Отговори
# 60
Детелини, лека бременност и здрав плод! Hug Честито да ти е! Peace
Бети, ми тя и Соня бърбори на китайски...само дето няма скруполи и си ръси всичко с философско изражение на многознайко.В интерес на истината отскоро събра кураж да говори така.Допреди месец-два и тя беше на отделни думички и изведнъж се отприщи.

# 61
Детелини, лека и безпроблемна бременност и здраво бебче на финала  bouquet

С бърборененто и ние не сме напред с материала, само отделни думички и все още не ги свързва в изречение. Надявам се скоро да направим смислено изречение, а не само "мамо, мамо, кака Еи бебе"  hahaha

# 62
Здравите, сладки мами.
Отдавна ми се иска да се престраша да Ви запитам като по - опитни в отглеждането:
кога е нормално да проговори едно дете. Моето е на 2г. и 2м., но не казва почти нищо освен, че сочи каквото и да иска.
Чува това го установихме, знае как правят много животни и като го питам казва, но не ще да проговори думи и това е.
Не знам инат ли е Thinking, личната му лекарка все казва " не се притеснявай". но аз вече се притеснявам.
Не знам дали не е редно вече да потърся логопед. Моля дайте ми съвет!
Благодаря Ви.

# 63
  • Vaudreuil Canada
nicta не съм убедена че си задала въпроса си на правилното място но на първо място трябва да си отговориш на някои въпроси.
- казва ли някакви думички изобщо детето и колко (желателно е да са поне 20, препоръчително 50).
- има ли контакт с други деца - по принцип децата учат по-лесно от други деца.
- момиченце или момченце е - момичетата класически избързват много на този етап.
- може да има много задържащи проговарянето фактори като многоезична среда, ушни инфекции и други но те може би не влияят на вашия случай.
Има много случаи на деца които проговарят директно с цели изречения на 3 дори 4 години. Има такива които умишлено отказват да говорят и също проговарят отведнъж.

Магеста специално за теб преразказвам в кратце - до 2 години се дава задължително високомаслено кисело мляко на децата от 2 до 5 години поне 2% масленост над 5 каквото искаш но не пречи да е високо маслено просто вече не е задължително.

Детелини миличка много се радвам за теб - малко със закъснение видях новината - но пък ми оправи настроението за деня. Честито и да е много лекичка бременност.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 20:35 от shemet_neveroiaten

# 64
Детелини, страхотна новина! Лека и безаварийна!

Малииии, така като се захвалите и... почвам пак да се замислям ... много ми липсва усещането... пък и гушкането и мириса на бебе... Heart Eyes

От Дивнините думи половината са отчетливи, другите са дълбоко конспирирани и докато не ме замъкне да ми покаже (когато е възможно) не разбирам нищо. Тя обаче, като се присети нещо и ... зацикля. Е , одеве видя баба си и искаше да отиде с нея у тях (бабата разбира се беше мноооого заета, както винаги) и тя - Бабо, такай, такай, такай (чакай)... и така сме от 15 минути вече. Не се залъгва с нищо и само повтаря...

Ниста, има много теми по този повод (погледни в нашите деца), от личен опит - единия ми син на 1 г., втория на ...2 г. и 7м. каза първата си дума... малката около 1г. и 8 м. Според мен, няма нужда още да се притесняваш, но ако до 3 г. детето все още не казва нито една дума - заведи го на логопед. Успокояващо е, че знае как правят животните, може просто за него да е рано проговарянето.

# 65
Детелини, честито! Лека бременност и ползотворна!

# 66
Детелини, поздрави и от мен!  bouquet  Здраво бебче!

Пешеходке, и на мен ми липсва тая миризма, ама няма кой да ми уйдисва на акъла! Иначе аз съм готова да дойда в другата ти темичка, знайш! Wink

# 67
  • Варна
detelini добре дошла в редиците Hug лека и безпроблемна бременност  bouquet

nicta гледах по телевизията една логопедка която каза че до пет години не може да се говори за говорен дефект, до тогава още асимилирали. но за НЕговорене не каза нищо Thinking
доста познати ми споделят че техните деца изведнъж се разприказвали на около 3 години Thinking според мен за твое успокоение говори с лекар Peace

# 68
Детелинке, толкава се зарадвах на новината  Hug Hug Hug Честита ти бременност и здраво бебче ти пожелавам  Heart Eyes (Не мога да спра да се усмихвам  Blush)

# 69
  • София
Здравейте и от мен!
Детелини, лека бременност и здраво бебче, мила. Бе чудя се аз какво се спотайваш, а тоооо Hug

Лено, мнооого е сладък Виктор, да ви е жив и здрав!!! А относно разглезването, глупости са това, те момичетата са ти казали. Коликите са голяма мъка - гушкай си слънчицето и като спи той - и ти, че недоспиването прави нещата да изглеждат трагични понякога. Единственият универсален съвет за бебе според мен е "Води се по бебето", то ще ти показва, няма две еднакви дечица и майката знае най-добре какво да прави с нейното.

Ние в Атина изкарахме много добре, но сега се прибрахме и аз се тръшнах с някакъв вирус ужасен. Дано не заразя малкия, че като гледам на мене колко ми е зле. Но не мога да го предпазя по никакъв начин, все се завира в мене Confused
Иначе Алексис говори много и напълно правилно граматически. По бебешки не е говорил. Сега е на вълна въпроси - Мамо, какво правиш, какво е това, какво ще правиме, какво готвиш...абе само пита Grinning

Сонка е страхотна, няколко пъти го гледах клипчето и направо ме разтопи Heart Eyes

МагестаPraynig

# 70
detelini, честито и от мен! Много се радвам! Лека бременост и здраво бебче!  Hug
Сонка е страхотна!  Heart Eyes

# 71
И аз да кажа колко много се зарадвах на новината на detelini - с малко благородна завист, ама то защото те чувствам близка! А аз просто не мога да си го позволя въобще сега да забренявам, за съжаление.
Много лека бременност и споделяй с нас често как сте!

Мойта кукла бърбори много, но не всичко е на смислен език - казва по някоя и друга дума в изречението, но иначе си ги сглобява както си иска. Много е смешна, но наистина се учи всеки ден на още и още как да говори.

Ние пак сме в България днес, за три дни, после няма да идвам сигурно няколко месеца. Друго си е да я видят малката тук на лекар!
Сега се чувства супер добре, ангината мина, (не знам дали ви казах, че грипа прерастна в ангина!!!...), няма температура, но още е на антибиотик и сега се тревожа, че от сополите пак диша хрипаво. Докато не дадох витамини, не прояде! Там лекарите въобще не се сещат да предпишат витамини, а имат такива хубави детски продукти.

Ние се преместихме в новата квартира, с неимоверни усилия. Хазяинът на предишната квартира се заяде, че килимът бил мръсен и фризерът неизчистен отвътре и филтрите на абсорбатора над котлоните... #Crazy А аз така изблизах всичко, все едно че ще го представям на панаир. Ама те, западняците, като имат 1100 вида препарати за това и за онова, сигурно е възможно да не си личи на колко години е килимът и да се поддържа блестящо като ново навсякъде, просто не съм им ги научила всички още - нямам време да кисна по стилажите в суперите, да проучвам какви продукти продават, а време за чистене нали знаете, с малко дете...

Ох, нещо взех много да се сморявам напоследък, сигурно е от годинките. Пешеходке, не знам как издържаш, наистина.

# 72
Пешеходке, и на мен ми липсва тая миризма, ама няма кой да ми уйдисва на акъла! Иначе аз съм готова да дойда в другата ти темичка, знайш! Wink

Миличка, аз мисля, че почти вече си взела решение... да издам ли, чий ник срещам редовно да чете в "другата ми тема"! Laughing

Пешеходке, не знам как издържаш, наистина.

Шаменет, верно, че много ти се събра напоследък, ама помисли за другите моменти - когато те прегърне, когато се засмее и те погледне с блеснали очички...Е, това го умножи по 3 и ще разбереш как "издържам" - с огромна радост! Макар, че пубера хич не ме гледа с блеснали очички, ама и това ще го издържа Joy!

# 73
  • Русе
Привет!
Детелини,Честито  bouquetЛеко бременеене!
Честито и родилите мами!   bouquetЖиви и здрави бебчета!
Изпепелена  Flowers Rose съжалявам за съдбата ви!Мир намалкотоангелче!
Ние изкарахме много гаден вирус всички вкъщи,вече почти оздравяхме,но влачим една кашлица,няма оттърване.Пазете се!До скоро!

# 74
  • сто акровата гора
Детелини честитоооо!   bouquet Много хубава новина  Hug Лека и безпроблемна бременност ти желая!
Вержи ще ти пиша на лични по подробно да не разводнявам темата  Peace
За говоренето, Соня на моменти много добре си приказва, на моменти отприщва на нейния си език, че даже ми и повтаря като я помоля, пак на бебешки  Crazy Ама вече съвсем можеш да се разбереш с нея де, пее "Мила моя мамо",  Heart Eyes направо ме разтопи  Blush Е според лелите в яслата и "Мама ми купи днес" и "От днес имам нови панталонки", но честно казано те са доста неразбираеми, заваля думи, като не се сети как е тананика  hahaha Абе страшна работа. Сега е на вълна цветове, постоянно ми сочи къде има жълто, червено, синьо и зелено (такива са цветовете в конструктора и затова ги знае тях Simple Smile )

Били, Сонка е страхотна!  Party Heart Eyes

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 09:32 от soceress

Общи условия

Активация на акаунт