Машина за хляб - 14 част

• 68 116
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета. От около месец имам moulinex 5000 ,а малко преди това следя форума. Пробвах някои рецепти от книжката и засега нямам провали,благодарение на ваште съвети. А от форума съм правила кекс и царевичен хляб,който обира овацийте.Правих и портокаловия конфитюр,обаче стана като туткал ,дали че портокалите ги сложих без кората. Сега съм решила за празника да сдобия и пайка и свеки с по една машинка и събирам пари, но не мога да отделя толко много и мисля да им взема по една Moulinex 2000.Моля кажете доволни ли сте от тази машина. То стана цял ферман,ама ...Благодаря ви предварително.

# 556
  • София, родом- Силистра
Рецептата за лютеницата я беше дало друго момиче от форума, но не помня как се казваше.
5 печени червени пиперки,1 голям сварен и настърган морков, 1 печен патладжан-смлян като за кьополу, 1 глава лук нарязан на ситно, 3 скилидки чесън или нарязани или пресовани, 250гр. доматено пюре, 120мл. олио,сол,захар,чер пипер, кимион, магданоз всичко на вкус.
 Всички продукти да не надвишават 1кг. защото при готвенето нещо май беше че можело да излезе сместа от съда или нещо такова, не си спомням точната причина. Всичко се слага в машината и се включва програма за сладко. И добър апетит.

# 557
адикрис,
добре дошла! Незнам за Мулинекс 2000, но аз съм с 5003 и смятам че всичко под модел 5000 е вариант, в който няма много да печеш хляб или е за по-малко домакинство. Тъй като ние с мъжа сме двама, деца нямаме, чакаме ги да се появят някой ден, но от един хляб 1000 гр. почти нищо не остава, като се има предвид, че ям по 1 филийка.
Дано момичетата се включат и кажат дали са доволни.

Вивиан честита придобивка. Много вкусни неща да правиш и цялото семейство така да радваш. Много апетитен хляб си заформила.

gi4o_pi4o  страхотен ти е хляба...

Svilena33,

аз използвам програмата за багети само събота, неделя, тъй както вече споменах тогава съм си у дома или когато трябва да направя по-малко количество, за да не остава за следващия ден.

Аз напоследък правя основно мъфини и кифлички, а днес се сдобих с един поднос, който принципно се води за сирена, но ще си слагам кексовете и всичко останало в него.
Е няма как да не ви го покажа

# 558
за denizaet , а ни не само Simple Smile

Книжката с … 72; Moulinex 5000 - там ще намериш разбивката на минутите, за която питаш.Програмите са същите като на 5003 с изключение на багетите.

Книжката с … 72; Moulinex 5000 - докато чакаш да ти доставят твоята Wink

Книжката с … 89;ки - тази която ще ти доставят

И внимавай , че има грешки в книжките.
В тази която имаш маята е збъркана и в двете рецепти - за бял хляб и за багети.Писана е в с.л. а те са ч.л.
В тази, която ще ти доставят е збъркана сравнителната таблица на прясна и суха мая.Сухата я дават в с.л., а тя е пак в ч.л.

А също внимавай и с конфитюрите и лютениците.Някъде назад из темата май имаше повредени машинки благодарение на тази екстра.

# 559
  • София
Дойде и моят ред да се похваля Flutter
Ето и моя първи хляб

По най-простата рецепта,ноооооооо вкуса е просто мечта Peace

# 560
 stemo - честит първи хляб. Да ни се похвалиш с много и все така успешни произведения!

# 561
  • София
Благодаря! Дано скоро се похваля Wink

# 562
  • София
stemo честита машинка и на теб! Със здраве да я ползвате   bouquet Чудесен хляб си направила  Peace
Аз се бях приготвила в началото да имам много провали, така бях чела във форума, че докато се свикне има малко брак  Crazy обаче досега нямам, даже напротив! Вчера направих и виенските кифлички на Наталина, тестото ми стана толкова хубаво, че направо не можах да повярвам. На ръка не ми е ставало така, а съм ги месила на ръка.
 Heart Eyes
Сега мисля да правя милинки, правили ли сте?

# 563
Здравейте момичета.От скоро и аз се сдобих с тази прекрасна машинка.Моята машина е "Аляска".Пече максимум до килограм.Досега съм приготвила само хляб,но ми се ще да си направя и козунак.Но незная как  смисъл,че в моята книжка няма рецептата за приготвянето на козунаци.
Та молбата ми е :някой ако знае такава рецепта и има като моята машинка да ми помогне.Простете за невежеството,но отскоро съм с  хлебопекарна.Пишете ми и на коя програма да го направя.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 564
Stemo хлебчето ти е супер.А от книжката на
молинекса да ви похваля едни хлебчета на програма месене и втасване.Много са вкусни, а пък даже нямат мляко или яйце.Ето рецептата:400мл. вода, 5 с.л. зехтин, 2,5 ч.л. сол, 760 гр. брашно, 2,5 ч.л.суха мая.Слат се в тази последователност .След 1 час се вади тестото и на набрашнена повърхност се разделя на 8 парчета, които се подреждат в намаслена тава, мажат се със эехтин и се покриват с кърпа да втасат около час.Пекат се 25 мин. на 240.Страхотен вкус и лесни дори и детето помагаше.

# 565
Браво момичета.Чудесни неща сте спретнали.Добре дошли на новите момичета.
Пък мене много ме е срам Embarassed Embarassed Embarassed - цяла седмица купувам хляб.Срам и позор Embarassed - нещо ме напусна музата.Дано да е временно затишие Rolling Eyes

# 566
  • София
Пък мене много ме е срам Embarassed Embarassed Embarassed - цяла седмица купувам хляб.Срам и позор Embarassed - нещо ме напусна музата.Дано да е временно затишие Rolling Eyes

Е, ми то е нормално, няма как една муза да те държи постоянно, то нали затова е муза. Почини малко и тя сама ще си дойде. Аз съм така за всичко  Blush

# 567

Ааааа, Бъни, влез си в настроението, моля! Не се окумвай, вземи се в ръце Peace. Всичко ще се нареди Hug!
Чета ви вас новичките, и виждам, че много добре се справяте Peace.
svetlaibobo, потърси постовете на Чушчица /къде се загуби тая жена Thinking/ назад в темата и ще видиш подробно описание как е направила нейния козунак. Тя е с Аляска Peace. Ако не ти е спешно, аз ще ти пусна линк след малко, за да не търсиш.

# 568
  • София, родом- Силистра
Svilena33 много съм ти благодарна за книжките които си ми намерила, най вече тази с разбивкити. Но вече мога да се похваля , че днес следобяд ми донесоха книжката. и въпреки това щи си запазя правото да ползвам и вашите рецепти  smile3523

# 569
И аз май трябва да се засрамя,от седмица и ние сме на купешки хляб /много му падна цената /

Общи условия

Активация на акаунт