НОЕМВРИйско бебе вече "пее", рита, маха и се смее!

• 11 207
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро
При нас се завърнаха коликите с пълна сила бебка цяла ден пъшка, напъва се и пръцка. Днес сме на мерки и теглилки и ваксина ще слагаме Пентаксим пък ще видя как ще го понесе.
Да бе нямат ли край тези колики  Rolling Eyes Нали уж до 3 месеца  Rolling Eyes

# 136
Здравейте!

Темичка, бързо да се оправяш!

И Крис е започнал да си смуче ръцете. А какви звуци издава само  ooooh! Иначе и той само когато поиска си вдига главата. Предния път тъкмо се оплаквам на педи, че хич не иска по корем и тя като го постави той се изправи и стоя така много време.  Диване с диване. Искам и аз на разходка с вас  Cry Има ли някой от Борово или наблизо?

# 137
Добро утро!
Сега разбрах Дани защо е крив вчера цял ден...аз си мислех, че пак са коликите...дано да свърши, че много ме ловят нервите като е крив и не знам какво да го правя.  Даже ми се буди в 3 за манджа. (не беше го правил от няколко дни и бях решила, че сме пораснали)
За ръцете в устата - аз ги вадя и слагам биба, той плюе бибата с ряз и пъха ръцете. Кефи го човека явно.
Петенце, а опитва ли се изобщо да я надига? Да не би просто да го мързи детето? Дани се кефи първите 5 минути и после се нерви.  Иначе като е прав я задържа. Аз си мисля, че му доскучава по корем.
Добро утро
При нас се завърнаха коликите с пълна сила бебка цяла ден пъшка, напъва се и пръцка. Днес сме на мерки и теглилки и ваксина ще слагаме Пентаксим пък ще видя как ще го понесе.
Да бе нямат ли край тези колики  Rolling Eyes Нали уж до 3 месеца  Rolling Eyes
Вчера едни познати ми казаха, че щели да свършат коликите като почнат зъбите.  #Crazy

# 138
Добро утро ,оф и ние искарахме ужасна нощ  #Cussing out Аз си легнах в 23ч ,таткото го беше хванала лигата и уж си легна ,ама като почна да разправя некви смешки  Crazy хилихме се като шантави до 1ч -съответно успяхме да събудим Алексче  baby_neutralПодундуркахме я малко заспа ,и като се почна едно ставане на 2 часа  ooooh!направо луднах  #Crazy Ей ся милата дреме уж ,ма да видим  Praynig
Валчо ,аз днес съм на гости на племето в Банкя ,другите да се включат Peace

П.С. Абе да питам .....Алекс се напъва почти цяла нощ ,това е ужасно от месец е така  Rolling Eyes ,това колики ли са?

# 139
  • София
Добър ден и от нас! Hug

Съкварталките, днес няма да вали само ще е облачно искате ли да направим една малка разходчица???
Вече се чувствам като кученцето от рекламата на Глобул - "Разходка!?!""   Mr. Green
Айде, ние сме навити като свинска опашчица! Joy Mr. Green Joy
Наш'та манджа ще е нейде към 12ч30, та ако искаш- може да се разберем нещо около 13ч-14ч00........
Ако искаш драсни на ЛС Hug

# 140
  • София
Добър ден и от нас! Hug

Съкварталките, днес няма да вали само ще е облачно искате ли да направим една малка разходчица???
Вече се чувствам като кученцето от рекламата на Глобул - "Разходка!?!""   Mr. Green
Айде, ние сме навити като свинска опашчица! Joy Mr. Green Joy
Наш'та манджа ще е нейде към 12ч30, та ако искаш- може да се разберем нещо около 13ч-14ч00........
Ако искаш драсни на ЛС Hug

Хайдееееееее, ние папаме в 11:30 таман в 13 е перфектно да развеем гащи половин- 1 час .
Чакам на нисък старт да чукнеш като сте готови!

Герргана, в Красна поляна сме ако искаш заповядай !

# 141
Валя, благодаря за поканата. За съжаление докато стигна до там ще трябва да се връщаме.  Sad

# 142
Петенце, Косето си вдига главата, няма проблеми с това, още на първия месец на консултацията лекарката ми обърна внимание, че много хубаво я държи изправена. Но когато поиска го прави, когато не иска, забива нос и започва да хленчи Laughing
Слагай го по-честичко по корем, ще свикне Simple Smile.

Вале, за ръцете-биберона аз имам теория, не знам дали не съм я споделяла вече с вас, но ще я повторя, ако е така Wink В този момент е нормално да си набутва ръцете по причините, които писахме вече. След това ще започне да си използва ръцете по предназначение и ще забрави да ги лапа. Залъгалката обаче е нещо външно, нещо чуждо, което има само една функция - да се лапа и дъвче. Тя в един момент ще се превърне в играчка, към която бебето се привързва и търси. Затова за мен е по-неудачния вариант. Освен това нищо не ми гарантира, че като му отнема залъгалката, няма да се сети пак за ръцете Laughing Затова аз съм го оставила да си лапа ръцете и да прави каквото знае с тях. Laughing
Забелязах обаче, че откакто си ги набутва в устата, езикът му е идеално чист, няма никакви налепи от кърмата вече Laughing Laughing

И аз като Дени, да кажа тихичко, че Косето втора нощ спи непробудно и като си легне вечерта към 21.30 се събужда сутрин в 6ч. Дано да е дошло време да спи по цяла нощ, а да не е инцидентно.

# 143
  • София
добрутру  Tired

аз само да се оплача ... Ида още първия месец се отучи от посреднощното хранене, но от 3-4 дни насам започна да яде на 4-5 часа и да прави само 5 хранения през деня и в 2 часа  Shocked и отваря устата да търси манджа. Явно все още не може да се справи само с 5 хапвания и просто си търси 6-тото .... сигурно до някоя и друга седмица ще го израстем, но така ми се спи после по цял ден. Аз преди 1 вечерта трудно се добирам до леглото и последните 2 вечери я чакам в 2 да помрънка и тогава заспивам и в 7 пак  Shocked за манджа ... тия 5 часа сън хич не ми стигат  ooooh!
и през ден
иначе много е пораснала принцесата. вече много повече се занимава сама. сутрин като се събуди в 9 и се кокори поне 30-40 мин. сама си бърборка на въртележката над леглото и през деня има моменти, когато си се занимава сама. и все повече си дърдорка. вече не си смуче юмручетата, а директно си налапва палчето и заспива. определено го прави, когато й се спи и хич не ще биберон, плюе и пак палчето  Laughing

сега ви оставям, че бързам да хапна и аз и да гоним слънчицето. днес няма да го изпуснем  Naughty
 Hug

# 144
Ужас! Явно сме в някакъв период, доколкото чета ви чета. Тази нощ ми е ставала през два часа да яде. А аз, който ме знае, чакам скоро да се случи чудото да поспи по-дълго през нощта. Мечти, мечти...
Феъри, ти понеже си най-веща в кърменето, ще питам теб - какво означава бебето да "изпразни" гърата? Аз кърмя само от едната гърда на кърмене. Когато се нахрани и престане да суче, виждам, че има още мляко. Колко е обаче, не зная, тъй като не изцеждам. На няколко пъти през едно кърмене усещам да слиза мляко. Това нормално ли е ?
Темичка, доколкото разбирам си лекуваш враснал нокът - възпалил ти се е пръст на крака, нали така? Аз след пърата си бременост имах ужасни проблеми и опитах какво ли не. Нищо не помогна. Накрая опрях до хирурга. Не е толкова страшно, колкото звучи. Минава за няколко дни и след това няма болка. Пърия път ми махнаха целите нокти на големите пръсти и на двата крака. След година на единия ми пръст отново се получи - тогава само ми изрязаха нокътя от двете страни чак до основата. Да чукна на дърво, от 7-8 години не са ми правили проблем. Не зная твоето лечение какво е, но аз те съветвам да не губиш излишно време, ада отидеш направо при хирург.
ИлкаNaughty недей моля те да говориш за нощните хранения и спанета! На мен ми се събират по  по-малко от 5 часа сън за цялата нощ и то разпокъсано.

# 145
Утро, "изпразването" на гърдата  е леко имагинерно понятие според мен Wink В един момент бебето започва да суче напразно - усещаш го  как дъвче, но не преглъща, тогава се допуска, че вече няма мляко. Да обаче, ако бебето е достатъчно търпеливо и на теб не ти пречи и го оставиш, скоро ще започнеш пак да го чуваш как преглъща, защото пак има приток на кърма. В тоя ред на мисли, ми се струва нормално да ти слиза по няколко  пъти кърмата, особено ако суче дълго бебето. На мен ми се случва, като оставя Косето да суче дълго, за да се приспива. Само че първият път усещам слизането на кърмата болезнено, а следващите пъти - не.
Но да ти се изпразни гърдата до степен да нямаш въобще мляко в нея - мисля, че не може да стане, млякото се произвежда постоянно, то не е като склад - правиш 200мл и спираш Wink

# 146
  • София
Вале, за ръцете-биберона аз имам теория, не знам дали не съм я споделяла вече с вас, но ще я повторя, ако е така Wink В този момент е нормално да си набутва ръцете по причините, които писахме вече. След това ще започне да си използва ръцете по предназначение и ще забрави да ги лапа. Залъгалката обаче е нещо външно, нещо чуждо, което има само една функция - да се лапа и дъвче. Тя в един момент ще се превърне в играчка, към която бебето се привързва и търси. Затова за мен е по-неудачния вариант. Освен това нищо не ми гарантира, че като му отнема залъгалката, няма да се сети пак за ръцете Laughing Затова аз съм го оставила да си лапа ръцете и да прави каквото знае с тях. Laughing
Забелязах обаче, че откакто си ги набутва в устата, езикът му е идеално чист, няма никакви налепи от кърмата вече Laughing Laughing

Феъри, 100% си права, а ние сме все още с налепи по езичето ама ей сега и взимам биберона и да си яде ушите ако иска. Мен много ме е страх от лапането на ръцете, защото и моята майка е привърженичка на теорията БЕЗ ЗАЛЪГАЛКИ но аз съм си лапала палеца и до много късна възраст продължавах така да си заспивам може би 10, 11 годишна. Та затова като си спомня, ръкавиците, лютите неща с които ми мажеха палеца итн и как детския ми инат надхитри всички похвати и на сутринта пак ме намираха с доволно захапан палец от сега изпадам в ужас  smile3511

Герргана, съжалявам че няма да можеш да дойдеш, ако искаш в съботната разходка може да се включиш  Hug
shoppyр почивай и събирай сили  Hug

# 147
здравейте и от нас!моят сладур снощи като заспа в 9 чак сутринта в 7 се събуди той всяка вечер си заспива в 9 ,но друг път се буди в 5 6 а днес чаааааак в 7 newsm44 newsm44 newsm44браво на детето през деня доста будува,но важното е ,че си запази режима и вечер си спинка.А за главичката в началото като го слагах по корем все плачеше и изобщо нямаше намерение да я вдигна и по интересното е ,че за първи път я вдигна много добре при педито на консултацията на 2 месец  Shockedщях да падна и той не вярваше ,че у нас не я вдигал изобщо,защото там ни похвали,че много добре я вдига и държи.И От тогава като  го сложа по корем му е по добре и я вдига.Засега е това от нас ...ааааа да ви се оплача аз още си чакам болничните изобщо пари не съм взимала откак съм родила 2 пъти миги връщат,сега като ги оправи работодателя му казали ,че до 15 дни ще ги пуснат newsm78ще видим.А майчинството сигурно има да си го чааааакам smile3512иде ми да ида там и да ги #2gunfireне можаха да ги върнат тези болнични наведнъж за 2те грешки ами 2 пъти през месец и аз си чакам парички.Отивам да обядвам тъкмо маллкия заспа.Чао на всички и целувки от нас с Васко  love001

# 148
Петенце и ние не сме много леки, към 6800 сме вече, ама не забелязвам да му тежи, главата си я вдига наистина ако иска, снощи го сложих по корем и като я заби само мрънка, друг път като е на кеф я вдига. Пробвай да го сложиш на възглавница, събери му ръцете или татито, ако има меко шкембенце да го сложи на корема си и му говорете ето така:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=332961&pid=10277680

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 12:45 от toffifee

# 149
Вале, за събота ще гледам да се организираме, че татито утре има Р.Д. и дано сме усвет,но 90% съм сигурна че ще дойда, та те да спинкат, че сигурно ще останат до късно Wink
Мишееее, мерси за временцето дето поръчваш Hug Hug

Shoopy, и ти да дойдеш!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт