Отговори
# 150
  • Варна
ехее Кате голямо украсяване е паднало Mr. Green айде и аз стискам палци да ви се "отвори парашута" Stuck Out Tongue

шамЕнет  и друго се чудя, дали не е от зъби това неядене? на Лора и проби последния зъб  Party , сега го чакам да излезе вече целия Rolling Eyes но продължава да не яде ooooh! при нас обикновено е от зъбите  Thinking

# 151
Днес ми е ден за форум  Grinning
Я кажете децата ви познават ли вече цветовете ?
Не питам за момиченцата , а изобщо за децата  Wink
Георги силно го подозирам в далтонизъм . Всичко му е синьо на него ...
В крен случай " ено" ... което иди го разбери червено ли е или зелено  Thinking
Иначе си казва име и фамилия .
Големият майтап стана , че заучаването им съвпадна времево с периода , в който баба му го учила да казва думите на срички.
И най-вече "му-ха" .
Та питаш го как се казва ... и му подсказваш :" Го-го ... "
И той тържествено казва : "Му-ха !"
Също така мишката продължава да казва "миш-миш" ....  Mr. Green
Ама правилно : детето следва логиката на другите животни , ама ха !  Simple Smile
Прави страшни изречения : "Крава - мляко ..."  и защото съм му показвала вимето на играчката крава той веднага заключва - "дупа" ... от дупето давала кравата мляко , та така де ... там някъде е вимето, не е до главата.
Страшни фенове сме на всякакви филми с феи и магьсници - "Спящата красавица" и една нова версия на "Снежанка" са ни фаворити .
Как пък няма един филм отнякъде да дръпна с Баба Яга или Кашчей безсмъртни - срам  Crazy

# 152
Маджеста, и ние сме до под крушата с цветовете (много хубава тема има в Нашите деца). Изобщо отказва да назовава какъвто и да е цвят! Например - донеси ми жълтите конструктори, носи всички до които се докопа. Зявява - дай мем дало (одеалто, нейно лично ), питам жълтото ли? тя ме гледа презрително - ДАЛО!!!

Шеманет, и нашта от няколко време не закусва (макарони изобщо не са и влизали в менюто - ние ядем/хме сандвичи...), до скоро ги ядеше - сега най много да обере кашкавала от две-три залчета и ...толкова... не знам защо така... Не яде ни баница, ни попара, ни... нищо, звера!
Кате, време е за една мома - с толкова подготовки...
Ние нещо тоя мао-мао не го харесахме, ама пингвините направо ги залюби на мига!

# 153
Нора има много богат речник, може да назове почти всичко което види, и глаголи ползва, но изречения...... Naughty Много рядко. Например "Гаими децата" или "Сок иска" "Музика пушка" То това са май изреченията.
Цветовете май не ги знае, и то как да ги  научи, като майка й не се е сетила да я учи. Embarassed Знае зелено, заради светофара и то най.често му вика - чоече - човече, в превод.
А относно яденето, тя много рядко яде сутрин. Пие сок или айрян, но дя яде.....много рядко. Често първото ядене е чак в 13 часа. Но след това си хапва добре.
Още нямаме кучешки...., да не говорим за кътници. ooooh!
Честито на всички, без значение кой празник празнувате, важното е празници да има.
Катя, ще те огрее ми се струва. Wink

# 154
Алекс познава цветовете, но не ги назовава.
За сметка на това пък познава около 15 букви от азбуката....и "чете".
Сам изяви желание, все пита "тази, тази?".

Детелинке, честито! Лека и безаварийна!  Hug

# 155
Здравейте  Hug

Честит Св. Валентин  txtloves и Трифон Зарезан  newsm24 Да сте живи и здрави, много щастливи и да се обичате!   loveuuu

Днес моят съпруг има рожден ден. Да ни е жив и здрав! Да ви почерпим:

Ето снимка и на малката бебка ЯНA:

# 156
  • Варна
Крис , малко тъпо може да прозвучи но - много си приличат с батко си Mr. Green все едно същото бебе гледам  Heart Eyes , близнаци да ги бяхте правили май нямаше така да си приличат  Laughing
да ти е жив и здрав мъжа и много да слуша Wink

Магеста.... Blush да те успокоя малко: с цветовете още не можем да се разберем Mr. Green аз и викам зелено тя червено, карай поне имената им знае ,все някога ще ги нацели, не ми е голям дерт и това да научава Joy не познава буквите, няма много мерак май...кара ме да и пиша в тетрадката, но май повече се радва че си играем отколкото да обръща внимание на самите букви  Mr. Green опитва се да пише, не успява де  Laughing прави ми разни кардиограми по тетрадката , но иначе съсредоточено си диктува: "мааааама, тааааати,бааааба..." и т.н.  Joy

не знам да се обаждам ли за говоренето. Rolling Eyes..има ли смисъл  Laughing на туй диване не му спира устата , понякога ми се ще да не беше проговорила толкова рано  ooooh! като попивателна е Shocked
новото изречение което ми сглоби днес и ми събра очите беше " Ааааама първУ си се прибереме скъшчи, шИ папамИ кИфте, иии после дъФка мама шИ даде"  Shocked
а снощи я хванах да пее на "английски"  Shocked облещих се!!! застанала пред ТВ-то и си шепне, "ахей ис па ай хиии" (разбирай "I hate this part right here" на Pussycat Dolls)  Shocked не знам да се смея ли да плача ли...като се замисля какво ме чака  Rolling Eyes
също така броим до десет и наобратно, повтаря и други числа но тях не ги осъзнава  Laughing

# 157
  • София
ния горе долу познава някои цветове - като истински фенове на шрек, първият ни цвят е ЗЕЙЕНО. другите ги казва, но не ги уцелва всеки път. сега съм й взела едни игри за познаване на цветовете, та ще се учим Peace

# 158
  • София
Здравейте сладури,

ние също сме на АБ от петък, ушна инфекция пък аз в началото помислих, че е безобидна хрема ooooh!
С татито ще се погледат една седмица.

Евата също разпознава 2-3 цвята, още като украсихме елхата по коледа обикаляше и питаше за топките това,това, това и ние и казвахме цветовете. Сега на конструктора казва жулто, зеено, бало и синьо. Като рисува с моливите също изброяваме цветовете.
Инак научи пръстчетата, че са паиец, покапайец, седен, инеден (безименен) и кутйе Joy

С яденето ядем различно, като е болна обикновено апетита и изчезва, после пак си го връща, както дойде Wink

Поздрави Hug

# 159
Може и да съм ти смешна, Magesta, но нали сте за това, за да искам съвет. Оказа се, че има за какво да се притеснявам - следобед вдигна температура. Разстройство, сополи...Но мисля, че е от зъба, наистина, Vergy, защото знам какво е като е с грип. За година откакто е тръгнала на ясла, не е имало повече от месец и нещо да я видя здрава, на мен ми коства това не само майчински тревоги, а и работата си изгубих..., но както и да е, не се оплаквам. Дано утре да е добре, та да ходи на ясла. Днес ми сочи прозореца и ми вика Ади там Оди Уън (хайде да ходим навън). ....
Така че, не е нормално като не яде, познавам си я....а ти вместо да ми се смееш, дай някоя рецепта!   Naughty
За цветовете - всичко знае, но казва само тиньо, бяло и ненено (синьо, бяло и зелено). Учих я с балони вкъщи...и със светофара, както вече съм ви писала.
Буквичките познава само някои, не я уча много нарочно, цял живот ще чете...знае идеално Е, С, Т, О, познава М, И, А, Л...а за четенето, чете само МАМА и ТАТИ Simple Smile Сега се научи да казва кръст и кран  Laughing

# 160
  • сто акровата гора
Честито със закъснение на всички, независимо кой празник сте празнували, а защо не и двата, комбинацията е супер, вино и любов! Heart Eyes
Ние по гости и т.н. не остана време да вляза, чак сега.
Сонка цветовете ги казва - червено, синьо, зелено и жълто. Определено синьо е най лесно и все търси нещо да ми покаже, на светофара е много щастлива, вика високо нененьо/тетвено товете(зелено/червено човече), бяло много рядко да каже и черно също, но то е защото взе че ги научи от строителя а там няма бяло и черно. По  принцип някъде бях чела че доста деца не казват цветовете преди 3 г възраст и проверки за далтонизъм със сигурност могат да се проведат съответно след 3 г така че още е рано за притеснения. По принцип идеята за цвят се схващала по-късно, явно е така де, защото при всичкото сочене което пада при нас, съвсем вярно открива цветове и ги посочва, като й кажа мечо Пух какъв е на цвят ме гледа учудено и ми казва Е Пух мето! с едно изражение, значи глей я тази мама не го научи тоз мечок кой е и какъв е hahaha
Иначе да ви кажа май ще махаме памперса, пу пу, от известно време си казва съвсем редовно, като е в къщи хабим по 1 памперс-за през ноща. Тя си казва от половин година де, ама само Има пиш! Искаш ли на гърне? Не! и толкоз, а сега тича, дава гърне, стиска краците и вика Айде мамоооо!  Joy И като каже има пиш примерно, сяда върши работа и става, не е да си стои да се чуди, ако се забави значи е по сериозна работата. После сочи гърнето и вика Виж мамо! а днес имаше Тате ела виж! hahaha и всички трябва да пляскаме че голямо БРАВО е това! Смях голям, сега се чудя в яслата как да процедираме, ще говоря с лелите Thinking
За изреченията, навързва ги сякакви, къде правилни къде не, но все по добре се разбира, щом и напълно непознати хора успяват да й разберат разказите, защото е бърборанка и обяснява на всички разни неща. А на буквите не съм я учила, има време, виж взе да брои, пак покрай Пух защото имаме една книжка с него и там има форми, цветове и броене и стихчета разни и тя много я харесва, та стига до 4 по някога в броенето, с подсказки и до по далеч може да стигне Simple Smile
Ох отплеснах се нещо в писане. Лека нощ от мен!  Hug

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 00:20 от soceress

# 161
Здравейте момичета, ето ме пак - вчера Виктор стана на един месец и викам да се похваля Simple Smile И ако успея и една картинка с торта да сложа в мнението ще се обява за малък бог  Laughing

А ето и няколко актуални снимки на големия ми мъж, който вече е към 4500, а на изписването беше 4170  Laughing (малко пъпчив, ама като е такава "хормонална" майка му... Rolling Eyes)

http://media.snimka.bg/2136/010527945-big.jpg
http://media.snimka.bg/2136/010527959-big.jpg
http://media.snimka.bg/2149/010553712-big.jpg

Та както се вижда, хапваме добре и ако не бяха тия пусти газове, животът с бебето щеше да е песен. Сам си направи режим да се храни на 3 часа, но през деня много мрънка, плаче и не винаги мога да разбера защо. Често са колики, но понякога май не са... newsm78 И както ме подкрепихте тук, не го оставям да си плаче сам нещастно в леглото ами го гушкам и търса причината, за да го успокоя. Но предполагам, че като порасне още малко ще започна повече да го разбирам.

Е, стига толкова съм досаждала, скоро пак  Wink

# 162
Оооо, Лено, досаждай, досаждай често и изобилно + снимки! Да ти е жив и здрав юнака - прекрасен е!

Сорс, браво на вас! Наша Кипра не мога да я докарам до момента на използването, а съм се приготвила да аплодирам- как не, само духова музика дето не съм ангажирала, ама... нъцки! Сяда, седи около 5 секунди и изчезва да напои килима... Sad

# 163
  • сто акровата гора
Лено  Hug
Пешеходке аз усилия полагах някакви лятото, с резултат като вашия, ама повече защото всеки ми повтаряше че сега като е топло е момента. От цялата работа само се нервех и затова прекратих усилията, гърнето се вижда винаги, до креватчето й е, ако иска да го ползва.
Есента ми казваше вече за акането детето, ама дали ще седне на гърне или само ме уведомява не е ясно до последно. А сега просто взе да ми казва редовно, не знам как, та много се чудих да казвам ли в яслата и кога, защото там много рядко се обажда. Обаче вече ще стане месец как е с гащички у дома и има 2 -3 инцидента, като имаме гости и се заиграе, пуска в гащите, стиска краци и вика силно Има пиш! hahaha
Та госпожата в яслата ми каза че явно сега е момента  и да не го изтървем, та от утре и там е по гащи и сега се тревожа как и какво, да не се напишка и да й се скарат, или да не стои мокра, знам ли и аз за какво се тревожа....така да има нещо  #Crazy Иначе и Соня не стои много, никога не е стояла, сяда върши работа и става.

# 164
Лено, прекрасен е! Гушкай го наволя!  Hug И ни посещавай по-често! Честита месечинка!
Венета често пишка на гърнето. Но не казва. Много рядко. Иначе трябва аз да нацеля момента, в което не съм много добра.
Болна е от няколко дни и днес отиваме на лекар. Започна с обилна хрема, след това получи конюктивит, от днес и кашля. Sad Сега сигурно ще ни набамкат антибиотик, нашата лекарка много обича. Ще се боря обаче до последно!
Soceress, не се притеснявай. Занеси няколко чифта резервни гащички и панталонки и всичко ще бъде наред. Още повече щом получаваш подкрепа от госпожата.
Когато дадох баткото на градина, беше точно на 2, от там ми казаха да го водя с памперс, докато вкъщи не го отучим. Е, как да стане вкъщи като по цял ден е при тях. След това сменихме градината, че много плачеше. В новата директно ми казаха никакъв памперс, ще се научи, донеси гащи! Той беше точно в преходния период - не казваше, ама ако го сложиш на време си пишкаше на гърнето. Също като Венета в момента. Ако бях вкъщи може би щях да настоявам да махаме памперса, ама сега...

Общи условия

Активация на акаунт