Начините за оптивизиране на бюджета са подтема и са нещо, което не всички които пишат в темата искат да направят. Затова и постоянните опити да се предложи нещо се отхвърлят - защото нямат нужда от оптимизиране. Дори отговори от сорта - не ми харесва да нося нещо повече от един сезон си е достатъчна причина те да не носят и толкова.
Аз преди също бях така, но преосмислих нещата. И без това в БГ модата пристига когато на други места вече не е модно нещо. Единственото което правя като се обличам по модата е да пълня гушата на една верига прекупвачи на дрехи и обувки на стоки, които пристигат надценени при мен 2-3 пъти над цените в други страни, където уж и заплатите са по-големи и стандартът е по-висок. И да, първо че не купувам нови колекции никога, а нещо, което ми допада и мисля че не е отражение на модата а просто добра дреха или обувка и второ, че пазарувам извън българия, не в сезона на самата дреха и на намаления. Като се поразтърси човек ще разбере кога са сезоните на големите намаления. В америка са малко преди коледа, в англия са веднага след коледа, във франция са януари-февруари например.
И за да зачепкам една друга много конфликтна тема - понякога си намирам перфектни дрешки на скъпи и качествени марки в отбрани магазинчета за дрехи втора ръка и съм много доволна