Януари мина вече, малко остана да дойде МАЙското човече!

• 13 979
  • 310
  •   1
Отговори
# 180
Дидочка, радвам се всичко се е разминало  Hug
Аз да ви попитам ходите ли на зъболекар, че на мен ми се налага, а ме е страх, защото съм с контракции.

# 181
Дидо4ка   bouquet Hug Heart Eyes

Felina най накрая се появи. Хубаво е, че всичко е наред с всички.   bouquet

Снимки и аз ще си направа само да се посвободя малко, че то си трябва време за това изкуство  Joy

Поздрави на всички!   bouquet

# 182
  • София
Dido4ka, радвам се от сърце, че вече сте добре, всички много се бяхме притеснили. Момичета, пишете ме и мен за срещата на 7-ми февруари: Платина (Лора)  Simple Smile

# 183
  • Русе
Аз ходих на зъболекар първите четири месеца.  Нямах проблеми с бремеността.
Ама с контракции.... Thinking.Питай първо доки

# 184
Момичета,и аз съм чувала добри отзиви за болниците в Сливен,защото доста мои познати са раждали там.Когато се обадите за повече информация обаче попитайте дали имат необходимата апаратура  за майката и бебето.Ако всичко е нормално при раждането  АГ Клиника Ева ( www.evahospital.com  ) е идеалното място,но ако недай боже нещо се обърка.....незнам.Чувала съм доста случай в които изписват майката ,а бебето го изпращат в Окръжна болница или обратно.Не искам да плаша никого и дано не ни се случват лоши неща,но предпочитам да съм наясно.Аз също съм се насочила към Сливен,но към Окръжна болница.След ремонта,който направиха е също за предпочитане.Ето един от многото коментари за болницата..."Аз съм от Ямбол,но раждах в Сливен,не в тези клиники ,за които питаш.Раждах в Окръжна-невероятни специалисти и страхотно отношение.Хубавото е ,че разполагат с нова апаратура и от  частните клиники често прехвърлят родилки и бебета,защото не могат да реагират ,ако има усложнения."
Дидочка,много се радвам ,че при вас всичко се е оправило.Дано нямате повече такива проблеми.
Лек ден момичета.

# 185
Дидочка и Felina много се радвам че всичко при вас е наред.   Hug Бях се притеснила за Вас.
Дидочка пожелавам ти пълно оздравяване на теб и дъщеря ти и повече никакви неприятности до края на бременността.
Felina не знам защо, но не съм получила съобщението ти. Но няма значение - важно, че при теб всичко е наред и си била заета с хубав повод - РД на дъщеря ти.  Hug И аз скоро ще се занимавам с моя, че той е точно след рожденния ден на дъщеря ти.  Simple Smile

# 186
Здравейте момичета! Hug Искам само да кажа, че вчера ходих при доки и тя каза, че всичко е ок с леко повишените ми левкоцити и че било нормално за бременността  Grinning Желая ви хубав и усмихнат ден!  bouquet

# 187
Списъкът  newsm44
7 Февруари 2009г. в "Кривото", в подлеза на НДК към 14:30 часа.
Ако има забележки за часа, за мен няма проблем.  Flutter
Естествено, че всички са добре дошли  newsm51, колкото повече, толкова по-добре  Hug

Моя милост  Crazy
taniab
KayRenn
Bimisagri
zaiobaio
bebZz
plami213
inly_inly
Platina
ninishte

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 14:28 от madlena_bg80

# 188
Здравейте момичета!

Преди малко точно извадих да огледам всички прибрани бебешки дрешки.  И като гледала наскоро едно почти майско бебе / Виктория е родена на 29 април  Grinning/ мога да споделя какво аз използвах. За мен списъците с необходимите дрешки са по-скоро ориентировъчни. Всеки сам може да прецени какво и колко му е нужно.

За възраст 1-2 месеца /размер 50-56

бодита : 7 - 5 без ръкав и 2 с къс
блузки : 2 с дълъг ръкав
панталончета : 2
костюмчета с панталончета : 2
гащеризонче : 1 с дълги ръкави и крачолчета, завършващи като ританки. Моето беше със задно закопчаване, което отчитам като грешка
спално чувалче : 1  http://images.victoriakransen.multiply.com/image/4/photos/5/500x … amp;nmid=52024134
пелени : 6 тензухени и 1 бархетна. Пелените ги ползвах за попиване на водата след баня, за завиване през лятото, слагах под главичката за предпазване на чаршафчето при рефлукс /повръщане на фонтан/
одеалца : 3, доскоро си ги ползвах
шапки : 2
ръкавички : 3 чифта. 2 чифта са предостатъчни, но първите, които купих ги избирах по дизайн  Wink според мен е по-добре да са обикновени памучни с ластиче на китките
ританки, възглавничка и обиколници : не съм ползвала, Вики още спи без възглавница

само да уточня, че каквото съм написала ще е може би от полза за Burberry, защото климатът в Лондон е като при мен /Холандия/

Сиска, радвам се, че с бебка всичко е ОК!
madlena_bg80bouquet за темата
Дидочка, едно голямо гуш и от мен  Hug
Добре дошли на новите май-чета!

.......

Последното, което искам е да продължа традицията с ужасни истории, но вчера преживях един кошмар и ми се иска да споделя с вас. Лично аз бих предпочела да бях запозната с тази информация предварително. Защото се случва често на деца от 6 м до 5 г и според мен е добре всички бъдещи и настоящи родители да са наясно, че няма нищо страшно и опасно. Надявам се, че на вас, дружки от форума, такова нещо няма да ви се случи!

Виктория се събуди както винаги в 7, сложихме я на гърненцето, аз останах при нея, а половинката слезе долу да направи кафе. Вики беше спокойна, бърбореше нещо, всичко беше нормално....... и изведнъж започна да се гърчи... Ръчички, крачета, главичка... цялата посиня, очичките й се обърнаха, дишането спря, дори й се появи пяна от устичката... обезумях... Добре, че бях, за да я хвана. Извиках веднага мъжа ми да дойде и се опитахме да й отворим устата, но зъбките й бяха здраво стиснати.... За момент си помислих, че ще я изгубим...

След няколко минути всичко мина, но Т й беше висока - 39,6 и й сложих парацетамол. От спешното казаха, че нямало нужда от докторска намеса, че било нормално за деца от 0,5 г до 5 г. ... Като стана 8 звъннах веднага на личната лекарка и, слава Богу, те ни дадоха час. Отидохме, но трябваше да чакаме 30 мин... Както и да е, и тя ни каза, че е нормална реакция на организма при бързо качване на Т и не е причина за изпадане в паника. Даде ни антибиотик, защото се оказа, че сливиците са й уголемени и зачервени и някакво друго лекарство с облекчаващо мускулите действие, което да имаме вкъщи в случай, че пак се повтори...

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 14:05 от Nijntje

# 189
ДидочкаHug

MARMORANA, при предишната ми бременност се наложи да отида на зъболекар и за всеки случай ми биха в дупето но-шпа. Ти все пак питай лекаря си.

Момичета, за срещата се пиша под номер 10  Peace

# 190
  • Русе
Nijntje,  Shocked кошмар! Добре че не е било нещо по-сериозно. Гуш  Hug

# 191
  • о`майна лунна нощ е
Nijntje - Предполагам сте имали фербилен гърч. Не искам да си помисля дори за ужаса, който сте изживели. Дечицата на мои познати са преминавали през такива и знам, че в два от случаите сложиха на детето Фенобарбитал. Доброто /ако изобщо може да се нарече добро/ при тези гърчове е, че при тях няма гълтане на езика. Това не ги прави обаче по-малко опасни за детето. Действително се израстват след 6 годишна възраст. Ако сте получили такъв обаче веднъж, трябва много да внимавате при всяка Т. и да не допускате надвишаването й до стойности 39 и нагоре. Може да се получи и над 38С, но пак е до дете.
Наско ми е вдигал и 40,1 С. Но до гърч не е стигал.

# 192
Цитат
madlena_bg80
Аз съм за, но още не съм решила дали да ходя на лекцията на Естествено на 07.02. В събота съм там и ако ми допадне -  ще я посетя и тази на седми, аз искам най-вече заради последната част:
Цитат
12:00-13:30 Въпроси и отговори за раждането - дискусия
Ще имате възможност да зададете всички въпроси, които ви вълнуват. Дискусията се води от Благовеста Костова – практикуваща акушерка с 30-годишен стаж.

madlena_bg80, не се притеснявай. Дори да отидеш на лекцията ще успееш после за срещата. И аз миналия път бях така - първо бях на Естествено, дори лекцията се проточи и приключихме към 14.00 ч.  #Crazy
Хванах си един тролей от Мола, който е много наблизо и бях за първата среща на Май-четата точно в 14.15ч.
Да кажа и аз, че ще се опитам да дойда, запишете и мен за срещата. Болна съм доста (към гадна ангина отиват нещата), но се надявам за 7-ми да се оправя.
   Дидочка, добре дошла отново. Hug Дано всичко лошо отмине изцяло за теб и бебешорчето.  Flowers Four Leaf Clover Много здраве и никакви проблеми вече до финала ти пожелавам от все сърце. Praynig Heart Eyes  Peace
  Фелина, радвам се че се появи. Мислех те нещо - нали и ти си от старите пушки, на нашите темички, та някак ми се набива в очите, като ти отсъства името в коментарите. Чудесно е чевсичко с теб е ОК  Grinning Heart Eyes Party
   ЗайоБайо много се радвам, че всичко с теб и децата е наред. Ти си ми като кадемче на МАЙчетата!!!  Grinning Заслужаваш, след притесненията да се радваш на красива и спокойна бременност и сладки бебки накрая   bouquet Много се радвам, че (дано да съм здрава) ще се запознаем.

# 193
  • Стара Загора
Dido4ka радвам се,4е с Диди ве4е сте добре въстановявай се бързо  newsm51 smile3525 newsm51 Зайо Байо много се радвем и за теб наистина ти си нашето талисман4е...  love001  love001  love001 Добре дошли на новите ни мами...а за списъ4етата много ви благодаря,но мисля да пазарувам 4ак април месец...Ние с бебо сме добре ами това е засега от нас  txtloves

# 194
  • София
Дидочка вие сте герои!  HugДай Боже вече всички здравословни проблеми са зад гърба ви!Пазете се и закрепвайте! Всичко ще е наред! newsm10
Сиска един такъв преглед носи много радост! браво!
Лека вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт