорците, на пода, на един цветарник и около него, другата зима ще сложа и другият цветарник, но пък големите, които няма да станат на цветарника се чудя.В спалнята нямам, но може 2-3 да сложа там и на баба ми в стаята има няколко, също и в кухнята.Добре че открих начина да висят на прозореца, иначе хич няма място, стаите ни са стандартни, не са големи.

# 426
re_ge
Милтонията ти е зашеметваща!
Честито за новите придобивки и на всички останали!

# 427
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Извинете ме, че се намесвам в цветната ви темичка  Simple Smile но искам да ви попитам за съвет - Имам една драцена, която много порастна, толкова е висока, че чак й натежават трите разклонения и се притеснявам да не се счупят Simple Smile

Та въпросът ми е - мога ли да я отрежа сега. Зная че се прави на пролет, но ще има ли проблем, ако резна разклоненеията тези дни.

Благодаря ви предварително за отговорите  Simple Smile

# 428
Здравей , а защо искаш да я режеш?
Аз принципно не съм привърженник на рязането на драцените. Освен разбира се ако не ти малко мястото и искаш просто малко растение.
Виж как реших проблема с моята. Стъблата на драцените принципно са много гъвкави, позволяват дори преплитане. На снимката не личи но съм увързала стъблата на голямото дърво на три места и ги стегнах едно към друго, но не много стегнато са да не стоят съединени. Отдолу засадих една малка драцента за да може да компенсира голотата на старото дърво.

Иначе ако все пак си решила да режеш просто ги превържи едно към друго за сега а на пролет се реже на парчета от по една педя. Аз лично обработвам мястото на среза с парафин, като го накапвам отгоре. Така се предпазва от загниване. Моите ги вкоренявах направо във пръст и се хвана само част от резниците.

# 429
  • София
Аз принципно не съм привърженник на рязането на драцените. Освен разбира се ако не ти малко мястото и искаш просто малко растение.
Виж как реших проблема с моята. Стъблата на драцените принципно са много гъвкави, позволяват дори преплитане. На снимката не личи но съм увързала стъблата на голямото дърво на три места и ги стегнах едно към друго, но не много стегнато са да не стоят съединени. Отдолу засадих една малка драцента за да може да компенсира голотата на старото дърво.

Иначе ако все пак си решила да режеш просто ги превържи едно към друго за сега а на пролет се реже на парчета от по една педя. Аз лично обработвам мястото на среза с парафин, като го накапвам отгоре. Така се предпазва от загниване. Моите ги вкоренявах направо във пръст и се хвана само част от резниците.

Много ти благодаря за съвета. А искам да я режа, защото наистина нямам никакво място у нас, мислех да я отрежа до началото където се разклонява драцената. Но ще изчакам пролетта Simple Smile

# 430
Всъщност след 15 февруари часовете слънчево греене са достатъчни, за да приемем, че е пролет. По това време се започва отново торенето на растенията и се слага край на зимната им почивка.
Според мен, ако си решила сега да режеш, не е проблем да го направиш.
Вкореняването на драцената бих направила с вкоренител в песъчлив субстрат, но може да опиташ и във вода. Действитено е добре да обработиш мястото на среза на старото растение с парафин. И по-добре не режи всички върхове едновременно, а последователно, като режеш следващия връх едва, след като видиш, че там, където си рязала, тръгва нова растежна точка, ново връхче.

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 15:54 от Ленито

# 431

Много ти благодаря за съвета. А искам да я режа, защото наистина нямам никакво място у нас, мислех да я отрежа до началото където се разклонява драцената. Но ще изчакам пролетта Simple Smile

Ех че лошо че трябва да я режеш, толкова ми е жалко.
Подари я на някои познати които имат място, пък си купи нова - не са никак скъпи на Практикер, Кауфланд и Бриколаж по малко то 10 лева са...
Една съседка на майка извади тази есен две грамадни драцени на междуетажието на блока ии те замръзнаха. Ами да ги беше подарила на училището дето е наблизо, толкова ме е яд, бяха поне 10 годишни растения ....

# 432
И моята драцена ще я реже и също мисля, че вече може.Аз ще я вкореня във вода.
Защо се притесняваш, _re_ge, нали ще се разклони повече?

Искам да ви питам, като топите резници в сух вкоренител, може ли това да се прави и с грудки, например на бегония и глоксиния?

# 433
  • София
Момичета, много сте мили, мерси за отговорите  Hug.
_re_ge - не мога да я подаря тази драцена защото е подарък на мъжа ми и той не дава дума да се издума за рязане и подаряване Simple Smile Но сега като вижда колко голяма стана, а и му стои на един шкаф над главата  Mr. Green и май се примири Wink

И последен въпрос имам - ако отрежа всички разклонения така че в саксията да остане една пръчка, от нея ще стръгнат ли други разклонения след време?

# 434
За мястото под всички разклонения ли питаш? Че аз това се чудих преди време, веднъж като е рязана, дали пак би избило, но не посмях да режа там.Ако някой го е правил, да сподели.Но пък нали все пак трябва да избие от някъде?

Общи условия

Активация на акаунт