С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 197
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 975
  • Свищов
Polly N., на козметик не съм ходила НИКОГА. Обезкосмявам се сама, със самобръсначка или епилатор (той ми е на 5-6 години).
Приятелят ми ми купи за НГ сауна за лице и с нея си правя козметичните процедури. Иначе повечето козметика ми е купена от сестра ми за различни поводи ( Дистрибутор е на Ейвън). Сенки си купувам ежемесечно, но от порядъка 5-7 до 10 лв на месец за палитра. Само Руби Роуз, защото от тях съм доволна. 1 пилинг маска от 3 и нещо е за 4-5 месеца...
За женски глезотии май ми е основният личен разход и пак не е много пари. На фризьор не ходя. Не искам да променям дългата си къдрава коса, а в подрязването на връхчетата майка ми се справя мноооого по-добре. След фризьор пак намирам сума ти цъфтящи краища. Опаткват ме за 10 минути (много гъста и дълга къдрава коса не може само да се разреше добре за толкова) и ми вземат 7 лв.......мерси.

Имам благословията на хубавата кожа и коса без особени грижи и без специални мазила. А и имам 3-4 книги за красотата и козметиката от достъпни продукти, че ще ми стигнат съветите за години напред.
Взех си ленти за черни точки на Нивеа. Ами по нямаха ефект от содата и пяната за бръснене, използвани за същия проблем.

# 976
Никол, къв е този коафьор, който подстригва, мие и стилизира срещу 10 кинта?!  Shocked
Дори кварталният бръснар - Селимката, който е и кривоглед с едното око, взима 12....

ПП. Сестро, защо издаваш тайни?

# 977
Хм... Само кремът за лице на бебето е 20 лв. И се ползва... ми, м/у 2 и 3 месеца...
Ако ти е скъпо, има кремове мед. козметика от 10лв. Peace Сигурно има и още по-евтини, немед. козметика.

# 978
  • София
Стига бе, за едно дете 50 лв. на година. Аз сега търся маратонки за баткото (първокласник) и всичко, което ми харесва е в порядъка на 50лв и нагоре. Говоря за хубави маратонки, не за булдозер или някой китайски боклук, защото за неговата възраст е важно обувката да е качествена. Пък и за всяко дете-особено прохождащо такова.
Пижами в София под 12-15 лв детски читави почти няма. Дънките са по-скъпи от тези за възрастни 40-50 лв. За тениски и блузи не ми се смята. Ами якетата-зимно под 50 къде ще намерите?

# 979
Незнам и аз как става този номер с 50 лв за дете Thinking
АННа е права- Thinking
кажете тайната как успявате
и къде има пижами за 6 лв

Марадона  и аз се  постригвам в  нелош салон за 6 лв ,
незнам при кой кривоглед Селимчо ходиш,но  скъпо ти взима май

# 980
Сели, хич не ти е мястото тука. И на мен не ми е, де, ама минавам само да напомня, че на най-големите не им се налага да носят костюми, нито им пука къде са яли и на какво ухаят после. Стига вече.

По темата - като живеехме в България бяхме само двама души с доход към 2000лв преди 2 години. Срам ме е да го кажа, но не стигаха особено много. Но бяхме студенти под наем и изплащахме кола, така че това донякъде обяснява нещата. А и си угаждахме веднъж седмично При Миро, например. Сега, ако бяхме там, щяхме да сме с около 3.5 хиляди само от неговата заплата, което е съвсем друго нещо и си е много, колкото и да се правят някои, че не било. Но и цените са други, пък и ще трябва да изплащаме жилище..

Иначе съм била и от другата страна на реката - отгледана съм от пенсионери и много добре знам как се дели пиле на 3 манджи и как 50 лева стигат и за обувки, и за яке. Дупе знае 2 и 200, не се правете, че цял живот сте имали. През 90-те всички сме се редили с купони (дори и аз, дето имах роднина - шеф на предприятие), тогава как можехте без кремчета, кола маска и т.н.?

# 981
Стига бе, за едно дете 50 лв. на година. Аз сега търся маратонки за баткото (първокласник) и всичко, което ми харесва е в порядъка на 50лв и нагоре. Говоря за хубави маратонки, не за булдозер или някой китайски боклук, защото за неговата възраст е важно обувката да е качествена. Пък и за всяко дете-особено прохождащо такова.
Пижами в София под 12-15 лв детски читави почти няма. Дънките са по-скъпи от тези за възрастни 40-50 лв. За тениски и блузи не ми се смята. Ами якетата-зимно под 50 къде ще намерите?

У чужбинско по разпродажбите Simple Smile

и 50-100 лв говорим на месец, не на година Simple Smile

# 982
И аз се учудвам как 50 лв. стигат за 1 година, някакси за 1 месец по ми се връзват и то ако е без памперси, АМ и на обща храна. То поне на сезон си отива по един чифт нови обувки (според сезона), по една връхна дрешка и 1-2 чифта панталонки и блузки. Най-малкото ги израства. То и да има подаръци, те покриват половината нужда - примерно 1 зимно яке за Нова година, все трябва да има още едно, като го намокри... Якета има и за 20-30 лв. по разпродажби и то на добри фирми (до нас на Unique сега има дънки по 12-15 лв. и якета по 20). Виж книжки и играчки гълтат поне по 10 лв месечно.
За баткото само за дневни отиват по 20 лв. на седмица, като влиза и транспорта. За дрехи и маратонки вече летвата е доста по-висока, а и тези от предишната зима определено не стават - по 1-2 номера по-големи трябват. Горните дрехи пък се сменят в зависимост от модата (която е го е обзела в момента), но суичъри си трябват поне 3 (основно облекло). Дрехи за нас с таткото, основно около празници и по някой чифт обувки на година.
Според мен храната си е основно перо - месо (8 лв - за 2 дни), мляко, хляб, сирене и кашкавал, нещо сладко за баткото - поне 10-15 лв. на ден - 400 лв. на месец. Ток (50), вода (20), парно (200), телефони (120 лв) - поне още 400 лв. За прах, козметика, дезодоранти, сапуни, подстригване, веро, препарати - 50 лв. на месец. За колата - бензин, кръчма - 1 път на месец, сладкарница и кафенета - поне още 150-200 лв.
Леле, не бях се замислила колко разходи има и то без някакви екстри!  Mr. Green

# 983
  • София
Ева на сцена, през 90-те повечето от пишещите са били на по 2-3 години, та най-вероятно са пропуснали емоцията с купоните, липсата на бензин, захар и хляб. И по-добре!  Peace Ясно е,че може и с малко, и с по-малко, дори и с толкова малко, колкото не си и представяме. Въпросът е : Кому е нужно?! Ако имам достатъчно да си купя филе, какво ще ме накара да купувам цяло пиле и да се занимавам с кожи и кокали.
Темата не беше за това кой колко яде, а за това как си разпределя разходите.  Whistling Но нещо се попромени ....

# 984
Хм... Само кремът за лице на бебето е 20 лв. И се ползва... ми, м/у 2 и 3 месеца...
Ако ти е скъпо, има кремове мед. козметика от 10лв. Peace Сигурно има и още по-евтини, немед. козметика.
По-добре да не маже бебето с крем отколкото да се изрине от някой боклук.

# 985

и 50-100 лв говорим на месец, не на година Simple Smile
[/quote]

Тц, за година говорим. Пише го навсякъде.

# 986

Иначе съм била и от другата страна на реката - отгледана съм от пенсионери и много добре знам как се дели пиле на 3 манджи и как 50 лева стигат и за обувки, и за яке. Дупе знае 2 и 200, не се правете, че цял живот сте имали. През 90-те всички сме се редили с купони (дори и аз, дето имах роднина - шеф на предприятие), тогава как можехте без кремчета, кола маска и т.н.?
Подкрепям.
По темата вчера открих 3 отворени буркана с лютеница в хладилника. Питах мъжа ми на какво прилича това и ми каза, че купил някаква нова и искал да я пробва дали е хубава, а втората отворил понеже не знаел първата откога е. Аз лютеница не ям. Викам му знаеш ли че хората живеят с 800лв на месец, а той ми отвръща да не съм го занимавала, защото имал проблеми на главата и не можел да мисли за глупости. Ей така се тръгва от малките неща и като дръпне човек чертата и са отишли 2000 без да се включват някакви глезотийки.

# 987
Aung Ogg, и аз съм 83-ти набор, но помня и съм се редила дори.

Иначе аз изчетох цялата тема и останах с впечатление, че се пита как да се оптимизират разходите. Но когато някой каже как, веднага се намират други десет да го оборят, че е едва ли не невъзможнио. Пример  - обувки за 6 лева, пиле за 2 дни и т.н.

Ще ви кажа как - като разполагаш с 50лв да облечеш детето си имаш два избора - да му купиш обувки от главната/Витошка (ако стиганат изобщо парите) и да ходи голо. Или да потърсиш квартално магазинче, Илиянци, китайски стоки или неизвестни български производители и .. да му купиш обувки, дрешка и още нещо. Това е начинът. Родом съм от Стара Загора и знам колко популярни са т.нар. китайски магазини - влизала съм с приятелка на последното си прибиране - е, там има обувки и за възрастни по 10лв, които в магазин стигат и до 50. Намират се и български стоки и така..

За храната -  едни хапват мезето като мезе, други вечерят с него с хляб. Едни ядат колкото им е вкусно, а други - колкото има/са сготвили/купили.

За козметиката - можеш и без аромотерапии за крака. Да, и без козметичка можеш, щом баба ти е можела, а и още се продава хлябна сода в магазина..

Това са само бегли примери, мога и още да обясня, ако нещо е неясно.

# 988
Никол, къв е този коафьор, който подстригва, мие и стилизира срещу 10 кинта?!  Shocked ...

О, прощавай, ние простосмъртните минаваме на конвейра, не при коафьор Laughing

Имам страхотна коса, която няма нужда от изгъзици  Laughing фризьорката ми не работи в София, вече няколко години ходя в друг град, защото съм доволна от нея, но тя всяка седмица е тук, при известни коафьори, за да трупа опит, има и награди, ама айде да не приказвам повече, че ще излезе реклама  Simple Smile и за въпросния град 10 лв. са страшно много за услугата, но час си записвам 2 седмици преди това и то, защото съм редовен клиент Rolling Eyes

# 989
  • София
Ева на сцена, през 90-те повечето от пишещите са били на по 2-3 години, та най-вероятно са пропуснали емоцията с купоните, липсата на бензин, захар и хляб. И по-добре!  Peace Ясно е,че може и с малко, и с по-малко, дори и с толкова малко, колкото не си и представяме. Въпросът е : Кому е нужно?! Ако имам достатъчно да си купя филе, какво ще ме накара да купувам цяло пиле и да се занимавам с кожи и кокали.
Темата не беше за това кой колко яде, а за това как си разпределя разходите.  Whistling Но нещо се попромени ....
Чак пък повечето, не ми се вярва толкова да се е подмладил форума. И има разлика нещо да го няма и за това да не го купуваш, съвсем друго е да е скъпо и да не можеш да си го позволиш. Защото по това време (с купоните) пари имаше, ама нямаше какво да се купи с тях.

Общи условия

Активация на акаунт