Машина за хляб - 14 част

  • 68 143
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 3 271
Ей, браво, чушчице, напълни ми душата!!! Браво и на теб Ма4о! Отделно всички благодарности на Мамето, кети и Пина, защото без техните безценни съвети нямаше да успеем! Мисля, че спокойно можем да кажем, че козунака го овладяхме напълно! След тази подробна дисекция на рецепта, начини, процедура на втасване! Браво Simple Smile много добре разбирам радостта и благодарността, изпитах същото преди седмица   bouquet Hug Heart Eyes В тази тема наистина има невероятни хора, които по н пъти са готови да ти разкажат и обяснят едно и също по различни начини, да ти дадат кураж, да те развеселят и подкрепят, че накрая няма как да не стане всичко чудесно. И аз съм очарована от хората в темата и използвам времето на триумф и радост, за да ви благодаря! Гледайте само колко майсторки на козунаци се появиха за 2 седмици време Simple Smile А както писах и преди, винаги съм го смятала за тайнство, което не ми е подвластно Simple Smile

# 136
  • Мнения: 289
Чушчица изкопирах си обяснението ти за козунака и тези дни мисля да го направя искам да те питам на каква програма го печеш козунака и колко минути е понеже мойта машинка е elta BA 123и се ориентирам по това колко минути пишете че ви е програмата и използвам най близката за моята машинка

# 137
  • Варна
  • Мнения: 315
Здравейте. Аз тихичко ви следя и се възхищавам на творенията ви и се каня от месеци да си купувам. Днес бяхме в Метро по друг повод и попитах за хлебопекарни и ми казаха, че са на промоция на Аляска - 2 бр. за около 170 лв. Някой назад в темата беше също споменал, че предстои тази промоция. Та ако има някой желаещ да се комбинираме да си вземем по една, моля да ми пише. Hug

# 138
  • Мнения: 321
   Галя69 Пека на 1 -основна програма. Дълга е3 часа. Прочети обясненията на Пина и Кети в началото на темата,аз не съм капацитет,но ми е хубаво,че и аз мога да бъда полезна Embarassed

# 139
  • Мнения: 9 785
Ей, от вчера следобед отсъствам и едвам успях да ви изчета. Пот се стича по челото ми от притеснение какво сколаса Чушчица. Едвам се сдържах да не започна да ви чета отзад напред, аме не Naughty. Изчетох всичко и сега мога да кажа:
Сестро, Ма4о, smile3501! Страхотно представяне сте направили Peace. И такова търпение и присъствие на духа лъха, чак ме заразявате Simple Smile. Да видим дали ще ми подейства ваксината Crazy. Мама Цоцоланка, ти си си майстор и затова забелязваш дребните недостатъци. За мойто непрофесионално око, козунака ти е супер, както и предния Peace. Пък за безценните ти съвети и търпението - само искрена благодарност smile3525! Миленка, едвам можах да ти видя снимките - 3 снимки, 3 пъти рестартирах компютъра smile3511. Ама тя повредата е в моя тв, моля те другия път, за мое улеснение да пускаш снимките директно newsm03. А пък козунак съм правила аз, охооо. Още октомври ли беше newsm78? На Пина рецептата. И ми се напълни точно контейнерчето до горе. Ама сега като се замисля, сигурно не е втасал тогаз докрая Mr. Green и затова не е прелял. Не ме питай за конци - не помня, пускала съм снимка, да покажа, че не се опече както трябва, отгоре остана бял, ама пък беше супер иначе. Като за мен, дето тогаз хич не съм се чудила ша има ли конци, няма ли да станат Wink.

# 140
  • Мнения: 321
Стават, стават Поли. Щом аз ги докарах. Концища! Но проблема с кората си стои и дружно ще вземем решението къде да печем. LaughingДа ви кажа аз така се пристрастих към вас,че ме грози реална опастност да ме изгонят от нас.

# 141
  • Мнения: 411
и аз съм за поправителен заради кората,беШе дебела.
но във фурната малко ме е страх,4е мойта както ви казах няма градуси а има слаба и силна степен.
но ме4ка страх мен не страх ,Ще се пробва на слабата

# 142
  • Плевен
  • Мнения: 974
Ей, Чушчице страхотно. Много се радвам на твоя успех   chef!
Ма4о у вас ще хапвате страхотен козунак...поздравления!

Успяхте да ме заразите с вашия ентусиазъм, а и  с всички трепети и разисквания по технологията... Чудесни сте   bouquet ! ( даже си копирах обясненията на чушчица със заглавие - Премеждията на чушчица  Laughing)
Утре очаквайте включване и от мен  Crazy по темата козунак  Mr. Green.

Редактирам се... относно дебелата кора , още снощи като ви четох си наумих да пробвам хляб на програмата за хляб за сандвичи, нали споменахте , че ставал с тънка кора, а за козунак дали ще е удачна тази програма  newsm78

# 143
  • Мнения: 321
Аз не мога да ти отговоря Люсил. Виждам,че при мен/аляска/,програмата е 3 часа. Пробвай,пък да видим.До сега никой не се е сетил за това. Моля те ако опитът ти е успешен,дай знак Laughingтова мойто си  беше чист инат и болезнена амбиция. Добре, че доведе до положителен резултат. Joy

# 144
  • Мнения: 9 785
Аз не мога да ти отговоря Люсил. Виждам,че при мен/аляска/,програмата е 3 часа. Пробвай,пък да видим.До сега никой не се е сетил за това...

Мила моя, ти се побърка с тези козунаци ooooh!. Нали преди два дни направих хляба точно на 11 програма, за да я пробвам и да преценя дали ще става за козунак. По моята много трезва преценка, неподдала се още на умозамъгляване покрай темата, козунак на 11 програма НЕ Naughty. Няма да може да се изпече добре.

# 145
  • Мнения: 459
Чушчице, ти си нашата гордост!!! Напълно разбирам трепета и радостта ти, защото преди седмица бях същата и чак с подскоци гушках и целувах Негово Величие Козунака, но това е друга тема. Радвам се за теб   bouquet
Дано имаш още много успехи, които да споделяш с нас

# 146
  • Мнения: 106
Въпрос към всички бургазлийки.Къде в центъра има склад за мая,защото този който беше на "Хаджи Димитър" са го преместили на Немцов,а на мен ми е далеко там.

# 147
  • Мнения: 289
   Галя69 Пека на 1 -основна програма. Дълга е3 часа. Прочети обясненията на Пина и Кети в началото на темата,аз не съм капацитет,но ми е хубаво,че и аз мога да бъда полезна Embarassed
Мила Чушчице чета аз наред ама като те прочетох и се вдъхнових да рискувам и аз да забъркам един козунак .Яд ме е че съм на диета заради холестерола а моите мъже само ме изнудват да им правя глезотийки и прегрешавам покрай тях но за козунака ще се прежаля  Wink

# 148
  • София
  • Мнения: 4 515
Браво на Чушчица и на другите майсторки.

Заразихте ме и мен, та вчера спретнах едно козуначе. Мислех да го направя изцяло в машината. Прегледах внимателно таблицата с времената на програмите (имам ФИФ с две бъркалки - от най-стария модел). По моя преценка програмата "Хляб с мляко" отговаря най-много да представите ми. При нея последното втасване е най-дълго 50 минути. И друг път съм пробвала козунак в машината - на "Основна" и на "Сладък хляб" - предпоследното втасване при тях е по-дълго, а последното по-късо. Тестото ми се надигаше много и при премесването спадаше. После не му стигаше времето да втаса пак до горе. Печенето е 57 минути за 1000 гр.

В крайна сметка издебнах тестото и на 107 минута (1:47 ч.) преди края го извадих. Разделих на 3. Всяко парче разтеглих на питка. Сипах по една шепа стафиди във всяка, завих на рулца и оформих фитили разточвайки с ръце. Фитилите сплетох на плитка. Махнах бъркалките от контейнера и върнах всичко обратно. Оставих го да втасва. Когато погледнах, таймерът показваше 1:08 ч., т.е. оставаха още 11 минути втасване, а козунакът беше 1 пръст над контейнера. Извадих контейнера, намазах с яйцето, наръсих със захар и мушнах във фурната на 50 градуса (без вентилатор на най-ниското ниво) за останалите 10 минути от втасването. Изпекох го на 160 градуса с вентилатор и долен нагревател. Наложи ми се да покрия с фолио отгоре.

# 149
  • Мнения: 321
не е трявбало да го вадиш от машината. както вчера забелязах ,по време на печенето ,втасването продължава. При мен/виж,ако искаш обясненията ми,по назад/ на 30 мин. от финала,още втасваше,добре,че по съвет на Милена, бях извадила 100гр.от тестото.Аз забелязах,че същинското втасване е между 60 и 50 минута /по тиймера на машината/ ще рече от финала.Сега,основното,което остава проблем е как да преудолеем тази коричка.,дали като печем на слабо зачервяване или,като преминем на печене във фурна. Дружно ще решим до Великден.

Общи условия

Активация на акаунт