Компрес с мед при кашлица

• 119 632
  • 82
  •   1
Отговори
# 45
...за да може да диша кожата и да не се изгори от меда.

Това няма как да стане, даже напротив - изгаряния се лекуват с мед (лично изпробвано). Peace

# 46
  • Бу-у-урга-а-ас
Така ми каза докторката. МОже би е имала предвид прегряване. Не знам, винаги я дупча.

# 47
Аз също прибягвам до този универсален метод против кашлица. Моите са вече големи и много се радват, като започна да ги мажа с мед. Ако единия само кашля и го мажа, другия се сърди, искат и двамата  Crazy
Досега съм ползвала само мед, просто не знаех за содата и/или солта... Ако се наложих, бих опитала и така.
Да споделя, че мажа гръбчето и гърдичките (без областта на сърцето), отгоре слагам надупчен вестник, после обличам потник и пижама. Няма разтичане, няма нищо. Обикновено на третата вечер меда лепне и повече няма нужда от компресите.
Искам да питам darena, обаче защо няма смисъл да се мажат гърдичките?
И още нещо, защо се избягва областта на гръбначния стълб? Това не съм го знаела и досега съм мазала целите гръбчета.
Мерси!

# 48
Здравейте, вчера открих темата и снощи правих такъв компрес на гръбчето на Били.Имам няколко въпроса.
1.проблем ли е като меда е захаросан?
2.Компреса стоя 6 часа дали е имало ефект?

3.някоя мама писа ,че меда попива и не цапа, да но при нас в горната част на гръбчето беше попил горе-долу, но по надолу си стоеше захаросан и беше оцапал и бодито и пижамата -затова я преоблякох и махнах компресаМоже би не съм направила правилно компреса ?Сигурно се слага само в най-горната част на гръбчето?

# 49
  • Бу-у-урга-а-ас
Няма проблем да е захаросан. Той като се стопли и се стопява. Меда нанасям направо на кожата и става много хубаво загряващо масажче. Маже се само от  средната част на гърба по ширина. Долу към кръста няма смисъл. Шест часа си е много добре.  Peace Дано да е помогнало!

# 50
Същият добър ефект има и само ако се направи 3-4 мин. масажче с мед в горната част на гръбчето и после с топла мокра кърпа се обере остатъка от меда,топли дрешки и в леглото.

# 51
Аз съм го правила веднъж на детето - с кърпи на гърба и на гърдите. Определено на другия ден беше по-добре, но не знаех, че трябва да се повтори няколко вечери и после при нас кашлицата пак се влоши.
Другия път (дано да не е скоро) ще го направя няколко поредни нощи.  Peace
Успех и здрави дечица!  Hug

# 52
Здравейте, вчера открих темата и снощи правих такъв компрес на гръбчето на Били.Имам няколко въпроса.
1.проблем ли е като меда е захаросан?
2.Компреса стоя 6 часа дали е имало ефект?

3.някоя мама писа ,че меда попива и не цапа, да но при нас в горната част на гръбчето беше попил горе-долу, но по надолу си стоеше захаросан и беше оцапал и бодито и пижамата -затова я преоблякох и махнах компресаМоже би не съм направила правилно компреса ?Сигурно се слага само в най-горната част на гръбчето?

Захаросания мед не е пробелмя, напротив, това означава, че е хубав.
Да, 6 часа е добре. Обаче щом не е попил, може би не е имало нужда (по-назад в темата бе писано за това). Аз лично съм го забелязвала това при моите деца-ако първата вечер попива, то на третата вече не попива и това за мен означава, че организма вече няма нужда от това.
В интерес на истината, като са били малки съм мазала и до кръста, но принципно там не е необходимо. Доколкот ми е известно в областта на дробчетата е важното място.

tini-mini, повторението не е задължително. На мен ми се е случвало и само по един път да го правя и да има достатъчно добър ефект, за да не повтарям.

# 53
Благодаря ви за отговорите   bouquet .Били не дава да й го мажа/масажирам/ затова ми е по-лесно да намажа хартията и само да я лепна на гръбчето.Ще го направя компреса и довечера за да сравня как ще попие спрямо снощи.Дано има ефект, че тази кашлица вече 1 месец...какво ли не пи, какви ли илачи и билки не варих.

# 54
  • Бу-у-урга-а-ас
Така си и помислих. Може би меда идва в повечко, защото когато мажеш върху кожата, е по-лесно да прецениш какво количество да сложиш. Опитай се да я убедиш под формата на игра. Кажи и че ще я напрвиш като медената питка, медена курабийка...Успех! В краен случай сложи по-малко мед на хартията.

# 55
  • Варна
Аз искам да попитам как разбирате, че компресът е помогнал? Какво се променя? Правила съм го няколко пъти на децата ми, но кашлицата си остава същата, едва след 3-тия ден става къртеща, но тя и без компреси пак на третия ден си се променя и започва да намалява. И не са спали по-спокойно от друг път. Аз ли нещо бъркам newsm78

# 56
Доколкото знам,ако на сутринта медът не е попил в кожата,значи тялото няма нужда от негоТова ставало след неколкократно правене на компреса..Май целта на този компрес е именно кашлицата да стане откъртваща-да подпомогне излизането на секрета от гърлото.

# 57
  • Бу-у-урга-а-ас
Аз искам да попитам как разбирате, че компресът е помогнал? Какво се променя? Правила съм го няколко пъти на децата ми, но кашлицата си остава същата, едва след 3-тия ден става къртеща, но тя и без компреси пак на третия ден си се променя и започва да намалява. И не са спали по-спокойно от друг път. Аз ли нещо бъркам newsm78

Не е точно така. Доста родители първо пробват да спасят положението с "бабешки лекове" и тогава прибягват до лекарства. На третия ден детето вече може да е със влошаващ се бронхит към пневмония. Забелязала съм, че компресът с мед втечнява секретите и кашлицата става по-разкъртена и намаля.

# 58
Правя компреса вече 9-та вечер,но няма ефект-при нас кашлицата стана отвратително храчеща,малката изкара пневмония декември и сега очакваме да направи същото нещо,понеже изолирахме стрептококи .Кашлицата беше лека,като започнах да го правя,но не се повлия добре май или аз не го правя добре,защото на сутринта винаги е попило всичко сякаш(аз и не мога добре да преценя де),а кашлицата се влошаваше и влошаваше-вдигнах ръце вече-изписан ни е антибиотик-отново и май ще го давам,колкото да не искам. Tired

# 59
  • Бу-у-урга-а-ас
Съжалявам, че не е проработило при вас. Дано бързо да се оправите!

Общи условия

Активация на акаунт