Януарските мъничета едреят, мамите ги само мерят :)

• 13 046
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от нас  Simple Smile

И аз да споделя краткия си кърмачески опит. Рая суче само по 10тина минутки и това е... После си затваря устичката и не мога да я накарам да продължи да яде. Даже и глътка водичка не иска да преглътне. (Въобще водата не я тачи много-много). Иначе преди почти всяко ядене памперсът е мокър и наакан. Надявам се това да означава, че все пак си хапва достатъчно. Но пък дали усвоява добре кърмата... Нали знаете, на нас майките какво ли не ни минава през ум.
А и като чета Сиси какви проблами има с наддаването... На нас първото ни контролно теглене ще е чак след 10 дни. Много ми се вижда. Дано всичко все пак да е наред  Praynig
И ние правим опит през нощта да пропускаме ядене - засега с променлив успех - зависи колко е хапнала на последното кърмене. Ама нели е с характер - ако не иска да яде повече, не можеш да я накараш. А не искам да й давам да яде често, защото много ме е страх да не й докарам тези пусти колики...

Това е от нас засега. Опитвам се да мисля позитивно. С променлив успех  Simple Smile

Hug

# 76
  • София
Привет  Hug

И аз като Сиси се разписвам на бързо и отивам да подремна, че малкото човече едва заспа и не знам дали няма скоро да се събуди.

Аз давам вместо вода чая на Хип- от копър и има ефект- вече сме малко по- спокойни. Иначе в първите дни изобщо не искаше вода. А аз предлагах, тъй като разви млечница и лекарката каза задължително 1-2 глътки вода, дори и с лъжица, за да си изплаква устичката.

Памперси сменям след всяко хранене( тогава ака) а понякога и по- често ...та за денонощи- около1о бр.

# 77
Като сме почнали с набързото разписване:) Няма кога да чета 6 страници, та първо мисля да поизляза с количката да пробвам как се качва и слиза по стълби. Мислех и да отскоча до Кауфланд с дребния да понапазаруваме (татито не е в София за няколко дни и само се справяме). Четох в една тема, че няма проблеми за влизането там с количка  Simple Smile А дано Simple Smile

# 78
Днес всички сме по бързото разписване...явно ще е така занапред  Laughing
Честит рожден ден на Дари!  Да бъде жива, здрава, послушна и много грижовна кака  Hug
Честита месечинка на юнаците на Рокси  Hug  Да растът, да наддават и да бъдат най-голямата радост на мама и тати  Hug
Петя спинка...ей това дете не подлежи на никакъв режим или запсива дълбоко и не мога да я събудя за хранене, или се кокори часове наред #Crazy
Аз продължавам неволите с кантара (бях се успокоила като го бях върнала, а сега като е отново у нас...стрес). На предишното ядене ми даде, че е изсукала 100-130 мл (аз я меря по няколко пъти, че дава отклонения  newsm78), а на следващото едва 20-30 мл...знам, че ядене с ядене не си приличат, но чак пък такава разлика  newsm78 newsm78 newsm78
Май е крайно време да се успокоя и да оставя детето намира с тези пробни кърмения...явно просто ще си наддава по-малко (тя и в корема ми така правеше  #Crazy).
Имам и един въпрос. Правите ли нещо по-специално за хигиена при момиченцата? Аз я мия с топла водичка след акане, дали е достатъчно?

# 79
Здравейте и от мен! Май моето бебе се оказва най-лакомо. Никакъв режим не му пасва. Яде през максимум 2 часа , а вчера цял ден ме тормози през 1-1,5 часа.Добре , че нощес направи една неочаквана почивка от 3 часа, та и аз дремнах. Голям глад - голямо чудо. Памперсите вече не ги броя сменям почти след всяко хранене и винаги са пълни . Вчера го премерих и е качил 390 гр за една седмица, което ми се вижда множко. Педиатъра каза , че средно се очаква по 200-250 гр на седмица да качва. Вода и аз не давам . Да си призная даже не съм предлагала. А коликите са на приливи и отливи. Тъкмо предните 2-3 дни беше тишина и спокойствие и снощи се утешавахме 2 часа, то май затова спа после 3 часа от умора. От сутринта пак огласява махалата. Преди около половин час се умори и сега спинка. Да видим докога, че капките не помагат явно, ще видя с какво да ги сменя.
Успешен ден на всички!

# 80
  • София
Не се шашкайте излишно с тия кантари...Май определено съм сложила актуално заглавие-колебаех се между него и "Януарските мъничета берат първите кокичета", че вчера за моя радост установих, че нашите са цъфнали... Добре, че Хриси още не го е установил, защото пада едно бране...Който има възможност - давам една рецепта за смъкване на температура :
50 кокичета, на 500 мл ракия (желателно е по-силничка) 30 дни се съхранява на тъмно
. Желязно лекарство и помага безотказно...Аз нали не съм фен на илачите по принцип...
За капките - Сиси, не ги спирай току така, защото в повечето случаи действат с натрупване. Тук Киша трябва да си каже вещата дума, че тя е професионалист, но знам, че иначе им се губи действието...
Леле тази мома Карина бая е озорила Ирина - засега се явява първенец по тегло Wink
Днес ходих на преглед, че след снощните контракции и днешното затишие се притесних - добре е човека, ама след "бурния"уикенд, решил да си почине Joy Та продължавам с чакането  Rolling Eyes

# 81
Здравейте мамчета и тумбачета  Hug
Честит Рожден ден на Дари  Heart Eyes
Сладурчеста една приятелка има на тази марка количка и казва че доволно и че е лека, аз лично нямам мнение.
От вчера смених памперсите и днес забелязвам на чурчето ни няколко пъпчици, сега незнам какво да правя другаде няма и ме съмнява да е от тях, с какво да го мажа или да търся тези дни докторката, идеи  newsm78

# 82
и на моят син му се появи нещо като пъпчица на пацата. Зачервена му е и се чудя какво да правя, дали да мажа с нсещо или просто да я оставя няколко дни. Маяка ми казва че се отваря и затова се е зачервила.........

# 83
Честито на новородилите майчета!  bouquet
Честит рожден ден на Дария! Tada

Днес бях контролно на тонове и кръвно - екстра са.
Утре съм на запис в 14,30 (тази информация е специално за Алекс Wink) и ще ме прегледа доки да каже има ли някакво разкритие и как вървят нещата. Нормално било да изчакаме 7 дни и след това ще презени дали да предизвика раждане. Дано да се разраждам преди това. Днес чистих, разхождах се продължително пък ще видим дали ще постигна нещо  Laughing

# 84
Бърборанче,аз почиствам на Йоана гениталите 1 път дневно или когато много се е оакала,с клечка за уши напоена с риванол,че много често и се събира ако там.Разтварям и почиствам,ама не навътре.Наша близка лекарка ме посъветва така. Hug

# 85
Изумена съм от разказа на Оni! Радвам се, че всичко е минало добре! Hug
Лорини,  newsm78 кога намираш време и за учене, браво на теб и успех на изпита! Аз също не давам вода, освен при плакненето на устичката след хранене.... И, Сиси, и аз на Андрей не му плакнех устичката, защото не знаех, но като му се появи млечницата.... Много е неприятно, цялата устичка е като във афти, боли го, има опасност дори да спре да суче..

Честито на Bili bili и Ирко!  bouquet
[/i][/b][/color]

# 86
честита месечинка на малката Петя Heart EyesБарборанче,значи детето си е по природа така-един път изяжда повече,друг път по-малко,не се тормози излишно Hug
Да ви кажа ,мами,при болките в стомахчето много ни помага сешоарът-пускам го и детето се унася.Така спа 3-4 ч. в петък.Днес пак му е трудно да се изходи,а сучим,сучим...
И накрая да поздравя малката рожденничка Дария Hug и честити ни нови януарчета :love:

# 87
Браво Они, страхотно! Мисля, че и аз не бих имала нищо против да родя вкъщи, но тук такива неща май не стават, освен ако не си се подготвил съвсем определено за това.

Павлина, разбирам те напълно, и аз се бях изнервила от преносването, но накрая бебенцето си тръгна самичко, точно когато то си пожела...

Иначе и аз съм предала хормони на Виктор и гърдичките са подути, а единия тести се е качил горе... и сега се моля да слезе...

Иначе всеки ден е различен и с нещо ново и сега гледам да се настройвам, че трябва да спра да се притеснявам, за да е спокойно и детето. Лошото е че почти не спя - тази нощ за първи път имах два пъти по 2 часа и вчера бях дремнала през деня 2 часа, иначе ми се събираха по 2 часа на денонощие. То сигурно и затова изперкулясвам така. Вчера Виктор през деня спа само три часа , а през останалото време - рев и носене и гушкане. Не зная какво му беше. Днес е по-добре, но много подскача насън и ако не го погалиш се събужда и край със спането. Но сигурно всичко си е в реда на нещата и ще гледам да не се паникьосвам Praynig

Сега ще се пробвам да кача снимки... ако не ще гледам да я хвана Доника за помощ докато не е родила  Wink  Hug

# 88
Здравейте мамита.
Коралче да те питам как точно пускаш сешоара през кърпа или?
Честити бебчета на новите им родители и много да ги радват и слушкат, а м/у другото с Ирина заедно раждахме вШейново в един и същи ден и роди със секцио и из Шейново много се радваха на голямото бебе.
За памперсите и ние сменяваме почти на всяко хранене и аз започнах да я мия мойта с водичка след акането ,защото от тия кърпички и се зачерви дупето, а много обичаме като сме голички за смяна памперса да си свършим всичко навън.
Барборанче и ние сме така като наближи време за хранене заспиваме и няма будене , а като се наяде бодърства и незнам вече, а иначе яде много нерегулярно някой път по 10 мин ,друг път по 30 мин, но педито ми каза ,че бебето изсуква нужното му първите 10 мин и оттам нататък само се залъгва и си ме ползва като залъгалка и ме дъвче и опъва.
И на нас пъпа още не ни е паднал  и незнам.
Вече си имаме 3 Габриелки в янурките. smile3501

Ни еснощи пак към 2 часа  си поплакахме, поносихме се и чак към 4 ч заспахме ,тия колики много ни мъчат.
На нас ни излизат от време навреме едни пъпчици с бяло връхче ,но бързо изчезват ,незнам дали се чисти бебка още.
Незнам какво ми става ,но вечерно време много се дапресирам и ми става тъжно,тъжно та си и поплаквам от време на време,кога ще ме пусне родилната депресия незнам.

# 89
Сиси,пускам си сешоара директно,на 20-30сантиметра от Васито,но насочен не към телцето,а по-надолу.Доста затопля,та може и това да се отразява.На максимална степен е по-добре FlutterА за депресията-няма по-сигурен начин на лечение от ясното пролетно слънце и дългите разходки PeaceИ аз ги чакам с нетърпение Party

Общи условия

Активация на акаунт