Машина за хляб - 14 част

• 68 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ми значи няма какво толкова да го мисля, тази взимам. Друго си е като някой който ползва си каже мнението.
Благодаря ти отново.
Надявам се да остана доволна, макар че съм пълен новак  Laughing

# 526
моята е ето такава:
http://www.densi.bg/index.php?menu=3&div=%C4%CE%CC%C0%CA%C8% … roduct_id=1114943
На прилична цена е..и ми върши страхотна работа-много съм доволна.Когато си я вземах-миналата година стигнах до извода,че вършат една и съща работа/освен ако не е с багети/само цените са различни.И все пак с 2 бъркалки са по-добри.Трябва да гледаш и за колко грама хляб са пригодени.

# 527
Вивиан от 2 дена и аз съм собственичка на Мулинекс ( с 2 бъркалки, без тавичките за багети). От това, което до сега съм правила съм много доволна. Хлябът с брашно тип 1150 ( сложих и тиквени семена, овесени трици и мак) стана фантастичен, пробвах само и месене пак 6+  Wink
Ето и кекса който правих 

След като изтече програмата ( 1,25 часа) отгоре беше суров, наложи се да го пусна още 6 минутки. Кората стана малко дебела и твърда.
Правих и бял хляб - 1,5кг , нямаше вид, но стана вкусен. Определено програмата за 1,5кг ще я ползвам само за месене Simple Smile Смятам тази събота и неделя да я пробвам с козунак- ще ви пиша какво съм сътворила  Laughing

# 528
Вивиан, аз съм с такава машина и принципно съм доволна. Казвам принципно, защото машината ми 3 пъти ходи на сервиз за по-малко от година . .. Иначе след последния ремонт (смяна на интегралната схема), нямам оплаквания. Това трябваше да го направят още първият път, ама те се опитаха да минат с лек ремонт и след месец пак я носих в сервиза ... 3-я път вече ми смениха схемата. Иначе като изключим ремонтите, машината е идеална, аз много си я харесвам ... Предната ми беше Клатроник и от нея също нямам оплаквания. Смених я единствено, заради по-големият грамаж на Мулинекса.

# 529
Вивиан, аз съм с тази http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027639 и съм много доволна , а познавам поне още две мами, който ги имат от по две години и не са имали никакви проблеми  Peace
Bubeto*,  дай рецептата на кекса, че изглежда много апетитно   bouquet, а щерката се е разяла на кексове #Crazy
Моят е малко неугледен, но стана вкусен и много приятен със смокинките.
Мами, почвам постите и ще се радвам, ако споделите рецепти-постни за машините  Peace

# 530
Вивиян,
аз съм с Мулинекс OW_5003 с приставка за багети. Доволна съм, макар че мисля ако основно правиш хляб, тази приставка не ти е нужна, тъй като тестото можеш да си направиш вътре, а багетите да си опечеш във фурната. Пък и по-голямо количество ще направиш, тъй като 4-ри само за 2 ма човека стигат Wink.
Според мен можеш спокойно да си вземеш модел 5000 и да въртиш само хляб. Тъй като аз като я пускам всяка сутрин с отложен старт и отивам на работа, като се върна в 18.00 ч у нас вече имам хляб. Ако трябва да правя багети, трябва да съм си вкъщи, тъй като с ваденето на тестото и правенето на багетите, се изискава да съм на линия.
Така че ти си прецени.  Peace

Ако все пак прецениш 5003 провери цените в Денси, там са 249.00 лв или в Техномаркет. В Зора също има някакви промоции http://zora.bg/main.php?grupa_id=3&podgrupa_id=21&pp_gru … &s_p=products
Успех!

# 531
gi4o_pi4o рецептата е тази, която я даде polin_a http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=357016.msg9579880#msg9579880 Само, че реших да го направя по- голям, ето ти моите пропорции

4 яйца
220гр захар
2 ванилии
1/2 чаша олио ( в рецептите на машината е 220 гр масло, може и по- хубаво да става, аз не съм пробвала)
450гр брашно
1 бакпулвер
1 щипка сол
1/2 чаша ябълки на парченца
стафиди
канела

Първо си разбих с миксера яйцата със захарта,останалите течни съставки и бакпулвера. След това изсипах в машината и отгоре брашното.

# 532
  • София
Момичета  Hug Hug Hug много, наистнина много ви благодаря, много сте отзивчиви  Heart Eyes
А аз се притеснявах, че ще ви досадя с въпроса си Blush
Какво реших всъшност - поръчах Мулинекс OW 5000. Чакам я до три дни  Mr. Green
Много ми помогнахте в решението   bouquet

# 533
Вивиан, добре си се насочила.
Моята е с багети, ама доста мислих дали си струва 50лв. повече, а сега разликата стана 80лв и... май не си струва.

Дари, да те посъветвам за багетите.
Аз само първият път пуснах тесто за 4 бройки и ако се сещаш поради малкото количество едната ми бъркалка беше излязла от оста.После вече започнах да зареждам продукти за 8, за 12..., самоче вторите и т.н. вече си ги пека на програмата за печене, нищо че в книжката пише, че не била подходяща за багети.Пак си стават.

А за тези който се чудят каква машина да си купят гледам(в магазините за немска техника и в Domo) сега има накакви немски (Elta или Eta) за 115-120лв. които по характеристики и на външен вид са точно като тези Северинки. Сигурно ги правят в съседни гаражи в Китай Simple Smile
В един магазин на Kenwood също гледах някаква за 150-160лв., а те са си марка.

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 13:51 от Svilena33

# 534
  • София
Записвам се в темата,че от вчера си имам такава машинка Flutter http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09025452
Има доста да ви чета... Grinning Нямам търпение довечера да я пробваме,но мъж ми чак тогава ще ми донесе ел.везна за продуктите Wink

# 535
Ами и аз нямам ел. везна, но и не ми и липсва.
В книжката на Мулинекса всички течности са в с.л. и ч.л., а за брашното ползвам чаши.
Виж Тук и Тук и Тук и Тук и Тук

П.П. Завиждам ти на търпението Simple Smile Аз първата вечер пекох до 4 сутринта.

# 536
  • София, родом- Силистра
Здравейте на всички, моята машинка е Moulinex OW-5003. Но немога да разбера кога какво стана. Нещо меси почива пак меси и т.н. Разбрах само че на 20 мин. когато пищи мога да слагам разни добавки - поне при моята е така. От там нататък  незнам кога каво прави, кога втасва първи път, кога втори.  Днес забелязах че дълго време нищо неправеше и изведнъж нещо месеше 4-5 пъти и пак покой, а на дисплея пишеше оставащо време 1.50мин. Молбата ми е ако маже някои да ми направи по-подробна разбивка на целия процес на работа от зареждане на продукти-оставащавреме 3.20, месене -оставащо време........, първо втасване- оставащо време..... и т.н.. Много ще съм ви благодарна. Искам да направя козунак, но понякое време да го сплета , а незнам кога да го извадя.

# 537
denizaet - здравей!
Аз също съм с Мулинекс и в едната книжка/бялата/ има подробно описание на програмите-кога и какво прави. А за козунака в началото натемата има много подробно обяснено как се прави.

# 538
Здравейте на всички, моята машинка е Moulinex OW-5003. Но немога да разбера кога какво стана. Нещо меси почива пак меси и т.н. Разбрах само че на 20 мин. когато пищи мога да слагам разни добавки - поне при моята е така. От там нататък  незнам кога каво прави, кога втасва първи път, кога втори.  Днес забелязах че дълго време нищо неправеше и изведнъж нещо месеше 4-5 пъти и пак покой, а на дисплея пишеше оставащо време 1.50мин. Молбата ми е ако маже някои да ми направи по-подробна разбивка на целия процес на работа от зареждане на продукти-оставащавреме 3.20, месене -оставащо време........, първо втасване- оставащо време..... и т.н.. Много ще съм ви благодарна. Искам да направя козунак, но понякое време да го сплета , а незнам кога да го извадя.

На някои машинки в книжките май пише всичко подробно, но незнам на кои. Затова ти предлагам да пуснеш един хляб на желаната програма, сядаш край нея с лист и химикал и си записваш всичко най-подробно. Няма друг начин Laughing.

# 539
  • София, родом- Силистра
Мерси за бързите отговори, аз имам само една книжка бяла с нарисувана машинката на нея. Вътре има една таблица от която нищо немога да разбера  newsm78. Внея има 8 колонки: всяка колонка е разделена на 14 номерирани от 1-14 широки реда, а всеки един от тях е разделен на 3 реда:  в  първата колонка пише програма1, втората колонка изпичане,на парвия й ред има 1,  на втория 2, на третия 3, трета колонка -тегло и са изброени 750,1000,1500, на втория и третия ред същото, четвърта колонка общо време първи ред 3:15, втори ред3:20, трети ред 3:25, пета колонка- прогатвяне на тесто-месене-втасване-печене тук обща за трите реда пише 2:20, шеста колонка готвене- първи ред 0:55,1:00, 1:05, втори ред-  същото, трети ред същото, седма колонка допълнително време- първи ред 2:55,3:00,3:05, втори и трети ред същото, и осма последна колонка поддържа топло, първи ред 1:00,1:00,1:00, втори и трети ред същото. Незнам дали сте разбереали нещо, но предпологам, че момичетата които имат такива машинки ще ме рабрерат.

Общи условия

Активация на акаунт