С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 187
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Значи - темата е с каква сума живее домакинството ни.

Начините за оптивизиране на бюджета са подтема и са нещо, което не всички които пишат в темата искат да направят. Затова и постоянните опити да се предложи нещо се отхвърлят - защото нямат нужда от оптимизиране. Дори отговори от сорта - не ми харесва да нося нещо повече от един сезон си е достатъчна причина те да не носят и толкова.

Аз преди също бях така, но преосмислих нещата. И без това в БГ модата пристига когато на други места вече не е модно нещо. Единственото което правя като се обличам по модата е да пълня гушата на една верига прекупвачи на дрехи и обувки на стоки, които пристигат надценени при мен 2-3 пъти над цените в други страни, където уж и заплатите са по-големи и стандартът е по-висок. И да, първо че не купувам нови колекции никога, а нещо, което ми допада и мисля че не е отражение на модата а просто добра дреха или обувка и второ, че пазарувам извън българия, не в сезона на самата дреха и на намаления. Като се поразтърси човек ще разбере кога са сезоните на големите намаления. В америка са малко преди коледа, в англия са веднага след коледа, във франция са януари-февруари например.

И за да зачепкам една друга много конфликтна тема - понякога си намирам перфектни дрешки на скъпи и качествени марки в отбрани магазинчета за дрехи втора ръка и съм много доволна

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 12:49 от Finty

# 1 021
Taка по темата. Живяла съм и с много малко пари, така че знам какво е. Доход 1500 (без наем), може да стигне за 4 души без проблем  Peace. Има неща от които човек спокойно може да се лиши. Например телефон. Не говоря за служебен такъв, говоря за личен и на децата. Сега от първи клас им се купуват на децата GSM-ми-напълно излишен раход. Друго-отопление. Свикнали сме на 22, 23 градуса и отгоре, а по норматив е 18 градуса за жилищни помещения и 20 за баня-така че явно може. От ток-качествени уреди и енергоспестяващи крушки. Храна-тук не мога да кажа, защото за мен е важно качеството, но трябва да се готви често и по-рядко да се ядат аламинути. Спокойно може да се мине без луканка и филе "елена". Обувките и бельото задължително са качествени, т.е. пак скъпи. За връхни дрехи-по може да се спести, защото има и евтини български дрехи и турски такива.

# 1 022
  • София
А това е една МНОГО ДРУГА тема.. и изобщо не искам да я започваме.. че ще ме изгонят набързо  Mr. Green

Добре няма да я почваме. Simple SmileВъпреки, че не схванах много какво да не почваме. Simple Smile

Тази тема ми става все по - приятна за четене. Винаги съм си мислела, че да гледаш дете не е лесно във финансово отношение.
Пък то било 50-100 лв на месец. Просто перфектно.

Е, стига бе!И аз нямам дете, а искам. Финансови причини май спират работата. Но ако тая сума е сриозна...брей  newsm78 Загърбвам всичко и скачам. Аз пък покрай сестрата на моя приятел, която е разведена и чийто бивш съпруг изцяло издържа детето съм се наплашила здраво. Детето е момиченце във втори клас. Бащата плаща 200 лв издръжка (за храна един вид), поема всички разходи по консумативите на жилището съвсем отделно от предишната сума, купува от чужбина всички дрехи на детето (обикновено Zara) и вече ако малката поиска някоя екстра тя се заплаща от бащата допълнително. Освен това бащата ръси и за джобни отделно. Майката обаче ми казва, че това е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО. Не знам да и се връзвам ли или да си го обясня просто с това, че е огорчена и обидена от развода и иска сама да си харчи заплатата само за себе си(тя това и прави май де) и да не дава нищо за детето. Но като я слушам да ви кажа ...се отчайвам много. Ако това е крайно недостатъчно...аз кога ли ще мога да си имам дете по тая логика??? smile3518

Е, това за мен вече не е сериозно. Бащата очевидно издържа почти изцяло дъщеря си. Ако майката получава заплата, която харчи само и единствено за храна и за себе си, тъй като той даже плаща консумативите, което е един сериозен разход от бюджета. Явно е по-скоро обидена.

Не знам защо изваждате наема или вноската за ипотечен кредит от общата сума на семейния бюджет. Това е все пак едно от основните пера за такива семейства.

# 1 023
  • София
Така е - в този случай бюджета ми е далеч над 1500 лв. - примерно около 3000 лв.
без ремонта, който в момента тече вкъщи

# 1 024
  • Свищов
etomira, 3200 лв само за храна, сметки и бензин ли? УЖАС! Това са наистина много пари само за тези неща! Дори с лизинг и ипотека не е малко.....

По груби сметки у дома се живее с около 1500 лв месечно. поне толкова са ни доходите сега (приблизително говоря и не слагам моя доход, защото аз не ги давам за семейния бюджет). Хайде 100 лв да сложа отгоре (неща, които си купувам, а иначе биха ми давали пари родителите). Живеем добре за нашия град. Имаме и кредит за жилище.

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 13:21 от krem4et0

# 1 025
Стига с тези обувки и ботуши - колко стрували, колко издържали....
Една жена трябва да има минимум 5-6 чифта обувки за всеки сезон.  И е нормално да си купуваш за всеки сезон поне един чифт нови обувки. Даже е задължително. Дори Котаракът в чизми е имал няколко чифта!

# 1 026
  • somewhere over the rainbow
Хм... Само кремът за лице на бебето е 20 лв. И се ползва... ми, м/у 2 и 3 месеца...
Хи, то моят не е толкова, та ще купя на малката такъв крем Stop

Ползвам козметика Гарние, Лореал, Нивеа, Ейвън, Орифлейм. Не знам каква е, но ми върши чудесна работа и цените ме удовлетворяват. Крем за лице - до 10 лв, ползвам го 3-4 месеца, като го нанасям всяка сутрин, вечер нямам нужда още bowuu Шампоан и балсам ползвам само аз /мъжо си мие косата с душ гела, чат пат с балсама Mr. Green/ - стигат ми за около 2 месеца - 2 пъти седмично. Душ гел - открих тези на Дева, 1, 90 лв, и ни харесват и на двамата - максимум 2 бр. месечно. Имам и други джунджурии /тоал. мляко, лакове, лакочистител и мн. др./, които са да кажем 30 лв всичките, като не се купуват всеки месец.
На фризьор ходя веднъж на два месеца - 13 лв - 5 лв боя, 4 лв подстригване на върховете и 4 лв боядисване. На фитнес, козметик, маникюр и педикюр не ходя - справям се чудесно сама.
Между другото външния вид е нещото, с което не правя компромиси, но не говоря за силикон, треси и фасети, а за чист и спретнат вид навсякъде. И усмивка, задължително усмивка Simple Smile

Книжки, моливи и др. подобни не помня да съм купувала newsm78, а сме затрупани с тях. Играчки: за Коледа имаме кухня от вуйчото, прахосмукачка и сервиз за хранене от бабата, голяма кола от другата баба, сума барбита от лели и вуйни Crazy То остава да купувам и играчки Stop Тези ще ни оправят до другата Коледа Mr. Green

Всъщност аз не пестя, просто съм много рационална. И с 4000 лв. /станаха нарицателни вече Grinning/ сигурно пак ще съм така. Не твърдя на 100% де, скоро ще ви кажа Mr. Green

# 1 027
Не знам какво е това чудо, но този месец тока ни е 240 лв   Shocked , при положение, че една от стаите топлим на дърва. Как да спестя от това?!  Tired

# 1 028
Хм... Само кремът за лице на бебето е 20 лв. И се ползва... ми, м/у 2 и 3 месеца...
Хи, то моят не е толкова, та ще купя на малката такъв крем Stop

Ползвам козметика Гарние, Лореал, Нивеа, Ейвън, Орифлейм. Не знам каква е, но ми върши чудесна работа и цените ме удовлетворяват. Крем за лице - до 10 лв, ползвам го 3-4 месеца, като го нанасям всяка сутрин, вечер нямам нужда още bowuu Шампоан и балсам ползвам само аз /мъжо си мие косата с душ гела, чат пат с балсама Mr. Green/ - стигат ми за около 2 месеца - 2 пъти седмично. Душ гел - открих тези на Дева, 1, 90 лв, и ни харесват и на двамата - максимум 2 бр. месечно. Имам и други джунджурии /тоал. мляко, лакове, лакочистител и мн. др./, които са да кажем 30 лв всичките, като не се купуват всеки месец.
На фризьор ходя веднъж на два месеца - 13 лв - 5 лв боя, 4 лв подстригване на върховете и 4 лв боядисване. На фитнес, козметик, маникюр и педикюр не ходя - справям се чудесно сама.
Между другото външния вид е нещото, с което не правя компромиси, но не говоря за силикон, треси и фасети, а за чист и спретнат вид навсякъде. И усмивка, задължително усмивка Simple Smile

Книжки, моливи и др. подобни не помня да съм купувала newsm78, а сме затрупани с тях. Играчки: за Коледа имаме кухня от вуйчото, прахосмукачка и сервиз за хранене от бабата, голяма кола от другата баба, сума барбита от лели и вуйни Crazy То остава да купувам и играчки Stop Тези ще ни оправят до другата Коледа Mr. Green

Всъщност аз не пестя, просто съм много рационална. И с 4000 лв. /станаха нарицателни вече Grinning/ сигурно пак ще съм така. Не твърдя на 100% де, скоро ще ви кажа Mr. Green

Аз ползвам кремове само на Clarins.

# 1 029
Изолация- външна, втрешна, хубаво подово покритие, дограма, хубав климатик. Между другото, едно от нещата, от които спестих, е второ качество ест. паркет. Заедно с изолацията под него излезе на цената на хубав ламинат, а държи много топло, просто няма база за сравнение.

Марадона, доакто не заползваш поне Ла Прери не смей да пишеш тук  Wink

# 1 030
  • somewhere over the rainbow
Ами якетата-зимно под 50 къде ще намерите?

Тази зима взех от Продавалника палтенце Некст за 15 лв. Супер е, красиво, топло, меко. Ама друго си е да го купиш от Мол ъф София Sunglasses

Пасинет, аз чак не смея да проверя колко ни е тока Confused Винаги януари месец ни е около 250 Rolling Eyes А за къде сме с тези 850 лв, за къдееее?! Laughing Според повечето в тази тема, сме за гробищата Laughing

# 1 031
Стига с тези обувки и ботуши - колко стрували, колко издържали....
Една жена трябва да има минимум 5-6 чифта обувки за всеки сезон.  И е нормално да си купуваш за всеки сезон поне един чифт нови обувки. Даже е задължително. Дори Котаракът в чизми е имал няколко чифта!

Е, да, да. Стига да можеш да си го позволиш. И 5 чифта обувки на сезон, и дете....Абе може. За по-богати хора. Простосмъртните...май не е точно такава бройката

# 1 032

6.50 евро струваше зимната пухенка на дъщеря ми, т.е. 13 лв.  Rolling Eyes сега е много намалена 3.60 евро, защото са изчерпани повечето цветове, но дори на редовна цена в 18 евро, което е 36 лв.
http://www.laredoute.fr/vente-doudoune-longue.aspx?productid=324 … &prodcolor=2#
Страшно дебело и топло яке, отгоре на всичко качествено - няма мърдане, на живо е много по-хубаво ...

# 1 033

Тази зима взех от Продавалника палтенце Некст за 15 лв. Супер е, красиво, топло, меко. Ама друго си е да го купиш от Мол ъф София Sunglasses

Пасинет, аз чак не смея да проверя колко ни е тока Confused Винаги януари месец ни е около 250 Rolling Eyes А за къде сме с тези 850 лв, за къдееее?! Laughing Според повечето в тази тема, сме за гробищата Laughing

И на мен нещо на там ми отиват работите. Иска ми се само да прочета някой от пишещите тука с какво се занимава. То май друга тема трябва за тази цел "Какво работя за да си осигуря ей т'ва харчене". Как го постигате, бе хора? Завиждам на тези от вас, които тук цитирате суми над 1500-1600 лева. Пък и както палавата монахиня май спомена...защо никой не споменава за разходите по кредити или наеми? Май тук няма много такива потребители. Но кой какъвто късмет си има. Лошо нЕма.

# 1 034
само го размятате този Ла редут
така е,по евтино е ,но таксите никой не ги споменава
чакането ,, и това че нещата които са евтини са след сезона
,а когато детето расте ,,как да прецениш кой номер да вземеш?? Wink
синът ми за 4 месеца израстна 2 номера на крака и 10 см Wink

и в Мол ъф София зимно яке за дете от 50 лв не съм виждала ,в сезона
по-висока е цената

Общи условия

Активация на акаунт