С каква сума живее домакинството ви месечно?

• 69 268
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Варна
Пък и както палавата монахиня май спомена...защо никой не споменава за разходите по кредити или наеми? Май тук няма много такива потребители. Но кой какъвто късмет си има. Лошо нЕма.

Вече близо три години плащаме и голям кредит, и наем. Много ни забавиха строителите...Живот и здраве съвсем скоро ще увеличим разполагаемия доход с 500лв. Които пък сигурно ще отидат за някой лизинг.

# 1 051
Пасинет, аз чак не смея да проверя колко ни е тока Confused Винаги януари месец ни е около 250 Rolling Eyes А за къде сме с тези 850 лв, за къдееее?! Laughing
И нашият ток е толкова, че минахме на ел. отопление, но освен ток, има вода, телефони, топла вода и сумата си става към 400, тогава как ще се справиш с оставащите 450 - кое по-напред - за храна ли (готвя основно вкъщи), за бензин ли (до 150 км на месец), за билети ли или за др. дребни (прах, интернет, евент. кабелна, за входа, за химикалки...) консумативи. Чудя се, как се оправяте, просто не разбирам? Че и кредити плащате. Не че сме и в момента в цветущо финансово положение, но с 1500 лв едва се справяме. Все пак сме с 2 деца и по-големият си иска неговото, макар че е момче и не вторачва чак толкова в дрехи, но пък си иска дискове, някоя игра, книга или разни момчешки работи.

# 1 052
Палавке, както вече и пилетата разбраха, ние живеем с 850 лв. на месец тричленно семейство, от които 200 са за кредити и лизинги. Живеем с всичко необходимо за един що годе добър живот, дам. С 1500 ще живеем много добре, даже отлично.

Искрено се радвам за вас. Simple Smile
На нас 650 лв няма да ни стигнат за що годе нормален живот.

Също смятам, че анкетата няма да е показателна по тази причина:

Малки доходи - малки разходи, големи доходи - големи разходи, вноската съответно зависи от това.

Както и това, което е написала Рокси.

# 1 053
Изобщо нямаше да е показателна, тъй като моите разходи за ипотеки, застраховки от всякакъв вид са 2 хиляди на месец. Което е повече от бюджета на други.
Да, може би като се приспаднат тези разходи.
На мен би ми било интересно в какви граници се движат разходите по месечния бюджет на едно семейство, както и процентното им разпределение.
Иначе е ясно, че българинът знае и '2 и 200'.

# 1 054
...
На мен би ми било интересно в какви граници се движат разходите по месечния бюджет на едно семейство, както и процентното им разпределение.
...

И на мен ми е интересно, но би било трудно да се каже, защото всеки е с различен доход и различен разход, вкл. е различно и процентното отношение вътре във всяко семейство (разходите могат да са от 0 до 200% спрямо разходите, примерно)...

# 1 055
Няма да пиша с колко караме месечно,защото е смешно,но мога да споделя какво правя за намаляване на разходите.

1.Никакви спонтанни покупки и никакви джунджурии.Само се трупат глупости.  Не купувам спонтанно,отлагам и обмислям.В повечето случаи се отказвам.Имам приятелка, която все се оплаква от безпаричие-ами тя не може да влезе в магазин,без да си купи нещо.Дребнички неща,под 5 лв,обаче на ден й се събира към 10-15 лв.

2.При пазаруване в Били и т.н. - само по списък,а не на принципа пчела-медарка по щандовете;никога не купувам нещо само защото е на промоция,освен ако не съм тръгнала по принцип за конкретната стока.Винаги гледам първо на долните рафтове,защото там наслагват по-евтините стоки,а по-скъпите са на нивото на очите. Например леща с един и същи външен вид и качество може да има разлика към 40-50 стотинки.

Никога не грабя вафлички и подобни изкушения,наслагани до касите.Нося си торби за покупките,не им купувам жълтите боклуци по 30 стотинки.

3.Не хвърлям храна.Всичко се изяжда за ден-два,няма застоели неща по хладилници,които да се изхвърлят.Знам колко да готвя, за да не застоява.

Става ясно от написаното,че съм пестелив мизерник и не съм в класата на 2000+ Simple Smile

# 1 056
  • София
Хм... Само кремът за лице на бебето е 20 лв. И се ползва... ми, м/у 2 и 3 месеца...
Ако ти е скъпо, има кремове мед. козметика от 10лв. Peace Сигурно има и още по-евтини, немед. козметика.
а може и без кремче - най-изгодно е  Peace

# 1 057

Става ясно от написаното,че съм пестелив мизерник и не съм в класата на 2000+ Simple Smile

И идея си нямам в коя класа си, но даваш конкретни съвети по темата, което е хубаво.

# 1 058
шашкънка!, не, напротив, това, което казваш, е много разумно и аз съм съгласна с теб.

А изводът от темата се очертава, че някои с 800лв. се оправят по-добре, отколкото други с 2500лв. Иначе казано, има хора, които просто не умеят да управляват капитали.

# 1 059
Аз пък друго не разбирам - защо във всяка тема за доходи и кой как живее, хората с по-висок стандарт веднага биват питани: Ама какво работите, как ги изкарвате тези пари?

Ами и да кажат какво работят - всеки ли може да го работи?  ooooh!
А дори и специалисти в един и същи бранш получават различни възнаграждения.

По темата - за сега живеем с достатъчно  Laughing
С наем, без кредити и без особени ограничения.

Ами, Лу, питането не съдържа в себе си някаква обида. Защо не хората да обменят опит? Какво нередно виждаш? На всички ни е известно, че разликите идват от местоживеене, от образование и т.н. Но тъй като цитираните суми са крайно различни и затова ми е интересно дали са написани от хора от горе-долу еднаква социална прослойка. Защото ако аз съм фактурист, а някой е архитект или лекар е нормално да има огромна разлика в месечните разходи. Въпросът е само да няма толкова драстична разлика ако хората са горе-долу на сходно равнище. Но ако разликите идват от това, че някой си седи дома, а мъж вади въпросната голяма разлика в разходите, която обсъждаме, да знам да не се притеснявам. Значи на друго се дължи. И всичко си е ок.

# 1 060
  • Belgium

Ами, Лу, питането не съдържа в себе си някаква обида. Защо не хората да обменят опит? Какво нередно виждаш? На всички ни е известно, че разликите идват от местоживеене, от образование и т.н. Но тъй като цитираните суми са крайно различни и затова ми е интересно дали са написани от хора от горе-долу еднаква социална прослойка. Защото ако аз съм фактурист, а някой е архитект или лекар е нормално да има огромна разлика в месечните разходи. Въпросът е само да няма толкова драстична разлика ако хората са горе-долу на сходно равнище. Но ако разликите идват от това, че някой си седи дома, а мъж вади въпросната голяма разлика в разходите, която обсъждаме, да знам да не се притеснявам. Значи на друго се дължи. И всичко си е ок.

Аз не казвам, че съдържа обида, но според мен няма да ти донесе особена информация или полза. Ако ти кажа взимам 1500 или 2000 лева (говоря примерно) и съм ядрен физик. Не че горките физици получават толкова де.

Каква полза ще ти донесе този отговор?

Нали се сещаш, че никой тук няма да каже - мен ме издържат аз нищо не правя по цял ден.

# 1 061
И ние живеем с толкова(около 1400-1500лв.месечно) и колкото и смешно да звучи мисля,че можем и с по-малко,в смисъл,че харчим понякога за глупости,дреболии разни колосални суми,примерно шоколад,бонбони,козметика,просто защото е намалена,а не толкова че ни е нужна,боулинг,пица.Сега,последния месец само сметките по апартамента са ни 400лв.,но когато не надвишават 250 си мисля,че добре разпределени ще ни стигат парите.Може би заради факта,че дрехи не сме си купували от много време.И кредит за около 300лв.имаме да плащаме Crazy
Крем за лице против слънце на бебка бях взела преди време на Vichi(така ли се пишеше Embarassed-25лв.,горе-долу толкова струват и на Кlorane,но и Нивея върши прекрасна работа,а пък крем Здраве е най-ефикасен,поне при нас при подсичане,също и крема на Пенатен,който е около 4-5лв.Никога не сме робували на марки,което не значи,че бих експериментирала с всякаква козметика разбира се.

# 1 062
Става нарицателно, но аз например бебешки крем не ползвам за децата си.Не ги мажа с кремове.

# 1 063
  • София
Що да не каже, ето, аз казвам: "Мен ме издържат."  Grinning Мъжът ми работи , аз гледам малкия, големият е на градина. До месец и малкият тръгва на ясла и аз отново почвам работа, но за сега си стоя у дома и нищо не правя.  Party

# 1 064
  • Belgium
Що да не каже, ето, аз казвам: "Мен ме издържат."  Grinning Мъжът ми работи , аз гледам малкия, големият е на градина. До месец и малкият тръгва на ясла и аз отново почвам работа, но за сега си стоя у дома и нищо не правя.  Party

Е, ти се грижиш за естествения прираст на страната  Joy

Сама пишеш, че като тръгне и второто дете на ясла, ще почнеш работа  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт