Машина за хляб - 14 част

• 68 268
  • 741
  •   1
Отговори
# 420

благодаря,много са си добри дебели4ки,мен ме устройват така 4е ги искам за закуска на малката за между4асието,ако са тъни4ки Ще станат на трохи

А, няма да станат на трохи. Твърдички стават. И дебели ги няма вече Laughing. Трябва да се пекат по-малко - лееекичко да порозовеят. Аз малко изпуснах момента.

Доника, ей тук съм си копнала рецептата на Мама Цоцоланка за хляб Вили http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.75

# 421
polin_a, направо ме разби! Прекрасни са просто! Браво!

# 422
Здравейте, момичета!
От около 20 дни ви чета - изчетох всички теми за хлебопекарните от самото начало. И едновременно с това, разчитайки на вашите съвети, сътворих страхотни хлебчета и други вкусни неща. Благодаря ви! newsm51  Да си призная - имах и неуспешни опити. Тях не съм ги снимала. Ше се пробвам да кача снимки на успешните си опити.

# 423
Шококо, гафове всеки е имал. Моя последния е от вчера. Но пак обвинявам брашното, което купувам напоследък. Не че не стана хляба, но е ставал и по-добре. Чакаме снимки Peace.

Millena, благодаря! Изчервих се Laughing.

# 424
Цоци мила ако това ще те успокой и аз съм с килата отгоре.Папката ми с рецепти от този форум расте с бясна скорост всеки ден  ooooh!.
Всичко искам да пробвам ама ако и всичко ям ще стана 100 кила Whistling Hug
Поли моята беше машината с теч около осичката.Сега си е наред.Само един път се появи това чудо и после няма нищо.
Решила съм докъдето върви.После нова Mr. Green
Аз правих обикновенни бели хлебчета и затова нищо не показвам.

# 425
Бъни, притеснява ме, че ако мойта сдаде багажа и нова няма да видя. Теча се появи вчера като меси крекерите и то аз съм виновна. Реших да следвам точно рецептата, в това число реда на добавяне на продуктите и по нея първо се слага брашното и другите сухи продукти, пък после течните. Еми много ясно, че това брашно като отиде на бъркалката и сигурно нещо стана там, знам ли. После на хляба нямаше проблеми. Дано не ме остави скоро.
За килата и друг път съм писала. Развод с форума му е майката Peace. Иначе няма спасение ooooh!.

# 426
# 427
Малеее, много хубави неща видях Simple Smile. Огладнях посред нощите заради този форум #Crazy. Досега четох една тема за любими шоколади и с тези тук вкусотии на Шококо слюноотделям яката вече. Напускам ви.

# 428
Здравейте.
Понеже съм фенка на здравословното хранене след като се здобих с хлебопекарна започнах да мисля и за саморъчно смляно брашно.
За сега използвам един чужд блендер, но търся да си купя нещо здраво и не много скъпо.
Ако имате някаква информация споделете, че вчера ходих до Техномаркета, но нищо не ми вдъхна доверие.

А сега да ви споделя и за моя първи и неуспешен секс Simple Smile
Той всъщност си стана много хубав, но просто не искаше да излезе от формата.
След енергичното тръскане се получи това:

а крайният резултат беше това:

Рецептата е от книжката на Mulinex-а:

От ляво на дясно - яйца,захар,сол,тъмен ром,масло,бадеми(смлени),брашно,бакпулвер
За моя нямах ром и сложих 2 ванилии.
Стана много вкусен, ама...

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 11:06 от Svilena33

# 429
Svilena33, нещо не мога да ти видя снимките увеличени. За проблема с отлепването най-вероятно е виновна захарта или по-препечената коричка.

# 430
Надявам се, че ги оправих линковете.
А за отлепването...то ясно кой е виновен, но нали като за първи път спазвах точно рецептата от книжката на машината, а там не пишеше нищо за намазване на "незалепващото" покритие Simple Smile
За следващия кекс явно ще трябва да взема мерки. Даже си мисля да си го разбъркам изцяло с миксера и хич да не ги слагам бъркалките вътре Wink Тоест да я използвам само за печка  Sad

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 11:49 от Svilena33

# 431
Свилена, от 3-4 години в главата ми се върти в главата това за домашна мелничка за брашно.....И аз с идеята за домашен хляб си купих Ханка......Дори и бял да е, мой да е. А не някакъв дето не го знам вътре какво има. Но.....поне за България аз не знам откъде може да се купи подобна мелничка. В чужбина има, но тук търся и издирвам безуспешно. Затова преди време си киснех семена от вечерта, правех ги на каша, това заместваше част от брашното. Ставаше жив хляб, който само от половин филия се засищаш. Когато семената са омекнали, след това лесно блендера ги смила.......Скоро не съм правила такъв хляб, защото в града затвориха всякакви диетични магазини и не намирам семена......Ето това е хляба ми от такива семена, месен ръчно, от времето преди Ханка - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/PIC_0003-1.jpg

# 432
Да, и аз попитах Google за мелнички, но нищо не открих в БГ.
А иначе на запад си имат - http://www.skippygrainmills.com.au/
ама и цените им са ...   Shocked

Аз сега използвам един чужд блендер, на комшийката, която пък по принцип го използва за смилане на ленено, тиквено и др. семена, и с него много бързо (200гр. за 20-30сек.) става на брашно.Та затова съм решила да си купя един здрав блендер, самоче нещо не мога да реша. В Техномаркет марковите 400W са 60-70лв. От 100лв. вече са 600W и със стъклени кани. В Kaufland видях някакъв неизвестен Superior - 850W,стъклена кана,корпус от неръждаема стомана, който ме привлича с характеристиките си ...ама да видим.

# 433
Здравейте, от около три месеца имам Мулинекс с една бъркалка и забелязах, че докато меси хляба, от вентилационните отвори на машината намирисва на загрята пластмаса/бакелит, ако мога така да го обясня. Преди имах друга марка машина и такава миризма не долавях. Дали някоя от вас е забелязвала нещо подобно? Благодаря ви много!

# 434
Изброените от теб семена се мелят лесно......Аз писах,че киснех семена, но не поясни,че става въпрос за  ръж, овес, пшеница.... - т.е. твърди семена.....Сега съм на вълна кухненски роботи...и гледам и тези характеристики - за мелене на семена, че да видим до къде ще я докарам с гледането и умуването....

Общи условия

Активация на акаунт