С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 402
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Май се оказва, че дори са над европейските цени. Важно е какъв процент от дохода отива за храна, какъв за ипотека, за здраве, режийни разходи и т.н. Така че работата не е толкова проста. Доколкото помня някакво проучване, европейците дават за храна не повече от 20% от дохода си. А тук на око като го смятам е почти 80%. Явно принципът 80/20 е златен и действа навсякъде и във всичко.

# 496
krem4et0   Peace успех ти желая, каквото написах беше не, за да те обидя, а за да те предупредя, че може и да не е съвсем така, както сте го изчислили. Млади сте, обичате се, дерзайте и ще имате успех, сигурна съм  Grinning

# 497

Засега не виждам от кое от нещата бих могла да спестя  Rolling Eyes

Въпрос на приоритети.  Аз се сещам за държавни ясли/детски градини, например Simple Smile Както някъде по- горе стана дума- всичко е въпрос на мотивация. А аз не съм от най- мотивираните Simple Smile

# 498
Pipinka най - добронамерен съвет, спести от кока колата. Такова количество наистина не е полезно. Да не кажа, че е вредно.

# 499
Pipinka най - добронамерен съвет, спести от кока колата. Такова количество наистина не е полезно. Да не кажа, че е вредно.
Laughing Знам ... ама не мога . Изпадам в абстиненция , ако нямам кола . Пробвах да я заменя с Фанта - не става .
Сетих се , че съм пропуснала още две неща за разход - СОТ и такса за входа , която при нас е 20 лв. защото имаме портиер .

# 500
... Считам,че в България повечето неща са на европейски цени,което не може да се каже за заплатите Confused

Всъщност, повечето цени са по-високи от цените в Европа (например: дрехи, козметика, част от храните и т.н.). Peace
Прост пример е едно най-обикновено есенно палто, което тук гледах на цена между 90 и 120 лв., а в Брюксел си го купих за 35 евро (т.е. грубо за около 70 лв.).

# 501
Все чета,но да се разпиша:
доход около 1100лв
р-ди
ток-60лв
интернет-20лв
гориво за една кола-около 50 лв
потребителски кредити-180лв
вода-10лв
телефони-50лв
тв-10лв
за храна просто не ми се мисли,поне около 200лв минимум, храним се предимно вкъщи,но май вечер и почивните дни Rolling Eyesотделно дневни пари за мен и съпругът ми..ами не стигат доникъде... Confused

# 502
  • Свищов
Elanorр не сам се обидила, спокойно. Просто мога да направя груба сметка и меню. Разбира се може и да позакъсаме в даден момент. За това и сега работя, а нямам нужда (ако не работех щях и да издивея от скука) и гледам 2/3 от заплатата си да спестя. За сега съумявам. Обръщам ги в евро и така имам добър фонд за момиче на 23, което работи едва от 5 месеца. Просто със стипендиите в продължение на 8 години съм правела същото. Спестовница съм си. Но от храна, дрехи и най-вече козметика не мога да пестя. Заплатата на дебитна карта е доста добър психологически похват. Теглиш наистина, когато имаш нужда. Първата си заплата (за половин месец) похарчих веднага, щом я взех, защото беше в брой....

# 503
azaf, за цените на дрехи и обувки и аз съм просто шокирана от разликата.. за качеството не коментирам

Като вариант за спестяване на парички от дрехи и обувки.. пазаруване от разпродажбите, това си е редовна практика на запад
и няма нищо лошо.. Аз лично се  придържам към един стил на обличане, мъж ми също
Миналата година се възползвахме от ниския курс на долара и си поръчахме доста неща от САЩ, като ударихме сметките се оказа, че в Бг за същите стоки, от същите марки щяхме да дадем около 70-80% повече
Да не говорим, че якето за мъжа ми е модел, който в БГ видяхме точно на едно място на цена безсрамно висока 270 лв, но така е като не се внасят модели с класическа линия, а само модерни неща. Купихме го от първие е-шоп за 60 $

# 504
Я да споделя един магазин с отлични цени.

Предлага почти само собствени марки и то на отлични цени. Не се заблуждавайте по непознатата марка - опитайте някои от продуктите абсолютно си заслужават - бих дала и повече пари за тях.

ето я веригата

http://www.hranscommerce.com/

пилето им е малко (изглежда нормално а не бройлер гигант) и не замразено с 200 мл вода, имат натурален сок 100% с парченца портокал и без захар по 1 лв, вина френски и италиански на никакви цени, 200 гр шоколад с лешници за към 2 лв. и други - но тези съм пробвала и одобрила

брошурата им е стара на сайта но имат доста магазини  - може да го пробвате

Ужасеееееееееен магазин. Само един път влязох и няма да повторя. Аз такива компромиси със здравето си не бих правила....
Вътре има охрана, която слуша чалга по цял ден. Че аз да не съм престъпник нещо?

Пропуснала съм СОТ--25 лева
мобилен Интернет--50 лева
горивото за колата (една за сега)--100 лева (не я ползваме почти през седмицата)ь
козметиката не мога да изчисля...
Абе аз не правя много сметки, че ме заболява сърцето.

# 505
...
Ужасеееееееееен магазин. Само един път влязох и няма да повторя. Аз такива компромиси със здравето си не бих правила....
....

Подкрепям. Влизала съм от любопитство 2-3 пъти (има такъв близо до нас). Първия път всичкото месо беше синьо-лилаво на цвят, а саламите бяха със срок на годност до след 2-3 дни. Единственото, което купих, беше замразена баница (нямам забележки - беше вакуумирана и в срок за годност) - вдигнаха ми скандал, че нямам точно приготвена сумаВтория път се ужасих от сирена с изтекъл срок и не купих нищо. Третия път си купих брашно и при отварянето се оказа пълно с гъгрица (едвам си изчистих шкафа и после си изхвърлих всички зърнени храни. Повече даже не съм влизала, а минавам по няколко пъти на ден покрай магазина...

Иначе, за разходите:
режийни - парно 120-150 лв. (топлите месеци е около 40 лв. за топла вода), ток 40 лв., студена вода 20-30 лв., стационарен телефон 15 лв., мобилни телефони около 80-100 лв., интернет 20 лв., кабелна и цифрова 30 лв.
отделно по другите апартаменти и къщи между 100 и 200 лв. общо
детска градина - 120 лв.
разходи за колата 200-300 лв.
за домакинството и за препарати 100-200 лв.
за пазаруване около 100 лв. на седмица или около 400 лв. на месец
в момента подменяме електроуредите вкъщи, та всеки месец имаме средно по около 500 лв. разходи за тях

за джобни на мен и на мъжа ми отиват също по 100-тина лв. на седмица или средно между 500 и 800 лв. на месец общо
отделно, дрехи, обувки, забавления и разни глезотии
в собствено жилище сме, пътуваме безплатно в градски транспорт и част от храната ни е почти безплатна (в смисъл, че имаме имоти под аренда и част от арендата вземаме като рента в продукти - месо, плодове, зеленчуци и т.н., а и аз имам определени дивиденти под формата на продукти в определени фирми)...
Не ми се иска да смятам общо разходите...

# 506
Подкрепям!  newsm10  Наистина е ужасен, стоките са с неопределен произход и още по-неопределен състав и вкус. И аз няма да повторя пазаруване там.

# 507
  • France
От там са евтини плодовете и зеленчуците. Само това пазарувам от там. Храната е под всякаква критика- става за кучешки консерви.
Темата ме мотивира да записвам разходите от днес. Върнах се от пазара и купих пиле-5.00, гъби 1лв, зеле и моркови-1.
Ще сготвя 2 манджи за 2 дена на обща сума 10лв- 2 обяда и 2 вечери за 2-ма възрастни и 1 дете.

# 508
Какъв е този магазин Хранскомерс? За пръв път го чувам.

# 509
  • София
Как ще ги разделиш тези продукти на две манджи, че и по два пъти да се ядат?  newsm78 Освен ако не вложиш и други продукти, които вече си купила. Но тогава ще излезе по-скъпо. Аз както и да го смятам, стига за една манджа, която да се яде два пъти - месото с гъбите, а зелето и морковите за гарнитура..

Общи условия

Активация на акаунт