Машина за хляб - 14 част

• 68 181
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Книжка с ре … ;а Moulinex
Още една кн … 78;ка на унгарски, но Google добре се справя с превода, а и снимките са много хубави.

Последна редакция: сб, 07 фев 2009, 00:09 от Svilena33

# 256
Е това клипче чудно Hug.
Точно същата машинка имам, но не съм правила багети Embarassed.
Ама лесно ми изглежда да взема пък да пробвам, че от кога ме врънкат ooooh!

# 257
Е това клипче чудно Hug.

Въййййй, ти си за бой...Аз днес подхвърлих на мъж за тази машинка, че и клипа изгледахме заедно......И той ми вика - ти ги правиш същите и в обикновената фурна...Тези 4 бр. за кой по-напред у нас? Ако решиш да я хвърляш скоро време, кажи къде ще е, аз ще дойда да хващам отдолу.......

# 258
Е това клипче чудно Hug.

Въййййй, ти си за бой...Аз днес подхвърлих на мъж за тази машинка, че и клипа изгледахме заедно......И той ми вика - ти ги правиш същите и в обикновената фурна...Тези 4 бр. за кой по-напред у нас? Ако решиш да я хвърляш скоро време, кажи къде ще е, аз ще дойда да хващам отдолу.......
Абе кво говориш ти бе  Joy.Аз точно от тая машина се ядосвах  - смазка пусна един два тъпи отдолу, тракаше и казана и не знам още какво ooooh!. Да няма да те набутам беш тебе с тая машина  Joy
И се заканих, че преди да я хвърля хубавичко ще и взема здравето hahaha та затова дойде най накрая ред и на багетите Joy.А иначе си е верно за кой по напред.

# 259
Здравейте на всички майсторки. Страхотни хлебчета правите. Аз отскоро имам машина и съм много запалена да правя домашен хляб, но все не постигам вашите резултати. Уж изчетох всички препоръки, уж ползвах и ваши рецепти и все става едно збито хлебче. Не е лошо, но няма нищо общо с пухкавите които показвате. Ще моля за една наистина изпитана, класическа (нека почна от там) рецепта за бял хляб и последователността на продуктите, ако има такава.

# 260
  • Разград
Здравейте на всички майсторки. Страхотни хлебчета правите. Аз отскоро имам машина и съм много запалена да правя домашен хляб, но все не постигам вашите резултати. Уж изчетох всички препоръки, уж ползвах и ваши рецепти и все става едно збито хлебче. Не е лошо, но няма нищо общо с пухкавите които показвате. Ще моля за една наистина изпитана, класическа (нека почна от там) рецепта за бял хляб и последователността на продуктите, ако има такава.

Аз започнах с френският хляб,че нямах везна,а и ми се стори лесен,непретенциозен.
Продуктите се измерват с чаена чаша=240мл вода.Измерваш си една чаша и нея си я ползваш за рецептата.
3 сл зехтин или олио
1 чч вода
1 чч брашно
1 сл захар
1 чл сол
1 чч брашно
2 сл сухо мляко
1 чч брашно
1 чл суха мая
Писала съм я по реда на продуктите,както се слагат в контейнерчето,абсолютно точна е,не е нужно да се наблюдава процеса.
Става за отложен старт,когато е със сухо мляко.
Ако нямаш сухо мляко,може да използваш прясно.
Програма за френски хляб-3,30 чАса.

# 261

Кажи все пак каква ти е машината, та мамите с такава да ти дадат тяхна рецепта.

# 262
Този клип така ме впечатли, че ме е яд, че не си взех с тази функция.  Close
Ето ми трудът от тези дни.
Хляб на бързата с тесто за кифлички (с мед) и 100 гр. пшенично брашно. Много е вкусен  Heart Eyes
И кекс (мисля, че беше на Пина, но не съм на сто процента сигурна  newsm78). Пробвах и му сложих 50 на 50 бяло и типово брашно и мед вместо захар. Стана много вкусен, но го изключих 35 мин. преди краят на програма кейк и пак е нагорял  newsm78

# 263
Svilena33,
благодаря за клипчето!  HugРешението е взето, ще купувам тая машина то се е видяло, нямам избор  Laughing

# 264
Мах-мама,много ти благодаря за рецептата.Ще я пробвам утре но без сухото млеко.Само не разбрах дали да го пропусна или вместо вода да сложа пресно млеко?И още един въпрос - слагам всичко по реда си в контейнерчето и тогава пускам машината или докато слагам тя да си бърка. Сигурно са ми много тъпи випросите  Embarassed

Машината ми е Bifinett. Мисля че не е позната марка.

# 265
Слагай всичко в машинката и пускай. Само следи да не ти маже под бъркалките. Ако е така, добави мъничко брашно.

# 266
  • Разград
Мах-мама,много ти благодаря за рецептата.Ще я пробвам утре но без сухото млеко.Само не разбрах дали да го пропусна или вместо вода да сложа пресно млеко?И още един въпрос - слагам всичко по реда си в контейнерчето и тогава пускам машината или докато слагам тя да си бърка. Сигурно са ми много тъпи випросите  Embarassed

Машината ми е Bifinett. Мисля че не е позната марка.

Както е написала Полин по-горе,слагаш всичко по реда,както е написано и пускаш машината.Точно при тази рецепта никога не съм прибавяла брашно или вода допълнително.Също така и не съм приготвяла хляба с прясно мляко,но чета из форумите,че правят подобна замяна,вместо вода същото количество прясно мляко.Мисля,че ще стане,но някой път опитай и със сухо мляко.Аз съм си купила голям пакет от Кауфланд и си го ползвам за тази рецепта.

# 267
Момичета,
 попаднах на сайт с интересни хитриники, свързани с хляба и приготвянето на различни сладкиши.
Интересно е видеото http://www.tasteofhome.com/Videos/Breads

# 268
Чичко Гугъл не е готвил такъв хляб........Под обогатено имат предвид и такъв с мляно ленено семе....

а не е  Simple Smile аз пък съм правила по  рецептата е Soya and linseed loaf от http://www.danlepard.com/forum/viewtopic.php?t=1906&sid=8ef9 … 0268f21906ee7bcb4

# 269
Чичко Гугъл не е готвил такъв хляб........Под обогатено имат предвид и такъв с мляно ленено семе....

а не е  Simple Smile аз пък съм правила по  рецептата е Soya and linseed loaf от http://www.danlepard.com/forum/viewtopic.php?t=1906&sid=8ef9 … 0268f21906ee7bcb4

Чичко Гугъл може да разбира английски, ама аз - не Embarassed...та търсих в български страници.....

Дарилка, ще разгледам видеото утре на спокойствие! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт