Машина за хляб - 14 част

• 68 151
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
denizaet и аз вече съм горда притежателка на Мулинекс OW5000 (вече един час я имам!  Laughing)

Това, което аз разбирам от табличката, дано ти обясня правилно.
14тте реда - това са 14сетте програми.

Всеки ред от тези 14 е разделен на 3 реда - това са степените на изпичане на коричката (отгоре го пише)
След това, следващата колона е грамажа на хляба - 750,1000,1500. Срещу всеки грамаж е дадено времето от начало до край на програмата.
Следват числата 0:05:00   0:05:00    0:15:00 и т.н - това са минутите, които те интересуват - първо месене, почивка, второ месене, първо втасване и т.н. Всичко пише най-горе на табличката.

Накрая има пак часове и минутки които пак са за съответната програма и съответната степен на коричка, печене, оставащо време, и накрая поддържане на топлината на хляба.

Дано успях да ти обясня. Ако има още нещо - питай. И аз все още не знам как действа тази умна изгъзица, в момента моята прави първия си хляб  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 14:37 от Вивиан

# 541
  • София, родом- Силистра
Мого ти благодаря за отговора, но за твоя модел в книгата всичко ти е разбито по минути, а в моята не макар,че като  смятнах времето ми  излезна към 2.50 мин а не 3.20, но явно аз бъркам. но ще се водя по твоята инструкция

# 542
  • София
Ми то м/у твоя и моя модел няма кой знае каква разлика. Явно в книжките е по-различно, а и аз имам книжка с рецепти.

Така или иначе и аз не мога да ти кажа нищо, все пак още и аз не съм пробвала нищо. Доверявам се изцяло на машинката и така ...
На дисплея със стартирането на всяка програма ти изписва времето оставащо до края.

# 543
Честита машинка, Вивиан   bouquet Със здраве да си я ползваш и все хубави неща да излизат от нея  Peace

Не, че е нещо особено, най-обикновен хляб ви показвам, но просто го снимах този път  Grinning

# 544
  • София
Мерси адашке  Hug сега ще снимам и моя първи традиционен хляб, има още 20 минутки до края на печенето  Heart Eyes

# 545
  • София
Момичета, ето първият ми хляб:
http://media.snimka.bg/2253/010761757.jpg

За вкуса - направо не мога да говоря, то е просто фантазия! Май това се оказа една страхотна покупка, (аз си знаех де, чета в готварския  Mr. Green)
 bowuu

# 546
Вивиан, честито! И машинка, и успешен първи хляб! Peace

Все повече и повече се убеждавам,че  в скоро време хлебопекарната ще е традиционен уред в кухнята на все повече и повече българи. Наистина...удоволствие е да знаеш,че ядеш истински хляб!

# 547
Вивиан, чесито за машинката. Със здраве да си я ползваш   bouquet
Vivian*, обикновен, но станал много добре  Peace

Ето и моят труд от днес. Кълновете (Мамо Цоци, мерси   bouquet , Svilena33  и на теб), в суров и изпечен вид и разрез.  Това е френският хляб на max-mama, ама с маргарин и симки-тиквени и слънчогледови и розмарин.

# 548
Вивиан, много и хубав хляба  Peace

# 549
  • София
Мерси момичета, хем е напълно традиционен, обаче е страхотен.

Сега се чудя какво да направя, питка ли, кифлички ли, милинки ли, тутманик ли  ooooh!
Голям кеф  Mr. Green
А децата как харесаха горещия хлаб намазан с масло и шарена сол ... Heart Eyes

# 550
  • София, родом- Силистра
Много се радвам за първият ти хляб изглежда страхотно и сигурно е много вкусен. И аз днес правих някакъв с типово и бяло брашно и така се наду че ми опря яко в капака, ама го оставих така че незнаех какво да га правя и малко се деформира отгоре. ама се надявам да е вкусен. Незнам как се качват снимки цатова няма да го показвам.Вчера правих доматен с чубрица и беше много вкусен. Аз сега си поръчах от СЕБ Девелопмънт книжка с рецепти. Незнам защо за моя модел нямах книжка при машината  newsm78, а и една друга съфорумка със същия модел каза че и тя нямала. Няма значение нали уж ще имам. Laughing

# 551
  • София
Жалко, че нямаш книжка, но пък във форума е пълно с рецепти  Peace В моята има една рецепта за портокалов конфитюр, много интересна и лесна ми изглежда. Ще я пробвам и нея.

# 552
  • София, родом- Силистра
Моя приятелка има като твоята машина и биши правила конфитюр, каза че станал страхотен. И аз мисля да правя но мисля първо да направя лютеница.

# 553
Вивиан, страхотен първи хляб   bouquet

gi4o_pi4o, хляба с кълновете е  Peace

# 554
  • София
Моя приятелка има като твоята машина и биши правила конфитюр, каза че станал страхотен. И аз мисля да правя но мисля първо да направя лютеница.

Каква е рецептата за лютеница?
Вив, мерси  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт