Как се прави домашно кисело мляко и домашно сирене?

• 187 833
  • 528
  •   1
Отговори
# 375
С купешко не бих подквасвала . Не си ли пазиш закваска от предишното . На купешкото на 1 кисела бактерия , има 30 неутрализиращи да издържа повече ,стандарта е 1 към 3 , и да се хване не е каквото трябва да е .

# 376
Да споделя за един експеримент. Подквасеното мляко го оставих на много топло и гледам след 2 часа все още си беше течно без никакво намерение да се сгъстява. Реших да го оставя на стайна температура без да го завивам цялата нощ. На сутринта се беше сгъстило и не беше станало много кисело. Ползвам домашна закваска Peace

# 377
Можете да си направите кисело мляко без подкваса,
ето как :
1.вземате кожичката от воденияката на заклана кокошка
2.измивате я , връзвате я с конец и оставяте да изсъхне на проветриво място (2-3 дни)
3.спускате с конеца в сваренето мляко
4.когато се сгъсти вадите с конеца кожичката (измивате я,изсушавате за следващо ползване...вечна подкваса)

# 378
  • Sofia
като вещерство ми звучи  afwitch

млякото може и да се подкваси,но къде са полезните бацили Thinking

# 379

Със сигурност не и в умрялата кокошка . Ужас , че то месото ще гние , някакви токсични бактерии за разпад ще се отделят .  Sick И каква е логиката да се суши , после да се мокри , после пак да се суши . Все едно с луканка някой да подквасва.

# 380
  • София
Правих извара - от 2.5л - около 600г извара - добър рандеман ли е?

Сега остава и цвика да го употребя Simple Smile

# 381
Правих извара - от 2.5л - около 600г извара - добър рандеман ли е?

Сега остава и цвика да го употребя Simple Smile

Добре е според мен Simple Smile Само, че аз не го наричам извара, защото мисля има доста по-различен състав Peace Аз от несполучливо кисело мляко съм правила такава "извара" и после като реших да я хомогенизирам, да става за мазане, в кухн. робот, стана течна, и като я прибрах в хладилника после имаше консистенция и вкус почти на заквасена сметана Crazy

# 382

Със сигурност не и в умрялата кокошка . Ужас , че то месото ще гние , някакви токсични бактерии за разпад ще се отделят .  Sick И каква е логиката да се суши , после да се мокри , после пак да се суши . Все едно с луканка някой да подквасва.

newsm78  Като ядеш кървавица....,не е ли червото от умряло прасе? Само в ципата на воденичката на кокошка има бактерии Lactobacillus bulgaricus.

# 383
  • Sofia
а откъде имаш тази информация...нищо не открих тук за воденичките http://bg.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_delbrueckii_subsp._bulgaricus

# 384
аз не мога да разбера как взимате джигери от живи животни  newsm78
нали трябва да се заколи даденото животно? след като се заколи то живо или умряло е ?

# 385
а откъде имаш тази информация...нищо не открих тук за воденичките http://bg.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus_delbrueckii_subsp._bulgaricus

Имам информацията от един "Вечен календар" издаден през 1857 год.
До Освобождението през 1878 г. са издадени 120 календара - 13 "вечни"
Притежавам един от 13-те.
Има много съвети в него,ако искате мога да споделя някои от тях

# 386
  • Sofia
сподели,ще ми е интересно

# 387
Ще пиша както е написано:

Ако искашъ по малко да болезновашъ,то между обедъ-тъ и вечера-та не пий или по-не до три,или четiьри часа подиръ обедъ-тъ въздаржиса от питтие: и кромъ голема жаждъ не пий вода никогда.

# 388
Баня-та,много-то вино и плотско-то смешение отслабватъ телеснiь-те силiь и многу вредятъ очи-те,а най многу е вредително на спаванието
 Sick

# 389
  • Sofia
много странни съвети Thinking особено това с непиенето на вода  Naughty при постоянните съвети отвсякъде,че точно дехидратацията води до всички болести...

Общи условия

Активация на акаунт