С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 478
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Little wingles, без висше образование ако имаш нюх за бизнес се реализираш ..

Peace

# 436
  • София
Ами очевидно е, даже повече от очевидно, че някои много се палят и сипят обвинения и ирония. Естествено, че в моето семейство с 1 дете на 1.7г се яде в пъти по малко  от семейство с двама тийнейджъри- момчета. Какво има да му се чудите на пилето на колко яденета ставало ooooh! Всеки яде различно, има хора, които наблягат на месото, други на зеленчуци, трети на хляб, сандвичи и допълнителни закуски, четвърти пушат- изобщо свят широк, хора всякакви.
Няма ирония, просто е трудно да се повярва, че пиле около 1200, 1500 гр с кокалите ще стигне дори за три яденета на сам човек, какво остава за семейство.
Колкото до образованието, можеш да си намериш добра работа и без да си висшист. Много хора дори не работят по специалността си. Това също е вид работа без висше.

# 437
не виждам защо ти е висше за да си добър ресторантьор, готвач, фризьор и много други

Joy Joy Не говорехме за някаква реализация, а за "хубава, интересна и добре платена работа" - израз на Finty ....Ако не си учил кулинария във Франция не можеш да станеш истински добър готвач...ако не си учил ресторантьорство или туризъм ще си останеш собственика на кварталната кръчма...или кварталната фризьорка...каква реализация по-точно виждате в това? Чиста посредственост...Това ли наричате хубава, интересна и добре платена работа?! А дали ще искате такава "работа" за децата си, без образование, щото то не е необходимо за да се реализират, а....Всеки,който отрича доброто образование и стремежа към него като задължителен елемент за добър старт в живота, мисли повърхностно и елементарно. Няма оправдание за неуките и неграмотните.  Peace

# 438
Доброто образование ДА,
а ти откъде знаеш кое за твоята фризьорка, готвач и тн е интересна и добре платена работа..
няма начин всички да са от висшия ешалон, просто е важно човека да е доволен от себе си ..

Приятели без висше образование много добре се спаравят  в областта на НИ,  други пък си имат верига магазини ..нюх си имат хората.. За счетоводство и заплати си взимат един учил и толкова

Ооо сетих се и за любимия ми пример за престижна работа..банков служител, за невероятната сума от 500-600 лв. ама това е престижна институция, как и висшо, и език се иска .. ей това е работа мечта, и дузина младежи заживяват с идеята някой ден да станат управител на клона  Mr. Green

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 12:54 от KOTE

# 439
не виждам защо ти е висше за да си добър ресторантьор, готвач, фризьор и много други

Joy Joy Не говорехме за някаква реализация, а за "хубава, интересна и добре платена работа" - израз на Finty ....Ако не си учил кулинария във Франция не можеш да станеш истински добър готвач...ако не си учил ресторантьорство или туризъм ще си останеш собственика на кварталната кръчма...или кварталната фризьорка...каква реализация по-точно виждате в това? Чиста посредственост...Това ли наричате хубава, интересна и добре платена работа?! А дали ще искате такава "работа" за децата си, без образование, щото то не е необходимо за да се реализират, а....Всеки,който отрича доброто образование и стремежа към него като задължителен елемент за добър старт в живота, мисли повърхностно и елементарно. Няма оправдание за неуките и неграмотните.  Peace

Защо пък си мислиш, че за всеки е цел да се реализира според специалността си.
10 пъти повече предпочитам да имам заведение, което да ръководя, отколкото да работя нещо в областта на това, което съм завършила. Пък нека съм посредствена в товите очи.

Приятели без висше образование много добре се спаравят  в областта на НИ,  други пък си имат верига магазини ..нюх си имат хората.. За счетоводство и заплати си взимат един учил и толкова

Ооо сетих се и за любимия ми пример за престижна работа..банков служител, за невероятната сума от 500-600 лв. ама това е престижна институция, как и висшо, и език се иска .. ей това е работа мечта, и дузина младежи заживяват с идеята някой ден да станат управител на клона  Mr. Green

Ама, разбира се, че е така.

# 440
Цитат
Да, разбира се! Който твърди, че плаща 70 лв месечно парно за двустаен неизолиран апартамент, не е ползвал никакво парно - просто е стоял на студено!
А на мен ми мирише на кражба ако апартамента е в София

Нашият е изолиран и плащаме по 50 лв./месец. Текущите сметки не гледам, само изравнителната. 300 лв./сезон. При Т над 5 градуса вътре е 21-22 през деня и 18-19 нощем, без парно.

И 250 лв. за разходи по 2 апартамента си е напълно нормално.

Ток 20 лв., лятото с климатик и зимата със сушилня става 35-40 лв., но не всички хора имат, пък и който няма пари за тях, съвсем спокойно може да си живее и без услугите им  Mr. Green

Парно и топла вода 45 лв./месец (средно за годината).

Студена вода: 10 лв.

Телефон стационарен: 14 лв. (не знам още за какво го държим като ползваме само мобилните newsm78)

89 лв. до тук. Без климатик и сушилня са 69 лв.

# 441
Никол, това е просто смешно Stop.
20 лв на месец е сигурно само осветлението.Да не говорим + климатик.Имам позната, която ме убеждаваше колко й е топъл апартамента, пускаше парно за няколко часа и гледаше новородено на 17* Shocked.На мен не ми пречи да живея на 17*, но с бебе......И бъдете коректни и посочвайте, че тези разходи са ,като почти НЕ ползвате парно.Ние сме с външна и вътрешна изолация и като спра климатика става около 10 *.Все пак тук обсъждаме разходи при нормален начин на живот, а не как да мизерстваме.
Само разхода за климатик е 20-30 лв на месец, клас А+.В междинните месеци , когато не се ползва климатик, токът ни е около 60 лв-осветление, хладилник, телевизор, комп, бойлер.Всичките ни уреди са клас А+.

# 442
Анна, не ги брой кокалите на пилето, те са почти безтегловни. Аз пък не мога да си предствя двама нормални хора да опраскат пиле 1.5 кила на едно ядене. Това е разхищение и е опасно за здравето.
И стига с тия деца, какво толкова изяждат. Моите трите общо ядат колкото един дърт и то наблягат на евтинки неща, картофки постни, хлебец, бял ориз, макарони варени без нищо... Не ги и усещам като хранителен разход. И оределено не са недохранени.
Наистина не разбирам. Ние имам достатъчно пари, но пак на фона на останалите харчим малко за храна. Те не разбират как живеем с толкова малко, а аз не разбирам те как изяждат толкова храна. Но явно и двете са възможни щом сме живи и здрави.
Явно някои хора са си по лакоми и си мислят, че имат по големи нужди отколкото реално имат

# 443
Анна, не ги брой кокалите на пилето, те са почти безтегловни. Аз пък не мога да си предствя двама нормални хора да опраскат пиле 1.5 кила на едно ядене. Това е разхищение и е опасно за здравето.

Съгласна съм. Tired Приятелят ми едно пиленце на грил може да си го изяде сам, без проблем за обяд например.
И колкото да му обеснявам, че трябва да се яде по-малко, но на често нищо не му влиза в главата.

# 444
Никол, това е просто смешно Stop ...

Смехът е здраве, смей се, щом ти е смешно  Grinning

Аз не знам какви крушки трябва да има човек, за да харчат 20 лв. на месец, но вече има и енегроспестяващи, които дори да не ги сикате, скоро няма да имате избор, защото производството на обикновените спира  Laughing

Коректна съм - казала съм кога се пуска парно, не намирам за необходимо, нито здравословно да се вдига над 22 градуса, въпреки, че съм зиморничава ...

Ако прочетеш внимателно, 20 лв. е без климатика Peace

П.П. Пропуснала съм котлона, той ни е на газ, към 20 лв. годишно, значи лев и нещо на месец.

# 445
  • София
Консумацията на месо е разковничето... Ако едно семейство е свикнало да се храни предимно с месни продукти и постната манджа може да е само "гарнитура", то нищо чудно да са по-високи разходите за прехрана. Имам приятел(к)и, които ако не хапнат месо на ядене, то не са се нахранили... Въпрос на навик, на предпочитания и т.н. Другото съществено перо са плодовете и зеленчуците.. Ако се храниш предимно с въглехидратни храни (картофи, ориз, хляб и тестени продукти), нормално е и разходите да са по-малко... Вкъщи баланса сме го постигнали, като наблягаме на зеленчуците (плодове по-малко), за сметка на месо...Не сме вегитарианци, но предпочитаме риба пред свинско, примерно.

# 446
НикиФин, просто не са ти ящни децата, моят син спокойно може да изяде половин пиле, ако е гладен, на мен това не ми се вижда като много храна... Wink

Учудвам се как знаете кое колко ток харчело и т.н.  Rolling Eyes

У нас не се купува почти изобщо месо, уверявам ви, че да се храниш предимно с плодове и зеленчуци, варива и т.н. също не е безплатно  Simple Smile Иска се разнообразие, за да са вкусни постните менюта, това с картофи и ориз само няма как да стане. 

# 447
.. Вкъщи баланса сме го постигнали, като наблягаме на зеленчуците (плодове по-малко), за сметка на месо...Не сме вегитарианци, но предпочитаме риба пред свинско, примерно.

Честно казано аз нямам точна представа кое колко струва на магазина, още по-малко зеленчуците.
Но гледам телевизия и виждам едни цени... и хич не ми се струва по-евтино да се нахраня със зеленчуци отколкото с месо.
И рибата незнам колко струва точно, но съм почти убедена ( не напълно ), че порция хубава риба няма да ми излезе по-малко отколкото порция свинско.

Учудвам се как знаете кое колко ток харчело и т.н.  Rolling Eyes

Аз незнам. Blush Дори и с храните не съм особено наясно.
Ако всичко ми стане ясно, предполагам, че ще се хвана за главата и разходите ми ще нарастнат главоломно, в сравнение с това, което съм писала.

# 448
  • София
Вкъщи не че се яде много, но просто децата си искат. И моите като бяха на по 3-4 години ядяха малко, защото бяха малки. Сега една тава мусака с кило кайма и кило и кило картофи стига за една вечеря на четирима ни и на следващия ден за обяд на децата (с по-малко кайма не я признават просто). Виждам ги, че ядат порции като възрастни, че и допълнително си искат понякога. Дори ние с баща им ядем по-малко от тях. А като ги видиш - клечки, но и на едно място не се спират. Когато бяха на по 3-4 години същото това количество стигаше за две вечери на четиримата и един обяд. А и като си помисля що пари отиват за зарзават, косата ми се изправя. А всички вкъщи сме по обикновената храна - с много зеленчуци, плодове и млечни храни.

В момента в кварталния магазин краставиците са по 4.50, доматите и те са там някъде. Е, за една салата за вечеря отива почти кило домати и една краставица. И това е просто салата, а основното я паниран кашкавал, я печено месо, я яйца, я нещо друго белтъчно.

# 449
Еми ето ги отговорите на въпроса. Просто хората ядат различно количество ( отделно че някои предпочитат пържола, други зеленчуци, трети картофи). Моята най голяма тава е колкого половината фурна, а най често използваната- 1/3. Тенджерата ми събира 2л течност ( средната) , а по често ползвам и по малка. За майка ми това не е тенджера, а напръстник.
И не става въпрос, че някой гладува, за да пести пари, а за нужди и начин на живот.

Общи условия

Активация на акаунт