С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 372
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 510
У нас ядене с готвено пиле го ядем дори 3 дни. /тричленно семейство/

# 511
  • София
айде пак се гледат под лупа рецепти и грамажи - да не би някой да излъже нещо  Laughing

# 512
  • София
Не, бе! Просто ми е интересен чуждият опит. Ако идеята си заслужава защо да не я пробвам? Laughing

# 513
Ами и на мен ми е чудно как с едно пиле , дори и на манджа, 4 пъти се наяждат двама човека, че и дете...  newsm78 Май пилето е само за аромат и се набляга на другите продукти (ориз, зеле, картофи...)
И ми е интерсно друго, някой беше писал примерно меню: закуска: кафе, обяд: шишче със салата, вечеря: готвено. Ами нещо ми се струва, че нормален човек не може да кара без закуска, че и следобедна такава. Плод някакъв, нещо сладичко  Whistling ... нереални ми са тези менюта. Ама аз и не съм от тези дето планират до такава степен менюто си. Прекалено губене на време ми се струва, но това си е мое мнение....  Simple Smile

# 514
  • София
Може да е пиУе със зеУе и задушени гъби с подправки примерно

# 515
  • София
Ами нещо ми се струва, че нормален човек не може да кара без закуска, че и следобедна такава. Плод някакъв, нещо сладичко  Whistling ... нереални ми са тези менюта.

На теб ти се струва, ма ей ме на - не закусвам (пия едно кафе на работа и това ми е) и не ям следобед нищо. Жив пример. Просто се водите по своите си навици, а хора има всякакви

# 516
  • град-държава
Цитат
Ами нещо ми се струва, че нормален човек не може да кара без закуска, че и следобедна такава. Плод някакъв, нещо сладичко 

Ми аз например,нито закусвам нито обядвам,само вечерям-цял ден си пия кафе и скове,нито се тъпча с нещо сладко,а пък десерти и т.н. въобще...но въпреки това храната ни излиза в пъти повече месечно от споменатите разходи...

# 517
  • София /Абсурдистан
Как ще ги разделиш тези продукти на две манджи, че и по два пъти да се ядат?  newsm78 Освен ако не вложиш и други продукти, които вече си купила. Но тогава ще излезе по-скъпо. Аз както и да го смятам, стига за една манджа, която да се яде два пъти - месото с гъбите, а зелето и морковите за гарнитура..
То и аз си го помислих същото, но ти ме изпревари с въпроса.
Аз също сега купих пиле с тегло 1 226 г.  и струва 7.33лв, купено е от най-редови супермаркет Европа. Смятам да го изпека на грил и да се яде с картофи, печени с подправки - розмарин и мащерка. Всичко общо струва пак 10лв и ще се изяде на веднъж /едно ядене/ от трима възрастни /аз и 2 броя мъже/  и дребно куче /също мъжко/  Mr. Green Да не забравяме, че все пак пилето не е само месо, има фенер и кокали. Мога после да ги претегля отделно, за да стане ясно какъв е % им от общото тегло на пилето Mr. Green Салатата не я броя в сметката, тя си е отделно.
Ако струва 5лв пилето, значи е малко под 1кг. Разделено на 4 прави по около 250 грама за готвене. Хайде сега 250г. да разделим на трима души, по колко грама на човек се пада?
Някои хора или са магьосници и сътворяват нещо си от въздуха едва ли не, или яко прекаляват с фантазиите.
Съвсем добронамерена съм и не се заяждам изобщо, чудя се. С най-добри чувства.

# 518
... Ами нещо ми се струва, че нормален човек не може да кара без закуска, че и следобедна такава. ...

Mr. Green
Е, значи аз съм ненормална.
Откакто спрях да ходя на детска градина преди около 25 г. не съм закусвала нито сутрин, нито следобед. Пък не съм умряла още...
Сутрин имам нужда само от кафе и вода и нищо друго...

# 519
  • София
Може да е пиУе със зеУе и задушени гъби с подправки примерно

И колко зеле и моркови могат да се купят за 1 лев? Днес дадох повече само за морковите, които настъргах на салата за мен и децата. Е, изяде се. А основното беше по 2 бъркани яйца с малко сирене. Нещо сметката не ми излиза.

# 520
  • София
Момичета, спорове и съмнения за цени и грамажи са абсолютно безпочвени, защото :

- стана ясно, че сме различни хора и имаме нужда от различни количества и вид храна
- много зависи откъде пазаруваме и колко ни струва всяко едно нещо

Нагледала съм се на фрапиращи разлики в цените по магазините, пазарите и борсите. Освен това, значение имат и марките продукти

# 521
  • sofia
Не сравнявайте.
Баща ми яде, колкото мен, мъжа ми два пъти повече от мен.....изобщо не може да се сравняват количества.
А и малкия ми син, като спря кърмата и наблегна и той на манджите  Mr. Green

# 522
... Ами нещо ми се струва, че нормален човек не може да кара без закуска, че и следобедна такава. ...

Mr. Green
Е, значи аз съм ненормална.
Откакто спрях да ходя на детска градина преди около 25 г. не съм закусвала нито сутрин, нито следобед. Пък не съм умряла още...
Сутрин имам нужда само от кафе и вода и нищо друго...
Е, съвсем си си нормална, и аз до скоро не закусвах, откакто минах на диета обаче закусвам  Mr. Green Laughing
Но тук все пак става въпрос не за сам човек, а за семейство с деца/дете. Надали мъж може да кара цял ден на кафета и вода. Пък за дете да не говорим. Аз моето като го взема от детска градина и изяжда света, все едно там гладни ги държат  #Crazy
Факт е обаче, че наистина не може да се сравняват така нещата  Peace много е относително всичко.

# 523
  • София
може да поизместим темата към градивност, като например споделяме кулинарни вкусотии и импровизации с обикновени продукти, или здравословни закуски за децата,  обеди за работа и такива неща.

Друго, което мога да кажа - често домашният интернет се ползва предимно за браузване и комуникации и тук там теглене от български сайтове. Средна скорост обикновено е достатъчна. Виждам, че повечето от вас дават отделни цени за кабелна и интернет, че и телефон - има добри комбинирани оферти на пазара. Да не говорим, че нормален телефон често изобщо не е необходим при наличието на интернет вкъщи.

Освен това повечето кабелни компании предлагат различни пакети с различни цени - аз съм забелязала че гледам 3-4 телевизии само и няма смисъл да плащам за 80

# 524
Ходя на бърза кухня на 5 минути от работа и оставям там между 2 и 3 лв, а понякога и по-малко. Вземам си основно и салата, ям без хляб, не е течно (а и рядко е с месо) и после едва мърдам обратно до училището. не мога да асимилирам 10 лв за бързо хранене ивън дома. че ние като отидем на ресторант с приятеля даваме толкова за двамата и не можем да изядем поднесената ни храна.

10 лв +/- 2 лв давам за храна на обяд. В София съм и за 2-3 лв не мога да си представя какво мога да хапна на обяд, освен ако не си нося храна от вкъщи.
За тези които успяват да се нахранят за 2-3 лв на обяд   bouquet
Просто ми е нужна хубава храна. Работата ми е свързана с мисловна дейност и дори да реша да си хапна пица на парче за 1.7 лв примерно след това освен, че не мога да мисля разумно ми е лошо и гадно на стомаха. Насилвам се в такъв случай по простата причина, че пица и джънк не обичам. Обичам постна храна, но дори и такава е скъпа. Не мога да си сготвя вкъщи и да хапвам в офиса. "Протокола" не го позволява....
krem4et0 не ме разбирай погрешно какъв е този ресторант където за двама плащате 10 лв и не можете да се нахраните?
Каква храна се консумира от двама за такава сума. Питам с най-добри помисли   bouquet

А по темата не искам да пиша. Просто живея сама, наем не плащам. Студентка съм, работя и общо взето не се вписвам в представителна извадка  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт