Машина за хляб - 14 част

• 68 174
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Кафемелачка няма ли да ви свърши работа за семената newsm78?
Между другото,Svilena33, кекса ми изглежда много добре отвътре Peace. Аз обаче на твое място направо бих си го пекла в обикновена фурна. Щом мислиш да ползваш пекачката за това. Поне в другите можеш да контролираш печенето.

velly, не съм имала такъв проблем, но в мойта книжка пише, че трябва специалист да бута.

# 436
отдавна не съм писала, но ви следя  редовно момичета   bouquet . Тестото за пицата " Верди " го правих в събота и наистина става много хубаво мекичко . Мисля пак да се пробвам с кифличките с кашкавал и дано този път успея Laughing, че предния станаха Blush не точно като за пред хора.

# 437
 Първият път като правих кекс в хлебопекарната, резултата беше също като на Свилена. Грешката си беше изцяло моя и изцяло от лакомия. Тръгнах да го вадя почти врял и  резултата беше абсолютно същият. В събота ми се получи и пи един хляб по същия начин.
 Иначе аз си пека стандартната рецепта, която си имам за кекс, но го оставям да изстине и след това се вади перфектно. За жалост нямам снимки.

# 438
Свилена,
и аз имам неуспешен опит с кекса, но днес се доверих на старата изпитана рецепта и се получи много добре.
Мислех си да пробвам рецептата за Кугелхоф, нещо такова мисля беше, но викам, пак ще оризиля работата и ще го изхвърля.
И за да не залепва, макар че формата ми е с дупка, сложих хартия за печене и я изрязах във формата и стана.

И това от Св. Валентин - меденки с шоколадова глазура, но нещо твърди станаха newsm78

И междудругото - получих си книжката за багетите от Мулинекса. Проверявала ли си дали има грешки в нея, както в тази за употреба?
 Wink

# 439
Ами аз моята си я чакам още  Sad
Изброените от теб семена се мелят лесно......Аз писах,че киснех семена, но не поясни,че става въпрос за  ръж, овес, пшеница.... - т.е. твърди семена.....Сега съм на вълна кухненски роботи...и гледам и тези характеристики - за мелене на семена, че да видим до къде ще я докарам с гледането и умуването....
Тя комшийката си го ползва за ленено,тиквено и др. , а аз си меля на него пшеница и както писах 200гр ги смила за 20-30сек.
Машинката е Kenwood 500W и изглежда стабилна, ама на магазина не мога да намеря нещо подобно.

# 440
Здравейте, момичета!
Да ви покажа моето момченце как яде козуначе, за първи път ми се получи както ви писах преди http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10607406
Сега мисля да опитам да го печа във фурната, мисля да го сложа в кексовата форма. Мисля че някой тук го беше правил така newsm78

# 441
Неличка и козуначето и момченцето  Peace

# 442
Здравейте млади игрижовни майки!! Казвам ви така защото всичко което пишете във вашия форум много ми допадна и аз реших да се включа във ваше редици разбира се ако ме приемете.Вече мие късно за мама,но душата ми е все още млада.Та и аз си купих машина за печене на хляб и то под въздействието на едно младо момиче като вас.Тя е моя колежка.Много обичам да меся,но вече ме болят ръцете.Затова си взех този помощник и не съжалявам.Хлябът го правя отлично,но много искам да се науча да правя козунак.Моятамашина е Аляска.Опитах една рецепта закозунак от книжката на Моулинекс но.....Пекох го на 5-та програма.Мля ви дайте ми съвет ирецепта за козунак.Иако го докарам тая рецепта ще я пратя в САЩ.Моя приятелка иска и тя да си прави козунак там.С приятелски поздрав към всички-мама Снежи

# 443
Здравейте млади игрижовни майки!! Казвам ви така защото всичко което пишете във вашия форум много ми допадна и аз реших да се включа във ваше редици разбира се ако ме приемете.Вече мие късно за мама,но душата ми е все още млада.Та и аз си купих машина за печене на хляб и то под въздействието на едно младо момиче като вас.Тя е моя колежка.Много обичам да меся,но вече ме болят ръцете.Затова си взех този помощник и не съжалявам.Хлябът го правя отлично,но много искам да се науча да правя козунак.Моятамашина е Аляска.Опитах една рецепта закозунак от книжката на Моулинекс но.....Пекох го на 5-та програма.Мля ви дайте ми съвет ирецепта за козунак.Иако го докарам тая рецепта ще я пратя в САЩ.Моя приятелка иска и тя да си прави козунак там.С приятелски поздрав към всички-мама Снежи

Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=367074.105 можеш да прочетеш обясненията на чушчица за нейният козунак. Тя е с Аляска. А рецептата на ketti е на първа страница в тази тема Peace.

# 444
Дами, замислила съм една пица за вечеря днес, нямам време за нищо друго. Да попитам на колко милилитра се равнява тази чаена чаша в рецептата и мога ли да заменя живата мая със суха?

# 445
ето и от мен най икономи4ната рецепта за хляб,4е с килата махнах яйцата и млякото.

просто хляб за всеки ден

2 или 3 с.л. олио (за по лесно изваждане)
450 мл вода
1/2 куб4е жива мая
1 с.л. сол
750 гр. браШно

# 446
Днес най-накрая направих хляб...Не помня откога не бях ползвала програмата за хляб....Все месене и втасване бе в последните седмици при мен......

Хляб от пшеница, ръж, овес, соя - тези семена натурални, за покълване, оставих ги да киснат малко и после с блендера и пасатора, но пак се чувства съъъвсем лекичко пшеницата,че тя е по-твърда и явно не съм успяла да я смеля + пшеничен зародиш, овесени трици, ленено семе, слънчоглед, сусам, тиквени семки + готов микс от 4 семена + бяло брашно +  мед и трапезна морска сол.......Личи си,че леко бе превтасал, на вкус се усещаше соята, добре,че не много силно, но едва изядох 1 филия хляб.....Поглед отгоре и разрез

Подстрекателка за хляба бе Свилена. Благодаря ти! Не помня откога не бях правила този хляб, а днес подреждах подправките си и видях,че имам малко твърди семена и .......

# 447
Даааа  Sunglasses

А за тези , които още се колебаят дали си струва покупката на хлебопекарна, моля вижте Това

Вижте и линковете под статията.

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 11:06 от Svilena33

# 448
Svilena33, благодаря за статията. И понеже прочетох и под нея, днес съм на покупки и смятам да изхарча само половината от предвидените пари Rolling Eyes. Еми то не остана храна, която да искам да купя ooooh!. Пък да взема да си произвеждам всичките съставни части на хранителните продукти - е няма как да стане Thinking. Остава ми като единствен вариант да спра да купувам, а оттам и да ядем. Струва ми се, че светът ще се свърши много скоро Shocked.

# 449
  • София
Ха-ха, да живеят хлебопекарните!  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт