С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 370
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Мащерка,

много ресторантчета в София (работя в центъра на центъра, където трябва да е най-скъпо, освен в бизнес парка където е тотален ценови ужас) имат обедно меню с ястия 3-5 лв. Вземаш едно основно и хляб и вода евентуално и готово - под 10 лв. Или пък салата, супа - още по-евтино.
Супа плюс питка ще е към 3 лв. и е достатъчно за обяд според мен

Може да си вземаш плодове и ядки за тези пари (2-3 лв) - идеален, лек, свеж и здравословен обяд

Има варианти много

Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 17:21 от Finty

# 526
Хайде стига сте сравнявали грамажи и кой колко яде, че почва да става обидно Confused
Аз например не закусвам, на обяд ям супа без хляб, следобедна закуска рядко ям и вечерям в нормално количество. Мъжът ми също не закусва, ни сутрин, ни следобед, само обядва и вечеря, като винаги на вечеря яде по малко и от мен. И това за ен-ти път подчертвам не се прави с оглед пестене, а просто защото такъв ни е начинът на живот. Майка ми и сестра ми също не закусват, баща ми закусва, но пък не обядва никога.
Вафла, чипс, пица на парче и прочие не ядем, нито той, нито аз, детето хептен.
Да не говорим, че едни от любимите ми неща, с които съвсем спокойно се наяждам са ризото, спанак с ориз и прочие ястия, които за други биха били само гарнитура.
Обядът, когато си на работа, зависи и от времето с което разполагаш. ОФициалната ми почивка е 30 минути, която ми стига ако се храня в служебния стол. Но ако изляза навън- Хепи ми е на една пресечка един час не ми мърда, а ям бързо по принцип. Така че хората с малко време за обяд ядат хамбургери, дюнери, закуски и прочие  бързи "полезности", които спокойно влизат в 3 лв/ден.

# 527
Мащерка,
много ресторантчета в София (работя в центъра на центъра, където трябва да е най-скъпо, освен в бизнес парка където е тотален ценови ужас) имат обедно меню с ястия 3-5 лв. Вземаш едно основно и хляб и вода евентуално и готово - под 10 лв. Или пък салата, супа - още по-евтино.
Супа плюс питка ще е към 3 лв. и е достатъчно за обяд според мен
Може да си вземаш плодове и ядки за тези пари - идеален, лек, свеж и здравословен обяд
Има варианти много
Плодове и ядки не е обяд.  Sunglasses Нито заедно, нито поотделно. Според никакви хранителни режими и навици. Супа може да е достатъчна за теб за обяд, но за мен не е. Супа е първото в менюто. И аз полагам умствен труд, както каза Суха Мащерка и ми е необходима истинска храна, а не плодове и ядки. Освен това аз ям най-много на обяд за сметка на закуската и вечерята. Смешно е да се твърди, че човек може да купи истински обяд в центъра на София на цена под 5 лв.

# 528
А пък аз копая канавки, Милото е хамалин на площад Македония Mr. Green

# 529
Little wingels ядките стимулират повече мозъка, отколкото супата.
Обаче и аз с ядки и плодове не мога да се нахраня. Хапвам ги между другото. Simple Smile

А пък аз копая канавки, Милото е хамалин на площад Македония Mr. Green

Joy И каква храна ви трябва да се стимулирате?

# 530
  • София
И аз мисля,че темата напълно се измести.  Naughty Кой каквото иска, това да яде, няма да си надничаме в паниците,я!  Mr. Green Почти никой не споделя начини за свиване на разходите. Щото :" Яж по-малко." за мен не е никакъв начин. Няма да мрем от глад, за да спестим 50-100лв.  Joy
 Някой в началото беше казал за пазаруването по списък и само по него. Опитах се и наистина има ефект, според мен.  Peace Цяла седмица имам продукти за готвене, а дадохме към 80лв. Като не успях да се придържам чак толкова стриктно, признавам.  Rolling Eyes Сигурно трябва време да се свикне все пак.

# 531
  • София
80% от момичетата тук работят интелектуален труд и ще се учудите колко интелектуален е труда на някои
 Wink

А сега ако ми кажете че ядките не доставят елементи именно за умствен труд  Laughing Ако провериш хранителната стойност на ядки и плодове за 2-3 лв по изискванията ще се учудиш от резултата

За вас може да не са обяд - за мен са. Полезен и достатъчен - след него не съм гладна и не ми е тежко, чувствам се добре.

Зависи си от човека.
Момичето искаше идея за здравословен обяд без да носи на работа храна - аз предлагам идеи

# 532
  • София
Ами аз се опитвам да давам за пример моя си практически опит (не казвам че е най-правилния но е начало на дискусия) - но темата се измества.

# 533
  • София
Смешно е да се твърди, че човек може да купи истински обяд в центъра на София на цена под 5 лв.
Айде стига вече с тия определения че ще яхвам метлата и аз! Смешно било! Вчера ядох голяма порция мусака с доста кайма, кисело мляко и хляб за 4.80 в ресторант

# 534
Ако говорим  кой,колко яде по-добре да не казвам Rolling Eyes Супа без хляб изключено! По принцип не ям хляб,но само гола супа не,по-скоро едно основно ядене с месо наобед или постно поне 500гр Embarassed Така или иначе си нося най-често сандвичи от уж пълнозърнест хляб на работа,защото не обичам и аз джънк фууд. Ако не си нося,то един голям дюнер или две парчета пица+кис.мляко всеки ден. Съпругът ми също си носи сандвичи от вкъщи,по простата причина,че е много капризен и е абсурд да яде готвено някъде,което аз не съм приготвила Tired Или яде кюфтета с хляб без гарнитура,щото имало "разни"неща вътре. И пак на месец по 100лв май не падаме за дневни р-ди и двамата...

# 535
Почти никой не споделя начини за свиване на разходите. Щото :" Яж по-малко." за мен не е никакъв начин. Няма да мрем от глад, за да спестим 50-100лв.  Joy

Аз споделих, ама се загуби всред цъкане и ирония.
Начин да се спестят пари е да се пазарува по списък ( аз така или иначе без списък не ходя), да се купуват големи опаковки, да се използват хубави ел.уреди, когато може на нощна тарифа, дрехи от онлайн магазини и от чужбина и т.н.
Една голяма опаковка Ариел за 70 лв е по изгодна от 7 малки по 12, миялната е по икономича от миенето на ръка и т.н, и т.н. Лощото е, че за да се спестят пари трябват пари ( ако спазваме условието да не режем от количество и качество). Доходът ми е обаче е доста над споменатите в началото 1500 лв и не ми е проблем да пазарувам на едро. Докато при по нисък бюджет не виждам как ще дадеш 100 лв само за прах за пране, ако ще и да ти излиза по евтино.

# 536
  • Свищов
Суха Мащерка, прекалено големи са порциите за по 1 наше хранене. В този смисъл го написах. За имения му ден бяхме в най-скъпия (или поне в топ 3 на най-скъпите) ресторант в града и нямаше 20 лв сметката ни. Изядохме порциите си до половината...Просто не можехме повече. И не ядем малко....
Днес на обяд хапнах ориз с пиле по китайски и чушка бюрек. Това ми струваше 3 и 40. Преядох.

# 537
Смешно е да се твърди, че човек може да купи истински обяд в центъра на София на цена под 5 лв.
Айде стига вече с тия определения че ще яхвам метлата и аз! Смешно било! Вчера ядох голяма порция мусака с доста кайма, кисело мляко и хляб за 4.80 в ресторант
Това, което си яла за 4,80 не е обяд, а част от обяд. Не само ти работиш в центъра на София, не само ти познаваш цените по ресторантите. И на мен ми писна да чета тук глупости от сорта "яжте ядки и плодове на обяд, хем е евтино, хем е здравословно". Икономията наистина е майка на мизерията, но жалкото е, че не го признаваш. Компромиси с качеството на храната, респективно здравето не съм правила и няма да правя. Откакто ти се включи в темата, само за това пишеш - колко е хубаво да ядем евтини нискокачествени храни от ужасни магазини. Интересно, никой не сподели твоят ентусиазъм от пазаруването в магазините на Хранкомерс.  Sunglasses

# 538
.... Лощото е, че за да се спестят пари трябват пари ( ако спазваме условието да не режем от количество и качество). Доходът ми е обаче е доста над споменатите в началото 1500 лв и не ми е проблем да пазарувам на едро. Докато при по нисък бюджет не виждам как ще дадеш 100 лв само за прах за пране, ако ще и да ти излиза по евтино.
Много точно казано. Аз съм в същата ситуация. Относно пазаруването на едро на консумативи за бита като прах за пране, таблетки за миялна и прочие домашна химия, мога да препоръчам пазаруване на едро в големи количества от Гърция. Е, трябва организация на хора и транспорт, но си струва.

# 539
  • София
Little wingels, не аз, а ти използваш обобщения и класифицираш като смешни твърдения които са истина - виж ми мненията назад - винаги казвам че споделям свое мнение и не карам хората да правят като мен, НО НЕ ЛЪЖА и НЕ ОБОБЩАВАМ.

Ако си достатъчно тесногръда да смяташ твоят опит за единствения възможен, добре. Аз те оборвам, не те карам да правиш като мен.

Общи условия

Активация на акаунт