Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 68 926
  • 555
  •   1
Отговори
# 390
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ОБИЧАЙТЕ СЕ МНОГО!

# 391
     Честит празник на всички!!!И на тези,които се обичат и на тези,които обичат виното!

# 392
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Confused не е момента, но ми се иска да се пожаля  Confused
игликата не е изникнала - нито стръкче  Tired
и петунията  Tired
и бялата кобея още не е, но пишат 3 седмици, та може и да тръгне  Praynig
и малко като мечо Пух  Blush разрових розовите луковички  Blush да видя дали имат някакво развитие  ooooh! едната има три коренчета  ooooh!
засега само неринето не ме разочарова  Heart Eyes

/ще сея пак, а ако се наложи още 100 пъти ще сея  Crossing Arms )

# 393
Да се похваля с новите си придобивки-  http://media.snimka.bg/2153/010560838.jpg 
И бегонията ми цъфна-  http://media.snimka.bg/2153/010561023.jpg   
А това се другата ми бегония,зебрина и коледниче-  http://media.snimka.bg/2153/010560934.jpg
  Момичета,искате ли на срещата да ви донеса коренчета от тъмно лилава иглика?Градинска е,но може да се гледа и в сандъчета.
 И ВЕСЕЛ ПРАЗНИК  bouquet!!!!! За всички влюбени kiss и всички празнуващи Трифон Зарезан Wine Glass Drunk

# 394
  • Между гори и планини
Здравейте цветарки!
Искам съвет от вас - имам чудесен голям балкон с югозападен изглед. Миналата пролет се захванах да гледам цветя там за през лятото - имам цели 8 големи саксии.
И така, купих семена, пръст и посях семенцата Март месец. Всичко идеално, цветенцата цъфнаха още началото на Май.... и направо изгоряха от жега (въпреки хубавото поливане) до средата на Юни. Лятото на балкона става над 40 градуса!
Моля ви, дайте ми идея, какво да засадя, така, че да ни радва от пролетта, до края на лятото.
Освен това изведнъж моите цветенца бяха "изядени" и от въшки  ooooh!

# 395
самата топлина а и ако ги пече постояно слънце все ще имате такъв проблем.инък едни петунии са прекрасни,лобелия,сакъзи,,можеби мини рози,дребноцветните теменужки са много пъстри и красиви.кактуси ,много красиви растения с разни цветове/за любителите радост а душата/
но в големите жеги наистина цветята заболяват от силно напичащото слънце.

# 396
  • Между гори и планини
Благодаря за бързият отговор.
И аз съм мислила за кактуси, но те не растат ли бавно и цъфтят рядко. А аз искам цъфтящи цветя.... пък и осем саксии с кактуси  Crazy
Миналата пролет бях сложила теменужки, петунийки и полски цветя (синчец), и "парички" и мини маргаритки. Обаче слънцето ги започна , а въшките ги довършиха  Confused

# 397
Честит двоен празник момичета.
  bouquet
Нека днес прекарате незабравимо с любими хора или в приятна компания.
Аз очаквам днес пак да не изненадат с някое екзотично цвете и после ще ви моля за помощ.

# 398
  • София
Аз не за първа година гледам цветя на балконите, ама толкоз въшки като миналата година никога съм нямала. Не знам дали не зависи каква е годината … Вие как мислите?
А това въшката е упорито нещо – цяло лято се борих с тях с променлив успех – няколко опаковки с Лактофол изпръсках и все тая. Каквото спасих от въшките го изгори жегата – още повече че ми се наложи спешно да отсъствам за 3-4 дни и нямаше кой да полива цветята. Като се върнах се опитах да ги съживя, ама много не успях – така че рано-рано се разделих с едногодишните – петунии бакопа, латинки, грамофонче – още някъде към края на август. Така че на моите балкончета нямаше “водопади от цветя“ на есен. Sad
А сакъзчетата ги прибрах на остъклената тераса зимата и уж нищо им нямаше – сега като излязох да ги огледам по-обстойно – ами те целите в листни въшки и добавка белокрилки – ама цели колонии са се развъдили. Сега съм решила да не се занимавам да ги унищожавам, а да изхвърля всичко заедно с пръстта и да дезинфекцирам сандъчетата с белина – друг начин не виждам да се отърва от тази напаст.  #2gunfire

# 399
  • София
А относно подбора на цветята – за слънчева тераса препоръчвам сакъзчета (каскадни)- непретенциозни, издържливи, цъфтят обилно и до късна есен. Тази година съм решила на южната тераса да засея само сакъзчета (на парапета) а отстрани грамофонче и калдаръмчета. Петуниите ще ги оставя за другите тераси – да видим дали ще им се отрази по-добре.

# 400
Май ще стана редовна в тази тема, ако ме приемете, разбира се  Grinning! Отглеждам цветя от малка / е, в началото помагах на майка/, много ги обичам и винаги е имало много в дома ми! Да споделя малко от моя опит:
   Мога да се похваля, че като тинейджърка гледах калдаръмчета на южния балкон, които много добре ми се развиваха. Имах каквито се сетите - гъсти или с един ред венчелистчета, от бяло до цикламено и цъфтяха от ранна пролет до късна есен. Много са издържливи и на много големи жеги. Като се омъжих обаче, вече нямаше кой да ги гледа и ги загубих Sad. И карамфили съм гледала от тези дребничките ароматните, които също добре понасяха жегата. Имах розови, бели и тъмно червени. Майка се опитала да ги извади от саксиите на балкона, но само едните се хванали в двора на село. Вижте петуниите много бързо ми загинаха и за това се отказах от гледането им.
   Колкото до гадинките - преди имаше един страхотен препарат / вече не му помня името /, който дори и щитоноските изтребваше, но го спряха от производство. От 2 години растенията ми ги морят акари и немога да ги изтребя и това е Sad! Отделно имам и мухички, но и тях немога да ги унищожа. Купила съм какви ли не препарати и отрови, пръскам редовно, но не умират гадинките проклети. Страх ме е, че вече цветята ми ще умрат от отрови, но не и гадините  Rolling Eyes! Навремето слагах чесън в пръстта, заради мухичките, но отдавна не ми се е налагало и съм забравила дали се почистваха коренчетата отпред. Преди 2 седмици боднах 3 скилиди в саксията на бенджамина и те взеха, че поникнаха   Mr. Green!
  И за последно да се похваля - от вчера си имам Антуриум с прекрасни червени цветове, но много ме е страх, че ще го уморя. Приемам всякакви съвети относно отглеждането.  Hug
  Хубав ден   bouquet!

# 401
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Момичета да ви почерпя мъжа ми има рожден ден днес  Heart Eyes .

# 402
Аitep, честит ти рожденник newsm59. Да е жив и здрав, много да те обича и ти да го обичаш, много да те слуша, пожелавам му много късмет и щастие, както и да има много хубави поводи да ти подарява цветя  Mr. Green

# 403
Честит рожденик Петя! newsm67 Tada
Да ти е жив и здрав и да сте много щастливи заедно!!!
И мерси за почерпката! Wink

# 404
  • Виена
Здравейте цветенца  Hug
Петя,честит ти рожденик !Да ти е жив и здрав и много да те обича и слуша  Hug!
За вчерашния празник,моето съкровище ми подари 2 цветнца  Heart Eyes.Един Антуриум,и една Калатея.Не знам,защо обаче,днес листата на Калатеята са кльопнали надолу  Rolling Eyes.Май ми се струва,че и двете, не са от по лесно гледащите се цветя...Някой има ли си в къщи такива?Споделете какви грижи полагате за тях  Praynig.Много  ми се ще да не ги уморя,че и милото вече ще ми се разсърди  Blush.

Общи условия

Активация на акаунт