Цветя- гордостта на всяка жена ~36~

• 68 906
  • 555
  •   1
Отговори
# 510
IMJ трябва да държиш спатифилума на сенчесто място но не съвсем навътре от прозореца.Обича влажна почва, не обича течението ,зимата не му трябва много топло.За него важното е да се оросява .Ако го отглеждаш на топло и въздуха в стаята е сух листата покафеняват и съхнат  bouquet

# 511
Да ви се жалвам, наистина нямам повече място за цветенца Sad.  Но...просто не мога да им устоявам (както и всички тук  Heart Eyes).
К@ми, благодаря ти, радвам се, че ти е харесал фонтана! Пак ти гледах шефлерата, все едно е нарисувана, така красиво е изпъстрена. Сараценията е много интересна. Аз съм хвърлила око и на едно друго насекомоядно - Darlingtonia californica - . Чудя се дали да си поръчам семена.
Много се радвам на новите листенца, които е пуснал цикаса!

И аз се чудя следващото цвете къде ще слагам, но спирка и аз нямам, а и не искам.  Crazy По прозорците ще ги качвам, а пролетта на балкона къде ще им търся място не знам, другият балкон е източен и остъклен и нищо не оцелява.Благодаря ти, че споделяш радостите ми! Hug
Всички насекомоядни вече ме блазнят, дарлингтонията също е хубава и като съм се размечтала сега за хищни и за орхидеи... #Crazy

Какво ще кажете за спатифилума-листата му съхнат,дори и новите които пуска.На какво може да се дължи?До сега го гледах на сянка,а вчера ми казаха,че трябвало да е на светлина Дайте съвети .Толкова му харесвам цвета а не мога да му се радвам.И как е с поливането-колко често  bouquet

Имам спатифилум с шарени листа и доста често го засушавах и все му режех от листата, та си ми е дребен, но си ми е цъфтял, сега избиват малки.Държа го в глинена саксия и не е много голяма, та по-често трябва да поливам, да не би да му е тъмно на твоя и да го засушаваш, знам ли?То и моят не е на много светло, та сега бялото по листата му едва се забелязва.

Чаро, ти с твоята чуденка за цикламата зарази и мен и сега се чудя моите 2 какви ли са?В брой на "Цветя и дом" има няколко, но нашите ги няма.

Ками- мухоловката ти е убиец ...

Имам нужда от съвет- как се гледа това нещо ,

Радвам се, че ти харесва! Hug
Това са арека и фитония, ти за композицията ли питаш или отделно?Фитония нямам, арека имам и единственото, което правя за сега е да я поливам, но внимавам да не преполея.

# 512
  • На края на света !
К@ми и аз прегледах цветя и дом ,но и там нищо ,прегледах и книгата от стрелиция и там нищо ,а ми стана любопитно Thinking ,тя с много едри листенца около 6 ,7 см   Rolling Eyes

# 513
Цитат
Ками- мухоловката ти е убиец ...

Имам нужда от съвет- как се гледа това нещо ,

Радвам се, че ти харесва! Hug
Това са арека и фитония, ти за композицията ли питаш или отделно?Фитония нямам, арека имам и единственото, което правя за сега е да я поливам, но внимавам да не преполея.

Композицията е засадена в нещо като желе поставено в стъклена купа. Отгоре е аранжирано с нещо като прах, мъниста и миди.
Навремето продаваха цветя в желе - нещо като заместител на почва. Струва ми се че и това е такова ...
Интересно ми беше дали някой няма подобна декорация и как се грижи за нея ...

# 514
Re qe,това е аранжировка в екопочва и цветни пясъци.Нужно е само да наливаш по малко водичка отвреме навреме .Но ако забележиш някаква неблагоприятна промяна бързо прехвърляй растенията в нормална почва Peace

# 515
Да, екопочва е, аз имам но не смея да сложа растение в нея.А и имам съмнения за ареката поне, дали ще й е добре там, в постоянна влага? newsm78

Чародейка, не се тормози много, може пък случайно да разбереш.Трябва в магазините растенията да си идват с точните и цели наименувания.Да не се чудим после.

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 20:22 от К@ми

# 516
Re_ge, от мой собствен опит, и то съвсем скорошен - посадих фитония и бръшлян в еко почва (кристали) - фитонията не оцеля. Композицията много красива, но според мен цветята не си подхождат. И двете обичат влажност на въздуха. Фитонията изисква постоянно влажна почва ( аз затова я сложих моята в еко почва). А ареката трябва да се полива системно, но да се внимава да не се преполее, както ти е казала К@ми. Аз бих ги засадила поотделно в обикновена почва. С петунията можеш да си направиш терариум в някой красив стъклен съд. Това е моето мнение. Нека да се включат и другите момичета, може да имат по - различен опит.
Чародейке, някои семена си поръчах от eBay. Продавачът си има сайт.Там видях семена за дарлингтония. Ако искаш, разгледай го и наистина може да се комбинираме.
Иска ли някой да му изпратя семена за копривка микс - ? Получих 2 хиляди семена  Shocked. Посях 30-ина, ще пратя малко на майка и другите остават.
Пазя го въф тайна!, аз не съм изваждала грудката на глоксинията, направо със саксията я прибрах. Та, може и да не пожелае да се събуди. Що така не се хващат резниците? Аз ще пробвам, пък каквото стане.
Goody, моята пасифлора според надписа на пликчето трябва ей такава да стане . В цветарския форум обаче прочетох, че пасифлора, отгледана от семена, цъфтяла чака на петата година. Направо ме убиха. Дали е вярно? Може ли някое от момичетата с опит да сподели?

# 517
  • На края на света !
Blue Jay  ако се беше обадила малко по рано за копривката , Simple Smileскоро си купих и аз и имаше много семенца ,раздай на  близки и си остави и за догодина  Simple Smileа за пасифлората не се отчайвай ,в една книга четох ,че от семена цъфти на втората година ,,аз тази година ще ти кажа със сигурност Wink имах няколко коренчета от семена ,няколко дори продадох Sunglasses
а за семенцата съм съгласна ,ти какво си набеляза  newsm78 сега ще прегледам сайта и ще ти пиша  Peace

# 518
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хваля се  Blush с аранжировката на живото камъче ( Stop едното, другото още чака да ми дойде музата) и пасифлората  Tired
блу-джей - твоята изглежда по-... има си синичко  Hug а моята е обикновена  Tired
на пакетчето пише, че се сади март, а цъфти юли на следващата година Peace а колегите имат страхотна пасифлора от поне 10 години и досега не е цъфтяла. но пък тя е в една затворена зимна градина и няма слънце, може и затова да не цъфти. бяха ми дали резник, вкорени се, растеше добре, но загина докато чакахме Мишока  Blush
ето снимчици на това, което си харесах в e-bay  Confused да си подсмърчаме дружно

а за мухоловките  Hug нямам думи - легнаха ми на сърцето  Mr. Green а моя само се подиграва, че ще трябва и на тях да сервирам  Crazy

# 519
  • На края на света !
аз имам пасифлора алата http://www.letsgogardening.co.uk/images/x82/pas03.jpg
церулея ,едулис и семена за молисима имах и коренчета на молисима ,но бяха много хилави и тази зима не отцеляха  Tiredдано новите заякнат повечко  Peace

# 520
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Crazy ихаааааааааааа, красавица е  Hug завиждам  Blush
я каква красота намерих  Crazy в сайта от Чародейка тук

Blush ако 25+ броя семенца ви идват в повечко и аз съм готова да участвам  Hug

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 22:06 от Goody

# 521
  • На края на света !
това май е росянка ,наистина са красавици Hug ,но на мен повече ми се иска венерина клопка или от онези канички ,дето приличат малко на орхидеи  Mr. Greenно каквото кажете ще вземем  Goody наистина 25 семенца са много ,аз съм съгласна да си ги поделим  Peace

# 522
хваля се  Blush с аранжировката на живото камъче ( Stop едното, другото още чака да ми дойде музата) и пасифлората  Tired

Като се хвалиш, къде са?  newsm78

За семенца и аз се зачудвам, ако знам, че няма да намеря пораснало, бих взела.Сега като гледам нацъфтели бегонии и глоксинии се разтрепервам, но като знам, че чакам грудки, не купувам, а докато моите стигнат до тук.....

Goody, видя ли, че има още един вид росянка?

но на мен повече ми се иска венерина клопка или от онези канички ,дето приличат малко на орхидеи

Чаро, ти не поръча ли семена за дионея?Покажи снимка на другото, за което пишеш.

А и с тези пасифлори почнахте да ме дразните, ще тръгна май за още семена, много са красиви.

# 523
  • На края на света !
Да това ,което искам е непентес  http://toptropicals.com/pics/garden/m1/raznozw/nepenthes_alata048.jpg
а вижте това  Heart Eyes http://students.imacs.org/FileData/WebStudent/Student2207/images … 0099595000000.jpg

Ками поръчах семена но няма никакви вести още ,,ако нищо не стане ще поръчам отново ,ного исках равеналата ,акебиата и бонбоненото дърво ама няма никакви новини  Tired

# 524
  • Русе
Тези хищни растения са много интересни Grinning.......направо ме замислихте дали и аз да не си взема

Общи условия

Активация на акаунт