Въпрос: В домашно приготвената прополисова тинктура,спиртът не вреди ли на детския организъм?
Д-р Михайлов: Имаме и собствено производство на алкохол при процесите на ферментация в тялото. Става дума за малки количества, които разреждате с мляко, сок и т.н. 1- 2 капки на прием на година живот прави при 2 годишно дете например 2- 3 х 2- 4 капки= 4- 12 капки за деня- нищожна доза. Щом прополисовата настойка ви притеснява заради етанол, не използвайте. Има и таблетни форми и др. варианти на прополис, но отстъпват по ефект. Остават, ехинацея, енгистол, осцилококцин и пр. Разгледайте писаното. Но това е № 1 между имуномодулаторите с които съм работил.
Само едно средство, но системно използвано при което често боледуващите деца стават здрави- прополисовата тинктура.
Цитатът е от форумите към предаването по БТВ "Часът на мама", където д-р Михайлов беше гост и препоръча горещо клеевата тинктура като средство за лечение

ето я темата за клеевата тинктура, в която той отговаря на всички въпроси за нея.
Ето например отговор на въпроса защо именно тинктура:
Пчелният клей се разтваря доста трудно. Най- добре го разтваря етанол. После той полепва добре по лигавиците и ги изолира от бактерии и вируси, осигурява една по- голяма резорбционна повърхност.
А ето го и самият д-р Михайлов, който поне според мен е човек, търсещ по-различното лечение. Дава много ценни съвети и използва методи на лечение, които са различни от тези на класическата медицина.

Аз съм вече отявлен противник на "общоприетите" методи за лечение, които според мен са доказали своята неефикасност и се боря доколкото мога да търся другите, които някога са практикували хората и са били по-здрави и издръжливи
От време на време въвеждате експерименти. Ако се одобрят, манджите стават 11, ако не, живи, здрави следващият експеримент може и да успее
...не се предавам, но почнах да се отчайвам
- интернет, вестници...нещо не се получава...да взема да изтрия ли децата от автобиографията си
. 
Но и при мен, като при Пателина, не винаги има ефект