Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 25-та тема

• 49 921
  • 371
  •   1
Отговори
# 90
Шоколадът, за който писах в миналата тема е:

Препоръчвам го на всички любителки на натуралния шоколад.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 12:20 от Smiley*

# 91
Роца , опита ли я тази тиква ? В смисъл , преди да снимаш , щото нищо не си писала ..... абе , каква е на вкус ? Много ми е странна и интересна.Първо помислих , че е сладка , щото на мен ми се връзва сиренето със сладко , но после прочетох , че е гарнтитура към кренвириши.Силно заинтригувана съм и ще очаквам да споделиш впечатления от вкуса !   Peace

# 92

Поли , остава да отскоча до Стара Загора , да ми даде Пепи 1 с.л. от нейната подправка и съм 6 ! 

да се бяхте одумали вчера, днес бях във Филибето  Laughing Laughing щях да ти донеса Да е кокал, да ми се досвиди  Wink ама треволяка  Joy

и нашата вечеря пържоли под шуба с гарнитури

и шарена салата

# 93
Диди, голяма веселба си заформила, браво!Друго си е с теб Wink
Ти с тези хапки си лесна, ама ние с тези пилци и тутманици.... Laughing Mr. Green
Момичета, невероятни ястия сте наготвили, моите поздравления  bouquet
Лурдес, това, че бебка го е харесала е дастатъчна отценка за мен Heart Eyesрадвам се, че ви е харесала тази рецептичка Simple Smile
Роца,  Hug
На мен ми се губи Лоис нещо...  newsm78

От мен днес:
Шопска салатка

Кьопоoлу

Пълнено пиле с печени картофи

Маринован черен дроб на грил и яйца на грила

хубава вечер!

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 23:37 от esy

# 94
  • пак на Рив Гош
Диди, опитах я, ама след като я снимах  Grinning. На вкус ми хареса, но следващия път ще внеса някои поправки по рецептата Wink. Мaлко бях попрекалила с рокфора, та се усещаше основно той, а не тиквата  Grinning. Освен това, ще я посвaря, преди да я сложа да се пече и ще намаля зехтина. Но иначе тиквата си стои по-скоро солена. Не знам дали е от рецептата или от това, че тукашните тикви не са толкова сладки като българските. Ако те интересува - ето тук е оригиналната рецепта (която беше с "pecan"-ови ядки, но аз нямах и сложих шам-фъстък, леко минат на горещ тиган).
А за сиренето и сладкото си много права - комбинацията рокфор с круши, например, е убиец Simple Smile

# 95
Била си тук , Пепи ?! И да не се обадиш ?!?!  Crossing Arms Мръвки ли , никакви мръвки за теб ! На пролетния панаир ще те държа не и на зелена салата , ами само на кълнове !  Mr. Green

Срамота, Пепи ! Айде обратно и да ми донесеш цял буркан от подправката !  Laughing Може и една пържолка , че ме изкушиха !
 Mr. Green

Кеми , опитвам се да не спамя , като правя хапки и сандвичи !  Laughing Който иска рецептите да се обажда !  Mr. Green А твоето пиле изглежда убийствено !

Роца , хич ме няма с преводите на рецепти.Но ако ти е харесала и я направиш пак някой път , ще съм ти благодарна , ако споделиш  още какви поправки си внесла и кое е станало по-хубаво - оригиналът или твоят вариант ?   Peace

# 96
Роцаааа, smile3512, сън няма да ме хване сега заради тази тиква, дай подробности, моля.

Гелева, какво съвпадение, и аз днес правих хлебчета и забравих да им сложа сол, но то въобще бяха едни перипетии, не знам дали да ви описвам. Първо установих, че няма готов хляб, добре, ще се прави. После видях, че имам само половин опаковка мая, та взех, че издирих от една книга рецепта за хляб и с мая, и със сода. Забърках маята, отделно кисело мляко със сода и т.н. и като започнах да ги смесвам с брашно, се оказа, че имам съвсем малко бяло, малко типово и малко царевично брашно, бухнах заедно всичките - стигнаха, но в суматохата забравих да сложа сол. Въобще станаха едни хлебчета... манджа с грозде, така им се ядосах, че дори не ги снимах, а на вид не бяха съвсем зле. ooooh! 

6 отговора, какво правите #Crazy

Редактирам се: Роца, благодаря! Hug

Пак редактирам: Smiley, много оригинално това с Д2 и Д3... Joy Joy

# 97
Esy, Hug

Ето днешната вечеря:

Зелена салата

Пиле с грах

# 98
От Виенските кифли на Наталина съм вече комунист - ни дума, ни вопъл, ни стон! Разкош!

Утрешната ни закуска и Тук - жалко, мака ми бе свършил....

И да знаете...Въобще не ви обичам! Hug

# 99
Аз много често приготвям Пиле с зеле и ориз на фурна, съжалявам, но снимката не е моя /нямам възможност да снимам и качвам/ - <a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/830/2666898.JPG">photo_1</a>

# 100
Лурдес, браво страхотно ти е станал граха.

# 101
Ето моя вариант на сармите по идея на Гелева:

Добавих и няколко сини сливи, които придадоха леко сладникав вкус. Много ни хареса.

# 102
Днес моето меню е:

- студена доматена супа

- сирене

За останалите - готвеното от вчера.

# 103
Някой беше написал ,че все на тестяно налита...и в къщи в последно време е така...

баницата с мая на Мама Цоцоланка,     bouquet   за рецептата,страхотна е!

И едни картофени кюфтета,печени във форма за мъфини

Сега отивам да чета за козунаците,че май това ще е еследващото...   

# 104
  • София
Така, след като преодолях срама от постването на неприлични снимки в Готварския  Whistling, се включвам с вчерашната вечеря:

Свинско в сос от фъстъчено масло и сливов мармалад, марокански кус кус и карамелизиран лук

Общи условия

Активация на акаунт