С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 525
  • 1 217
  •   2
Отговори
# 795
  • София
Ето по темата. Днес в един от вестниците пише, че хората дават повече от 40% от доходите си за храна, алкохол и цигари. Това само по себе си отговаря на въпроса за сумата - 40% от дохода. Предполагам, че процентното съотношеанние срямо различните финансови групи е същото.
Разликата между тези, които имат доход под и над 1500 е в това, че вторите си позволяват повече да харчат не само за храна, а най вече за забавления, кръчми, по-скъпи дрехи и т.н. В менюто разликата е в това, че едно пиле не се дели на 3, а може да се изяде наведнъж.

# 796
Кой пък иска да си носи обувките сто години?

Харесвам много трудно откриваем тип обувки, преди 7 г. намерих точно това, което исках, добре, че са естествена кожа и не са мръднали Mr. Green гледам ги като очите си, защото знам, че стане ли им нещо, няма други  Confused

# 797
Аз пък не искам да си нося обувките/ботушите/чехлите и т.н. повече от една година.
Може само в началото на следващия сезон.

За какво пишем вече, незнам. Crazy

# 798
  • София
И аз харесвам мъже в костюми.  Sunglasses И мъже по тениска и дънки харесвам. А ако ги харесам и без ник'ви дрехи, малко ми пука как изглеждат в костюм.

От горното извеждам още един начин за пестене: По-малко пари за ядене, по-добре изглеждащ мъж, съответно може да не си купува много-много дрехи.  Mr. Green

# 799
O, не, не мога да харесам мъж с костюм.
Че ако много го харесам, после ще вземем да се вземем и ще трябва да му гладя ризи и панталони с ръб.  Laughing
Пък и тия, по които аз си падам, рядко имат такива професии Laughing

И аз съм от тия, които могат да си носят дрехи и обувки дълго време.
Привързвам се към тях и хич не ми дреме дали са грозни/красиви/функционални в нечии очи...

И в крайна сметка, разбрах, че дори и аз не съм за тази тема, тъй като доходът ни е повече от 1500 лв  Laughing

# 800
Аз също не си падам по мъже в костюми  Wink

# 801
Темата стана за София-Пловдив-Варна, защото в провинцията и за доходи общо на двамата съпрузи 1000лв. може трудно да се говори, обикновенно един е безработен и дохода спира на 500 лв мах.

Ако 1500 е малък доход за домакинство, какво да кажат хората които са далеч от тази категория.
Сит на гладния не вярва-сигурно им е неудобно да направят тема за доходи до 1000лв.

# 802
Аз съм от Бургас. Изобщо не е е трудно да се говори за общо доходи 1000 лв. Даже са малко.

# 803
И ние сме с доход над 1500лв, към 2000лв (няма и толкова) караме, но едно 1000лв заминават за сметки и кредити (че и повече), защото се оказва, че няма повече от 300-400лв за ядене. Ако имам 1000лв само за ядене то определено ще пестя, или дори с тези доходи, но без кредитите пак щях да пестя и за 1-2г да си направя ремонта, които искам.

А чудех се за обувките на тези от вас, дето всеки сезон си купуват и след това не носят, какво става с тези обувки? Седят в килера? Поне ги дарете някъде, определено много биха се зарадвали, при положение, че вие няма да ги носите.
Аз дори костюм над 100лв не съм си купувала, да не говорим за дрехи и обувки. А като стана време, аз харесвам мъже в костюми, но си зависи от мъжа де, не на всеки му ходи. Моя мъж не носи костюм, но носи ризи, така, че пак си гладя постоянно ризи, че и панталони от време на време.

А пък Марадона, каза, че едно време си изкарвал с 500лв на месец, интересно ми е дали и тогава си купувал скъпи костюми и си харчил толкова за какво ли не?

# 804

А чудех се за обувките на тези от вас, дето всеки сезон си купуват и след това не носят, какво става с тези обувки? Седят в килера? Поне ги дарете някъде, определено много биха се зарадвали, при положение, че вие няма да ги носите.

Моите ми ги откраднаха. Даже се оплаквах в една тема.
Иначе има кой да ги носи, като не ги нося аз.

# 805
O, не, не мога да харесам мъж с костюм.
Че ако много го харесам, после ще вземем да се вземем и ще трябва да му гладя ризи и панталони с ръб.  Laughing

За тази работа има химическо чистене, мила.
Аз лично съм наел жена да чисти и глади вкъщи всяка събота. КОгато е възпрепятствана, гладя аз. Изобщо не ми е проблем.  Hug

# 806
Едно време, когато имах амбицията да правя "кариера" и работех в офис, съм давала цяла заплата за 1 костюм, така че който иска да се облече еди как си, нищо не може да го спре май. Сега съм доволна и щастлива, защото мога да се обличам както си искам и приключих с костюмите  Wink

# 807

А пък Марадона, каза, че едно време си изкарвал с 500лв на месец, интересно ми е дали и тогава си купувал скъпи костюми и си харчил толкова за какво ли не?

Оправях се някак си. Просто никога не съм разчитал само на тези 500 лева. От дребни врътки и измами, докарвах още някой друг лев. Няма как.  Но не ми беше кеф, признавам. Но най-важното е, че не седях на едно място да се чудя от кво да спестя, за да преживявам с 5 бележки, а постоянно търсех начини да изкарам колкото се може повече. Ферщеен?

# 808
Марадона, имам един въпрос, ако може. Нямам обяснение какво кара един мъж да пише във форумите на бг-мама, нито 1 обяснение не ми хрумва, на теб примерно защо ти е интересно да пишеш тук?

Извинявам се, че въпроса не е по темата, но се чудя от много време  Confused

# 809
Защото има готини пички и фенки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт