Лесен сладкиш без яйца

  • 334 887
  • 703
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 2 126
Ммммм,направо запреглъщах.
А какво мислиш относно идеята вмест сладко(нямам) да подредя плодове и така да го пека?

# 631
  • Мнения: 22 867
Ммммм,направо запреглъщах.
А какво мислиш относно идеята вмест сладко(нямам) да подредя плодове и така да го пека?

Дес, пробвай, мисля, че ще се получи. Аз толкова импровизирах с тоя сладкиш, изтърпя ме, нито един провал нямам. Ето го и на  мъфини с плодове.

# 632
  • Мнения: 12 578
 Преди малко го изпекох. Изглежда и ухае много добре. Надигна се идеално. Присъединявам се към многобройните фенове на рецептата на Рени! Не е много красив за снимка, не се старах много с решетката от сладко. Направих го с какао и дюлево сладко. Не съм го дегустирала, че е топъл още. Утре дегустаторите ще си кажат думата Laughing , няма да им казвам каква е рецептата, да не са предубедени Laughing . Едва ли само ще го дегустират  Mr. Green .

# 633
  • под тепетата
  • Мнения: 11 332
labreх,  карамела за мъфините преди или след печенето наръсваш?

# 634
  • Мнения: 22 867
labreх,  карамела за мъфините преди или след печенето наръсваш?

bilqna_69, то тоя точно карамел втори път няма да го докарам Grinning, просто ги полях отгоре след като бяха готови. Peace

# 635
  • под тепетата
  • Мнения: 11 332
Четох аз за "специалното" приготвяне на тоз карамел, но понеже обясняваш и за технологията на другия - с поставени на дъното плодове, та за по-сигурно да си питам  Mr. Green Значи бъркам тестото на Ренито, разливам във форми за мъфини, поставям плодове и след изпичане  - карамела. Благодаря и хубав ден   bouquet

# 636
  • БГ
  • Мнения: 1 276
labreх,  карамела за мъфините преди или след печенето наръсваш?

bilqna_69, то тоя точно карамел втори път няма да го докарам Grinning, просто ги полях отгоре след като бяха готови. Peace

 Joy   ооо, labrex, много забавно,   Joy     но и оригинално, непременно ще се пробва този карамел и съхранението му, разбира се! 
Аз миналата седмица направих мъфинки с канела, поръсени с орехи, чуднички станаха, с едни такива рошави купулчета...   bowuu

# 637
  • Мнения: 22 867
........... след изпичане  - карамела. Благодаря и хубав ден   bouquet

bilqna_69,  полях ги просто за вкус, като си го "приготвих" карамела, нали трябваше и да го използвам! Grinning Не, че без него не може! Peace А другият карамел е като при сладкиша на Лео, както някой беше написал, то много карамели, много нещо......... Grinning  bouquet

stefaniika, освен да сложиш сироп да се вари, да се накиприш пред компа и, като ти замирише на изгоряла захар да тичаш до печката за видиш резултата! Joy  Ама си мисля, че по-добре е да не пробваш, и без него са си вкусни мъфинките! Laughing  bouquet

# 638
  • Мнения: 12 578
Сладкишът е станал чудесен, много го одобриха вкъщи! Рени, много благодаря за рецептата  bouquet ! Благодаря и на всички останали за идеите за вариации!

# 639
  • БГ
  • Мнения: 1 276
labrex,    Hug   признавам не посмях, но никога не е късно, знае ли се, някой ден може и да пробвам карамела ти!   Peace   

Днешните мъфинки с любимата ни смес са:
4бр със сладко от червени боровинки,
4бр с какао и какаови капки и
4бр с канела и орехчета,
заповядайте, да ви е сладко!     chef

# 640
  • София
  • Мнения: 1 341




Момичета, страхотни сте!!! Идейките на Лабрекс са чудесни!!!

# 641
  • под тепетата
  • Мнения: 11 332
Направих го под формата на мъфини + канела + оваляни в галета нектарини +орехи. Друга част със сладко от боровинки и малини+ орехи. Станаха супер , довечера ще чуя и мнението на зъболекарите дето ги черпявах  Mr. Green Само ме е яд, че не се сетих да им ръсна и по малко захар да позагори отгоре... Благодаря още веднъж на labrex-чето и на рени   bouquet
 Stefaniika, откъде капките и цена, моля ?" Гъбките " са ти страшно примамливи  Laughing

# 642
  • БГ
  • Мнения: 1 276
Stefaniika, откъде капките и цена, моля ?" Гъбките " са ти страшно примамливи  Laughing

bilqna_69, в Хасково имаме м-н "Сладък магазин", та там продават всичко необходимо за сладкарството, въпросните капки са на разфасофки по 1лв, но не съм сигурна за грамажа колко е като отворя пакетчето пълня 2 малки бурканчета на Гербер от по 80гр.

Пропуснах да добавя, че онзи ден ми остана малко от сместта с какаото и ей така, без да се замисля, я прехвърлих в дуралексова купичка, напълни се до половината. След известно време се сетих, че бях чела за кекс изпечен в микровълнова и реших да пробвам, пуснах на минута и половина на моя мах - 800W и не можах да повярвам на очите си - купичката се напълни догоре с ароматно кексче, двойно по-голямо от мъфинките, добре изпечено, без твърда, загоряла част, отгоре добре изгладено, а отдолу без дъно, имаше нещо като въздушна ямка, не бях намазнила купичката, нито подложих хартиена формичка, може би следващия път.   Laughing

# 643
  • Мнения: 496
И аз да докладвам за сладкиша , който спретнах по тази чудна рецепта   bouquet

Понеже имаше въпрос дали става с плодове - вчера го направих в тавичка, както съм го правила многократно, но вместо мрежа от конфитюр наредих плътно цепнати на две сини сливи и поръсени леко със захар. Изпече се идеално и се получи чуден сладкиш . Комбинацията от киселината на сливите и загара от запечената захар се получи идеална за моя вкус.

Още веднъж  newsm51 за тази вкусна и лесна рецепта.

# 644
  • под тепетата
  • Мнения: 11 332
Стефанийка, завижд за магазина  Embarassed Тук в Повдив няма малки разфасофки и ми идва скъпо да купя един-два килограма.

Общи условия

Активация на акаунт