С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 213
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 1 065

Нали се сещаш, че никой тук няма да каже - мен ме издържат аз нищо не правя по цял ден.

Мен ме издържат.  Laughing Не планирам да работя в тесния смисъл на думата ( освен, ако не се наложи ).
Само, че на едно място пише, "Х" процента са за палавата монахиня всеки месец.

# 1 066
Що да не каже, ето, аз казвам: "Мен ме издържат."  Grinning Мъжът ми работи , аз гледам малкия ...

Т.е. си детегледачка  Simple Smile те взимат към 700-800 лв., това е твоят принос (спестяваш ги от семейния бюджет), ако ходеше на работа, а човек се грижи индивидуално за детето ти, щяха да са в графа разходи, нали  Simple Smile

# 1 067
  • Belgium

Нали се сещаш, че никой тук няма да каже - мен ме издържат аз нищо не правя по цял ден.

Мен ме издържат.  Laughing Не планирам да работя в тесния смисъл на думата ( освен, ако не се наложи ).

Е, добре - значи всеки си признава  Laughing
Сподели сега колко изкарва мъжа ти и какво работи  Whistling

# 1 068
Сподели сега колко изкарва мъжа ти и какво работи  Whistling

Да бе, да разбрете колко ми е "Х" процента.  NaughtyЛошото е, като няма от какво да ми се падне "Х". Simple Smile

# 1 069
  • София
Що да не каже, ето, аз казвам: "Мен ме издържат."  Grinning Мъжът ми работи , аз гледам малкия ...

Т.е. си детегледачка  Simple Smile те взимат към 700-800 лв., това е твоят принос (спестяваш ги от семейния бюджет), ако ходеше на работа, а човек се грижи индивидуално за детето ти, щяха да са в графа разходи, нали  Simple Smile

Joy Joy Тва е много добро! Не бях се сетила!   bouquet

# 1 070
... Защо не хората да обменят опит? Какво нередно виждаш? На всички ни е известно, че разликите идват от местоживеене, от образование и т.н. Но тъй като цитираните суми са крайно различни и затова ми е интересно дали са написани от хора от горе-долу еднаква социална прослойка. ...

Трудна работа. Със сигурност тук пишат различни хора - с различно образование, различна професия и т.н.
Подобна съпоставка е невъзможна, а и надали всеки е готов да се разкрие до такава степен - ясно е, че няма пълна анонимност в мрежата, но чак пък и директно да си пишем в темите какво работим или пък заплатите е дори в разрез с професионализма. Peace

# 1 071

Ами, Лу, питането не съдържа в себе си някаква обида. Защо не хората да обменят опит? Какво нередно виждаш? На всички ни е известно, че разликите идват от местоживеене, от образование и т.н. Но тъй като цитираните суми са крайно различни и затова ми е интересно дали са написани от хора от горе-долу еднаква социална прослойка. Защото ако аз съм фактурист, а някой е архитект или лекар е нормално да има огромна разлика в месечните разходи. Въпросът е само да няма толкова драстична разлика ако хората са горе-долу на сходно равнище. Но ако разликите идват от това, че някой си седи дома, а мъж вади въпросната голяма разлика в разходите, която обсъждаме, да знам да не се притеснявам. Значи на друго се дължи. И всичко си е ок.

Аз не казвам, че съдържа обида, но според мен няма да ти донесе особена информация или полза. Ако ти кажа взимам 1500 или 2000 лева (говоря примерно) и съм ядрен физик. Не че горките физици получават толкова де.

Каква полза ще ти донесе този отговор?

Лу, ако някой го издържат - ясна работата. Паднал си е на късмет. Ако е ядрен физик - също (да ти кажа според мен ако си дадем сметка, че това е доста по-различно от това да си учител по физика в даскалото, ще се подсетим, че всъщност тия хора със сигурност вземат немалко пари). Въпросът е ако някой е учил-недоучил колкото мене, ако борави с компютър дотолкова доколкото и аз, ако изглежда нормално както и аз (в смисъл не е зашеметяваща блондинка с 1.20 крака) и взема дабъл мангизи...о, ами ще ми помогне много тая информация. ще си ъпдейтвам аз най-новите инфо за заплати като къде как и колко и ако случайно ми изскокне оферта за друга работа няма да си викам: Абе стой си, Стефке, тука, че виж все пак ***  лв вземаш, а ще отида преспокойно на другото място. Според мен пораженческото "Ми повечето вземат толкова" е много пагубно. Аз пък искам да знам другите колко вземат. И ако е много повече за сходно нещо...о, ами ако не друго то поне много скоро ще отида при прекия ми начакник (при собственик не мога, защото фирмата не е българска) и ще кажа: "Абе няма ли на мен скоро да ми се вдигне заплатата?" И така колелото ще се завърти.

# 1 072
  • Belgium

Ако е ядрен физик - също (да ти кажа според мен ако си дадем сметка, че това е доста по-различно от това да си учител по физика в даскалото, ще се подсетим, че всъщност тия хора със сигурност вземат немалко пари).

о, ами ако не друго то поне много скоро ще отида при прекия ми начакник (при собственик не мога, защото фирмата не е българска) и ще кажа: "Абе няма ли на мен скоро да ми се вдигне заплатата?" И така колелото ще се завърти.

За съжаление ядрените физици (нямащи нищо общо с учители) не взимат много пари, познавам такива, но това е в страни от темата.

Също така не се надявай много шефа ти да се трогне от по-високата заплата на еди-кой-си от твоя бранш и да увеличи твоята.
Но щом смяташ, че ще ти е полезно питай си хората тук, кой какво работи, може и да ти кажат  Laughing

# 1 073

А изводът от темата се очертава, че някои с 800лв. се оправят по-добре, отколкото други с 2500лв. Иначе казано, има хора, които просто не умеят да управляват капитали.

има нещо вярно Peace Peace Peace

# 1 074
А замисляли ли сте се, че понякога многото пари се изкарват с ужасно много работа и отговорност? Дали всеки е готов за много работа, безсънни нощи и напрежение?

# 1 075
  • Пловдив
А замисляли ли сте се, че понякога многото пари се изкарват с ужасно много работа и отговорност? Дали всеки е готов за много работа, безсънни нощи и напрежение?

Това по какъв повод го пишеш ?

# 1 076
  • sofia
Стига с тези обувки и ботуши - колко стрували, колко издържали....
Една жена трябва да има минимум 5-6 чифта обувки за всеки сезон.  И е нормално да си купуваш за всеки сезон поне един чифт нови обувки. Даже е задължително. Дори Котаракът в чизми е имал няколко чифта!

Кажи го на мъжа ми  Mr. Green Все мрънка че са ми много обувките  Laughing

# 1 077
  • София

Че какво лошо има да кажеш, че те издържат, напротив даже си е за хвалба.

# 1 078
  • Пловдив
"Една жена трябва да има минимум 5-6 чифта обувки за всеки сезон.  И е нормално да си купуваш за всеки сезон поне един чифт нови обувки. Даже е задължително."

Е чак пък толкова "нормално", аз разбирам да ти расте кракът, ама  не.  Аз лично имам 2-3 чифта обувки за сезон, нито ме депресира, нито пък се хваля как "спястявам", просто според мен това е "задължителното", другото е екстра.

# 1 079
Че какво лошо има да кажеш, че те издържат, напротив даже си е за хвалба.

А, много те моля не давай такъв уклон на темата, че не можеш да си представиш какъв филм 125-та версия ще настане. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт