Машина за хляб - 14 част

  • 68 036
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Правя хляб на бързата програма по рецептата на Бизкочо, но моята е 1.20 ч и започна да пече, а той не е втасал още Confused
Спрях програмата и сега ще изчакам да втаса вътре в машината, дано да се получи и след това ще го пусна на печене. Около 30 мин ли да чакам втасването?




Докато тестото достигне един пръст под ръба на контейнерчето.

# 346
  • Мнения: 62
Да, бъркалките имат луфт от долната част от казанчето, около 5 мм. Предполагам е направено така, за да не стърже.
Не са ми казвали, че гаранцията трябва да се регистрира в сервиза?  Thinking
Само да се изпрати талона за рецептурната книжка до СЕБ Девелопмънт

Ееех Даре, немоем да се разберем с тебе Simple Smile
Става въпрос за луфт около оста. В смисъл не лягат плътно на нея и като ги хванеш и завъртиш леко има празен ход( луфт).

А за гаранцията и на мен не ми казаха, ама като я отворих и прочетох... в началото още пише, че трябва да се попълнят име и адрес, да се изреже там една част и да се изпрати едикаде си, за да:
Цитат
РЕГИСТРАЦИЯТА НА УРЕДИ Е ПОЖЕЛАТЕЛНА, НО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. ЧРЕЗ ТАЗИ РЕГИСТРАЦИЯ ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПРАВОТО СИ НА БЕЗПЛАТНО ГАРАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ ДОРИ И ПРИ ЗАГУБЕНА ГАРАНЦИОННА КАРТА, СТИГА ДА СТЕ ЗАПАЗИЛИ НОМЕРА НА РЕГИСТРАЦИЯТА. ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРИМ ЗА ОТДЕЛЕНОТО ВРЕМЕ!
А на мен понеже сервиза ми е близо и ще отида на място да им я занеса.

Всъщност регистрация можеш да направиш и тук - http://www.servicebg.net/INDEXBG.htm

А ето и първият ми полезен хляб:

по Тази рецепта.

Самоче моя е:
320 мл хладка вода
1 с.л. нерафинирано слънчогледово олио
1 1/2 ч.л. морска сол(мляна)
1 ч.л. нерафинирана тръстикова захар
500 гр. пълнозърнесто брашно
1 опаковка суха мая (7 гр - за 500 гр. брашно)
1шепичка белени слънчогледови семки
1ш. тиквени семки
1ш. сусам
1ш. ленено семе
1ш. стафиди
(това намерих из къщи)  Simple Smile

На програма за Омега 3 хляб ,средно изпечена коричка, за 3ч.50мин.
Стана перфектен.С мн. хубава коричка.
Отгоре е рошав защото след като приключи с месенето разпределих тестото с ръчичка по формата, без да се старая да го заглаждам.

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 11:59 от Svilena33

# 347
  • Мнения: 1 329

Ееех Даре, немоем да се разберем с тебе Simple Smile
Става въпрос за луфт около оста. В смисъл не лягат плътно на нея и като ги хванеш и завъртиш леко има празен ход( луфт).

Да, има някъв луфт около оста, не влизат плътно бъркалките...Така е, не се притеснявай. Само не разбрах защо нашите машини са най-мощни 1650 W, а същата която е модел 5000 - същите програми,  същите грамажи на хляба и т.н. е 800 W newsm78. Дали само на 9 програма за багети е по-мощна.

Хлябат ти е перфектен. Пълнозърнестото брашно е Метро ли купуваш, тъй като в Хит има само бяло, пшеничено и типово. Друго не видях.
Моят хляб стана доста малък, т.е. по-скоро хлебче и 3 часа пак си минаха, тъй като не можа да де надуе тоя път, но на принципа на проба-грешка ще се науча някой ден Crazy


Може би трябваше да го направя на 1 програма като за бял хляб и следващия път ще пробвам така, НО  и сега е ок, стана вкусен Wink

# 348
  • Мнения: 411
Дарилка,струва ми се 4е малко ти е гъсти4ко тестото,в такъв слу4ай слагам малко олио,като е по меко втасва по лесно.
А сега да изкажа оЩе веднъж благодарности на Котка за рецептата за короната,този път я правих изцяло в маШината,4е в противен слу4ай трябва да мия след това и тавата,а пустия грип яко ме е хванал за гуШата.само да ви кажа,4е стана по хубава от колкото опе4ена във фурната.естествено на бързата програма.страШни конци.извадих тестото преди да запо4не да втасва,сложих и кремвирШи и каШкавал,осуках го и го пъхнах пак вътре.преди да запо4не да се пе4е отворих капака и намазах с яйце.не успях да снимам,4е мойте бяха толкова гладни 4е ако бяха по4акали оЩе малко,мисля 4е  до кароната нямаШе и да стигнат,но пък мен едва ли ЩеШе да ме има.
следваЩия път обеЩавам снимка

# 349
  • Мнения: 214
Момичета, страхотни неща сте сътворили   bouquet  Мен ме нямаше няколко страници, че забравих да си платя нета  Embarassed
Вчера правих хляб на бързата с царевично брашно, но не го снимах  ooooh! Много е добър на вкус а и на вид. Спретнах и лимоновият сладкиш на Бъни и стана страхотен . Сто процента ще го правя пак  Peace

Харесах си много и от вашите рецепти и ще се правят тази седмица.
Хубав ден на вас   bouquet

# 350
  • Мнения: 62
Да, има някъв луфт около оста, не влизат плътно бъркалките...Така е, не се притеснявай. Само не разбрах защо нашите машини са най-мощни 1650 W, а същата която е модел 5000 - същите програми,  същите грамажи на хляба и т.н. е 800 W newsm78. Дали само на 9 програма за багети е по-мощна.

Хлябат ти е перфектен. Пълнозърнестото брашно е Метро ли купуваш, тъй като в Хит има само бяло, пшеничено и типово. Друго не видях...
Ами притеснявам се защото както писах
Цитат
...изпробвам багетите и понеже тестото според рецептата е малко(само за 4 броя) се мятка в тази голяма форама от едната бъркалка на другата. В следствие на това и благодарение на факта, че бъркалките имат голям луфт към оста едната излезе от нея. Добре, че в момента гледах какво става вътре и я видях, иначе ако другата я беше захапала познайте какво щеше да стане с тефлона...
А по-назад в коментариите четох за повреди в следствие на използване на машината за направа на конфитюр, водещи до закупуване на ново казанче, тъй като подвижните части не влизат в гаранцията. Дано и тази екстра(багетите) да не се окаже проблемна. Аз за всеки случай смятам следващи път да замеся двойна доза, за да е повече тестото и да не се мятка така в казанчето, а после ще видим дали ще се изпекат добре вторите на програмата за печене, защото в книжката пише, че не била подходяща за багети.

Брашното го купих от Пикадили. От полезните имаха само пълнозърнесто Грахам и пълнозърнесто Ръжено.

А за мощността мисля, че е точно така - за багетите трябва по-висока температура защото са по-малки и се пекат по-бързо. Друг е въпроса, че като гледам какви зебри станаха отвън май средното изпичане им дойде силничко... а какво ли ще им се случи на най-препеченото ... Simple Smile

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 11:49 от Svilena33

# 351
  • Мнения: 411
Момичета, страхотни неща сте сътворили   bouquet  Мен ме нямаше няколко страници, че забравих да си платя нета  Embarassed
Вчера правих хляб на бързата с царевично брашно, но не го снимах  ooooh! Много е добър на вкус а и на вид. Спретнах и лимоновият сладкиш на Бъни и стана страхотен . Сто процента ще го правя пак  Peace

Харесах си много и от вашите рецепти и ще се правят тази седмица.
Хубав ден на вас   bouquet

моля те прати цареви4ния хляб,от кога питам моми4етата за такъв,пратиха ми една рецепта но не се усеЩа много цареви4ния вкус

# 352
  • Мнения: 321
мах мама, направи козунака точно както е рецептата на Кети. 125мл мляко,150 захар,500брашно,100 масло3 яйца и половин пакет жива мая. не прави други експерименти. това е пробвано . Аляска и става супер. само отделяш 100 гр от тестато при сплитането/color]

# 353
  • София
  • Мнения: 4 180
Здравейте , аз искам да помоля някоя от мамите с машинка за багети да ми напише рецептата. Мойта хлебопечка не е с приставка за багети , а от какато гледах клипчето за оформянето им ( да ме извини мамата , която го постна че не помня името и) имам голямо желание да направя. Благодаря ви предварително.

# 354
  • София
  • Мнения: 4 180
gi4o_pi4o, това на снимката лимоновия сладкиш ли е? Изглежда страшно  примамливо, браво.

# 355
  • Мнения: 198
Здравейте , аз искам да помоля някоя от мамите с машинка за багети да ми напише рецептата. Мойта хлебопечка не е с приставка за багети , а от какато гледах клипчето за оформянето им ( да ме извини мамата , която го постна че не помня името и) имам голямо желание да направя. Благодаря ви предварително.



вода-150мл.
сол-1 ч.л.
захар-2 ч. л..
олио-1 с.л.
брашно-280 г.
суха мая-1 ч. л.
аз сложих прясна мая 10 грама.Стават 4 багети,много са хубави.Опитай дано ти харесат Grinning

# 356
  • София
  • Мнения: 4 510
Да споделя едно мое сполучливо хрумване при направа на козунак:

Като вадя тестото, за да го сплета, изключвам машината от тока (имам копче за ON/OFF). Сплитам за 5-10 минути, връщам обратно и пускам пак тока. Програмата продължава от където е била изключена. Така втасва още 10-тина минутки.

Приложимо е само за машинки, които имат "памет" при спиране на тока.

# 357
  • София
  • Мнения: 4 180
Аника, много ти благодаря още тази вечер ще пробвам, но ще замеся двойна доза в машинката Simple Smile, че сме си яшни.

# 358
  • Мнения: 5 873
В момента пека короната на Котка в машината. Crazy
Замесих двойна доза на програма тесто.След като спряха бъркалките раздърпах на правоъгълник,наръсих с колбас и кашкавал,усуках ,после пък като плитка(прегънах през средата да станат успоредни парчетата и пак усуках) и поставих в машината(махнах бъркалките).Тя продължаваше да работи ,тестото втаса,после включих на програма печене. ....ще видим какво ще стане.Засега изглежда страхотно.Ще приложа снимки,ако стане . Blush
Благодаря на BIZCOCHO за идеята и на Котка за рецептата. Hug

# 359
  • Мнения: 321
къде е тази рецепта за короната,моля някой да напише на коя страница е ,защото аз не я намирам . моля за извинение ако ви притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт