С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 311
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 855
palavata_monahinq  - или време, което можеш да спестиш от стоене във форума  Laughing
От това също може да се спести да. Laughing
Аз не коментирам за да отхвърлям предложенията или да се заяждам.
Просто си представих след тежък работен ден да се прибера и да трябва да завъртя 3 яденета.
Ами аз нямам ли нужда от почивка?
Защото по-лесно е да се напише, отколкото да се направи.

Няма идилия - или работата ще е повече, или парите ще са малко - това е, което мога да извадя извод от себе си и хората около мен. Всеки прави избора си - това е положението в България според мен.

Така е, за съжаление.

# 856
  • София
Марадона,и аз знам като имам пари да ида в Хепи да обядвам,така ако го гледаш даже мен и 10лв за обяд няма да ме оправят,щото с късчетата ще си взема и салата и хлебче някакво..разбрахме за теб. Но не мисля,че ако ядеш някъде салата за 4лв ще е по-лошо от тази за 8лв Naughty Съвсем ли си сигурен,че малко зелена салата с няколко късчета бонфиле се калкулира за 8лв? И в такава за 4лв някакъв стол няма да е също хубава?

Суиити, не си ме разбрала на фул макс. Аз мразя хепи. Просто нямам избор. На една пряка има малка кръчмичка, в която готвят 10 пъти по вкусно и е 3 пъти по евтино. Но не мога да отида там, защото се осмърдявам на манджа и после като отида на среща, хората започват да гадаят кво съм ял, вместо да ме слушат кво им говоря. Не става, схващаш ли?
Събота и неделя мога да пия бира с еднакъв кеф както в Мърфис за 4 кинта халбата, така и в еврофитбола с разни ненормалници за 1.20. Изобщо не ми пука.

Joy Joy Като се прибере вечер мъжа ми и мога да позная дали е бил в пицарията, китайския или Мола да обядва.  hahaha Ама той няма работа с клиенти и могат да си смърдят целия офис. Само дето якетата се перат като чорапи.  hahaha

# 857
  • София
Много са дините под женските миШЦи - да  Laughing аз лично съм против че се еманципирахме без да може  си препазпределим останалите задължения както си му е реда, в повечето случаи де. Аз например не съм успяла.

Моят си начин е да готвя днес след вечеря храната за утре - примерно нещо да се пече и нещо на котлона едновременно - докато си гледам филма по телевизията примерно - не ми пречи и на другия ден като се приберем имаме готова храна.

# 858
Аз пък съм забелязала, че храната и дрехите в малките градчета са по-скъпи, отколкото в София например. Интересното е, че тук може да взимате заплата 1000лв и на горе, докато в малък град, ако домакинството докара този доход, то и 2-мата ще работят. Вярно разходите за гориво примерно ще са по-малко, но останалите са си същите, пак се харчи ток за едни и същи неща и т.н. Може би нета да е малко по-евтин, ама то зависи какъв нет си вземеш де. И хората там издържат и имат всичко, т.е. което им е нужно де, без да се изхвърлят излишно. А едва ли те работят по-малко от нас и имат цялото време на света за готвене, но нямат друг избор.
Аз лично не обичам да готвя, защото и аз така си мислех, че мн време от нема. Но сега като готвя за малката се убедих, че всъщност не отнема толкова много време, а и има вече достатъчно роботи за да свършат трудната работа с рязане, пасиране и т.н. А вече варене, пържене, печене става кажи речи само, и спокойно може да си гледате някой филм или да следите форума и т.н. Simple Smile Не е толкова трудно, отнема около 30мин за повечето ястия.

# 859

Laughing Ти пък с какво толкова се занимаваш,че не можеш да си позволиш да смърдиш на манджа Grinning Laughing Е в София много пари се вземат за седене на компа,иаз се седя цял ден,ама нъц..

Обясних ти на ЛС

# 860
  • София
 Joy радвам се,че темата ми така оживено се радва на внимание....продължавам да ви четаааааа beer3 Popcorn Nerd

# 861
От вчера чета,чета...и стигам до едно:"Който иска-намира начин,който не иска-намира оправдания."Дори и пред себе си.
Не че ми се налага,но предпочитам домашно мляко,сама си го квася и знам,че ям мляко,купих си хлебопекарна ,за да знам,че ям качествен хляб...
Не живеем с повече от 1500 на месец и се справяме.Когато не са стигали,обикновено е било ,защото сме си позволили нещо,от което не сме имали голяма нужда.Но човек има нужда и да разпусне от време на време.
Марадона , не знам какво работиш,но по начина на изразяване ми звучиш като работниците,които в момента правят ремонт на подлеза до нас.Малко ми простее,честно казано...нищо лично!А и не ти ли минава през ума,че в еврофутбола другите гледат на теб като на ненормалник?Малко странно изказване на човек с претенции за работа с хора ...и  за много пари?!

# 862
  • София
Аз пък съм забелязала, че храната и дрехите в малките градчета са по-скъпи, отколкото в София например.

Вярно е това!

# 863
Ммдаа мита за евтиния живот в малкия град.. хич не е евтино, освен от един транспорт от нищо друго не можеш да спестиш..
В малките градове  обаче хората обикновено имат я лозе, я село наблизо и си отглеждат зарзават, а някои и коледни домашни питомци..
Това обаче им коства свободното време и забавленията..
Ей така се справят обикновено в "провинцията" .. мразя я таз дума

# 864
  • Свищов
Според моите колеги (30 човека от 20 различни града) в Свищов дрехите са най-евтини. Или поне тези, които са за нашата възрастова група. Масовите блузи са 15-20 лв, дънки до 30, панталони-20-тина. И даже сега е доста по-скъпо от преди 4-5 години, когато за 50 лв се обзавеждах за цялото лято-пола, панталон и 5-6 потничета и блузки.

Есента за 100 лв се взех дънки (но от Търново), дълга пола и 2 блузи, които нося доста.

# 865
Аз пък съм забелязала, че храната и дрехите в малките градчета са по-скъпи, отколкото в София например.

Вярно е това!

Така, но в малките градчета почти всеки има наблизо село и съответно разходите за храна са нищожни.
Колежката ми на всеки две седмици зарежда всичко от-до от селото си и никой не може да я накара да купува боклуците в магазина.

# 866
Сигурно за 60 страници тема се е намерил някой да го каже, но ако не е, аз ще го направя.
НЕ СТЕ НА ПРАВ ПЪТ!
Икономията е майка на мизерията. Не е начинът да се опитваш да спестиш от най-насъщните неща, да спреш да ядеш, да си спреш нета, телефона и не знам си още какво. Така се губи ценна енергия в погрешна посока.
Вместо това трябва човек да помисли как може да изкара повече пари, за да не му се налага да се лишава от елементарни неща. Допълнителна работа, повишаване на квалификацията, започване на собствен бизнес - всеки си избира начина.
Обратното е неестествено и води до регрес. Това е, борете се, не се свивайте, защото скоро няма да има накъде Peace

# 867
Марадона , не знам какво работиш,но по начина на изразяване ми звучиш като работниците,които в момента правят ремонт на подлеза до нас.Малко ми простее,честно казано...нищо лично!А и не ти ли минава през ума,че в еврофутбола другите гледат на теб като на ненормалник?Малко странно изказване на човек с претенции за работа с хора ...и  за много пари?!

Спокойно, не ме обиждаш. Казвам ти директно - когато преговарям, сменям тона и езика. Мноо ясно.  Hug Аз съм си израснал на улицата, бил съм в ТВУ, и така си говоря. Но съм упорит, открих къде ми е силата и това което постигнах до тук, за сега ме удовлетворява.
Ако желаеш, мога и на теб да кажа на ЛС с какво се занимавам и къде работя.
Не малко хора от форума ме познават на живо, така че няма защо да лъжа.

За хората от еврофутбола - нарекох ги "ненормалници"  гальовно. Със симпатия.

# 868
  • София
Лилита - аз го казах и не знам на какво ме направиха   Laughing

# 869
Не е толкова трудно, отнема около 30мин за повечето ястия.

Когато изобщо се навия да готвя ми отнема повече от 30 минути да разпитвам и уточнявам в Готварския.

Общи условия

Активация на акаунт