Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват поликистозните яйчници и какви могат да бъдат потенциалните последици?
Каква е ролята на Дуфастон при бременност?
Какви изследвания се препоръчват при съмнения за хормонални проблеми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват поликистозните яйчници и какви могат да бъдат потенциалните последици?
-
Каква е ролята на Дуфастон при бременност?
-
Какви изследвания се препоръчват при съмнения за хормонални проблеми?
-
Какво трябва да направи жена, която не може да забременее?
-
Какво да правя, ако имам проблеми с менструалния цикъл след спиране на Duphaston?
аз съм нова във форума и се надявам да ме приемето във вашето голямо семейство и да ми помогнете.От доста време следя и четя мненията и съветите,които давате.И да ви кажа честно съм очарована от тях и от това че помагате на хората имащи нужда от помощ.Точно поради тази причина реших да драсна няколко реда за моя проблем.От доста време с моя приятел се опитваме да имаме бебе,но нещата нещо не се получават.И така след дълго търсене в форумите на бг мама за добър гинеколог реших да отида при д-р Джонгова в МДЛ "Лора"в гр.София.И така на 25.12.08г. ходих на гинеколог при д-р Джонгова прегледа ме на ехограф и останови,че имам поликистозни яйчници.Изпратиме в Цибелаб да направя иследвания на 6-те хормона(Prolactin,LH,FSH,Estradiol,Testosteron и Progesteron) отделно тя ми взе влагалищен секрет и проба за хламидия.След като станаха резултатите ги занесох при нея.Погледна ги и каза,че прогестерона ми бил много под нормалното и освен че съм имала поликистозни яйчници съм имала и някакво възпаление.
. Предписа ми DALACIN за възпалението и DUPHASTON,който трябва да го пия 3 месеца x 2 пъти на ден,като от 1-я ден на МЦ до 14-я ден да го спра и след това да го започна наново.След 3 месеца трябва да ходя пак на преглед при нея.Незнам дали ще ми помогне,но наистина искам бебе. Много ме е страх!Интересувам се дали наистина помага?Възможно ли е забременяване по време на приема на DUPHASTON или трябва да се спре и тогава да се правят опити?Ако някой е приемал DUPHASTON и му е помогнал да забременее,МОЛЯ нека да ми пише.ЩЕ МУ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА! 
Този месец чакам всеки момент да ми дойде. Имах едно зацапване вчера и днес. Случвало ли се е на някой, докато пие дуфастон? И колко дни след това да очаквам М.?
Незнам какво да правя.