Бъдещи мами - ЮЛИ 2009. Тема № 13

• 13 098
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Manolo Blahnik, честно казано съм много зле с такъв тип въпроси. Счетоводителката ми каза да й напомня, ако излизам болнични да не ми ги завежда в НОИ, защото после, като родя, живот и здраве съм щяла да взимам по- малко пари, одържали нещо от майчинските. Лекарката ми го каза същото. Обяснението ми е малко малоумно, но до там са ми знанията Embarassed .

# 211
http://www.astrohoroscope.info/imeto.php   -тук може да разтълкувате името, да разберете значението на всяка буква, но незнайно защо на ден може да се тълкува само едно име!!!

Скоро в "Часът на мама" темата беше за вибрацията на името и гост беше една нумероложка - Муси Дачева, която имала издадена книга по въпроса с имената  http://www.temura.net/knigite-na-musi-dacheva/ , а това е сайтът й http://www.temura.net/   където също има информация за имената - всяко име си имало ключ(число) и според него се определя харектера, професията и поносимостта с други ключове  Simple Smile

# 212
  • Zagreb CROATIA
А, точно от Муси Дачева ми е  книгата за имената, благодаря ти Джижито ! Hug

# 213
Здравейте аз също чакам бебче термина ми  е 7юли момченце (поне за сега)  aз съм на 19години и съм от  София приятелят ми Ники е на 21години това ми е първа бременност.

# 214
  • Варна
 bye
днес ходих за БХС, мериха ме , теглиха ме, всичко си е в норма и си отговаря на линийката  Whistling
обаче дребното така беше откъртило  Sleeping че доктора не можа да потвърди има ли или няма чурки на хоризонта Confused
хвърля ме в оркестъра единсвено че продължавам да слабея Shocked теглих се с дрехите и обувките - 61кг....аз толкова бях преди месец, по бельо, като се мерих вкъщи, значи като махнем дрехите съм станала към 59-60кг  newsm78
казаха ми че червата ми балонират, корема ми е страшно подут! той и предния път беше така...явно бременността така ми действа  Rolling Eyes акушерката ми каза че коремните ми мускули са по-слаби , затова корема ми освен че е подут , така и не се прибра...което си е притеснително, защото съм наследствено предразположена към херния, и май ще трябва да нося колан този път наистина  Confused

# 215
Добро утро на всички Hug
адито - добре дошла, пожелавам ти лека и безпроблемна  бременност Hug

# 216
Добро утро!  Hug
Изпратих малката на детска градина, екипирана за дъжда с гумени розови ботушки на гъбки, същата пелерина-мушамичка и чадърче в същия десен - описвам защото интересното е, че тези неща й ги купи баща й по своя инициатива и беше голяма изненада за мен, защото обикновено няма много добри попадения, но се опитва. Wink И напоследък все повече се справя с момичешките дрехи, аксесоари и капризи, от страни гледката е много мила. Simple Smile

LOTUS, и двете момчета ли са родени със секцио? Интересно ми е, че аз нали също вече имам едно, чудя се за сега, защото живот и здраве и ние искаме трето детенце.. Иначе си мислех, че само аз все търся символики и т.н. в името. Wink

djidjito, полезни линкове, ще потърся и аз книжката, щом и двете я препоръчвате. Името много ми харесва, но сякаш второто "л" ми натежава, иначе е прекрасно!  Heart Eyes И аз харесвам имена, еднакво звучащи и на латиница.  Peace
Напълно съм съгласна за фолиевата киселина, аз също я спрях!  Peace А координатите за фирмата за почистване и аз си ги записах!  Hug Друго си е да са препоръчани, че на пазара има много, даже скоро научих, че имало две с името Василка, но не разбрах точно коя е фалшивата.  

galeto123, по-добре точно сега не пипай второто пъпче! Wink Изчакай да не стане някоя беля, колкото и безобидна да е процедурата. Ианче и аз все повече си мисля, че няма да ходя на второто БХС, разбира се, ако няма нещо обезпокоително на ФМ и Марков не ме изпрати.  Praynig

a_d_i_t_o_, добре дошла! Винаги много се радвам на толкова млади бъдещи мами!   bouquet

Virginity, крие се значи, аа.. Wink

Тъкмо вчера си мислех как ще започнем все повече да пишем, че усещаме бебчетата и вече се случва, а после как ни ритат и т.н.

# 217
момичета, моля да ми разясните защо при ползване на болнични по време на бременност да се удържат после от майчинството newsm78, не виждам никаква логика в това, имам познати постъпили така и си получават пълните 90% майчинство....
аз също мисля да излизам в болнични скоро, тъй като ми е напрегната работата, но защо ще ми се реже от майчинството после не мога да разбера #Crazy #2gunfire
ПОМАГАЙТЕЕЕЕ Hug

# 218
Добро утро на всички и по-малко дъждовна ви сутрин. Така се е смрачило, че ако не бях в офиса щях да се върна в леглото и да заспя. Tired

Не успях вчера да се свържа с док, но днес ще трябва със сигурност. Не знам дали не си внушавам, но ми се струва, че усещам бебето вечер като се прибирам. Явно го притискам докато шофирам и от вътре се усеща едно бълбукане, много странно. И вчера и онзи ден се повтори. Но може нещо друго да си бълбука де.. Mr. Green

По счетоводните въпроси - доколкото знам, за да се изчислят майчинските се взима по-малкото от осигурителния доход и нетното възнаграждение за всеки отделен месец. Т.е. максимума е 90% от 2000 лв. (1800), а минимума е 240 лв. (МРЗ). Когато сме в обикновен болничен държавата ни плаща 80% от заплатата на база последните 6 месеца. Така нетното възнаграждение намалява и би трябвало и майчинските да намалеят, дори заплатата да е над 2500 лева. Но е възможно тази година да са направили промени, които не знам. Абе, най-добре счетоводител да го обясни, защото те знаят всички удръжки, аз със сигурност ще изпусна някоя.

Добре дошла на a_d_i_t_o, ако имаш въпроси - насреща сме. Пожелавам ти хубава беремнност и здраво бебче на финала.
djidjito - много благодаря, че каквато съм разсеяна тия дни...

# 219
Добро утро на всички!
Днес е един прекрасен ден за мен - моята малка разкошница става на 6 годинки  Simple Smile Бих ви почерпила вируално, но на някой може да му се прияде нещо затова ще се въздържа от картинки.

Адито, добре дошла. Лека и успешна бременност ти желая.

Бамбукита и Лотус, стискам палци за амниото.

Джени, не се удържат от майчинството. При тези, които когато са забременяли са увеличили дохода, на който се осигуряват, може да се получи по-малко от очакваното майчинство, ако са ползвали болничен. Защото болничният се изчислява на база дохода за 6 м. назад и в него ще попаднат месеците, когато си била на по-ниска заплата/осигурителен доход. От друга страна, болничният за раждане се изчислява на база 12 м. назад и месеците, които си била в болничен по време на бременността ще бъдат със осигурителен доход базата, на която са ти плащали болничните /т.е. месеците с по-висок и по-нисък осигурителен доход разделено на 6/. Ако нямаш промяна на осигурителният доход, обаче, няма проблем за болнични по време на бременност. Не знам дали успях да го обясня разбираемо - не съм счетоводител, но знам, че така се изчислява.

# 220
Safo, честита рожденничкааа  bouquet, да е жива и здрава куклата ти и много да ви радва Hug
 с тези болнични съвсем съм в заблудаааа newsm78, ще видя кога да изляза.... Peace

# 221
  • Zagreb CROATIA

LOTUS, и двете момчета ли са родени със секцио? Интересно ми е, че аз нали също вече имам едно, чудя се за сега, защото живот и здраве и ние искаме трето детенце.. Иначе си мислех, че само аз все търся символики и т.н. в името. Wink

Сиси, поради тесен таз и големите глави на младежите, и двамата са със секцио. Но доки ми заяви, че това ми е за последен път, щото имах наглостта да й заявя, че ако и този път не излезе мома - продължавам Mr. Green .Ама това да не ми било Клъцни- срежи ! Thinking - разяри се жената!
Така, че - споко! До три може newsm10!

# 222
  • София
Здравейте момичета!

Моля Ви за съвет! Мисля, че съм понастинала, тъй като през 5 мин ми се пишка, а чувствам и напрежение в слабините /това, типичното за цистит/. От вчера към 19ч. съм така. Пия чай с мед и лимон. Позволих си и едно парацетамолче. Но ако някой знае нещо, което би ми помогнало, ще му бъда благодарна. Hug

# 223
Safo, да ви е жива и здрава рожденичката и все повече поводи за радост и гордост да ви носи! Сигурна съм, че ще е прекрасна кака и добра помощничка на мама! Весел празник!  Hug

LOTUS, и аз знам, че до три може, но не познавах досега никой с подобен случай. А ако има възможност би ли се пробвала нормално, за таза е ясно, но може да е мъничка фина девойка. Simple Smile Аз си мисля да пробвам, именно с тенденция за третото да ми е по-спокойно, но в същото време не ми стиска нещо, а и лекарите вероятно няма да се наемат за нормално и бързо ще се съглася за секцио. При мен причината беше - увита около вратлето пъпна връв, макар че ми изтекоха и водите и то 20 дни преди термина. Ще видим.

Jillian, вероятно не си въобразяваш, че го усещащ, но може просто тогава да е по-активно, а и ти си в покой, макар и концентрирана в шофирането. Не смятам, че е от това, а колан слагаш ли? Тъкмо се чудех откога бременните имаха право да карат без колан..  newsm78 При мен с първата бременност, така се случи, че накрая не съм шофирала, но сега все още слагам колан, побутвам го отвреме-навреме..

Usmivka123, Осцилокоцинум на 5-6 часа, може и по-често първите 2-3 приема, за да пресечеш настинаката. Дано не е нещо сериозно. И продължавай чайчета и много изстискани лимони с много мед, може да затопляш на водна баня.

# 224
  • Варна
Safo, честита рожденичка!   bouquet
Usmivka, пий вода в особено големи количества, сок от червени боровинки, чай от липа. Може да пиеш и Неоренал - то е на билкова основа и на мен ми го бяха предписали, като имах същите проблеми в началото на бременността. Въпреки това те съветвам да идеш на лекар. Ако наистина е цистит, може да стане по-лошо, ако не се вземат веднага мерки.

Общи условия

Активация на акаунт