Компрес с мед при кашлица

• 119 646
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
изписан ни е антибиотик-отново и май ще го давам,колкото да не искам. Tired
Е,аз мисля,че не трябва да се прави голяма драма от антибиотика.Сигурно лекарите понякога се презастраховат,като го изписват,но в повечето случаи от него наистина има нужда.Синът ми е пил вече май три пъти  антибиотик и никога не съм поставяла под съмнение преценката на неговата лекарка или пък да се опитвам да го избегна.Все пак тя е лекар,не аз.

# 61
Здравейте. Темата е хубава и реших  да споделя и моя опит. Вместо компрес аз правя вакуумен масаж с меда. Намазвам гърба с мед и леко го масажирам за около 3-4 мин. След това притискам дланта си(може и двете) за гърба и рязко я отлепям. Получава се вакуум между ръката и намазаната с мед кожа.И пак така.. Трае около 15-20 мин. Спирам, когато меда побелее- това е индикатор, че той си е свършил работата(извлякъл е токсините). След това избърсвам кожата с хавлия, напоена с топла вода и намазвам със зехтин. Това е. Определено помага.

# 62
  • Бу-у-урга-а-ас
Съни Флауър, размечтах се. Искам някой да ми направи такъв масаж и после никой да не ми говори, да е пълна тишина и да спя, да спя....

# 63
 newsm10 наистина е релаксиращо

# 64
Искам да попитам има ли смисъл да се прави компреса, щом кашлицата е къртеща се. Детето е с бронхит и като кашля се чува къртене.

# 65
Не съм специалист,дано и други да ти отговорят.Но ми се струва,че ако е бронхит и кашлицата е къртеща,медът май няма да помогне особено.Е,няма и да навреди,ако направиш компреса PeaceДано бързо да се оправи детенцето!

# 66
Грешно са ти казали. Рецептата е мед и сода в равни количества. Нанася се само на гърба и отгоре се слега мека хартия само.това се преви като спи детето и на суткринта е останала само содата по гръбчето. Правила съм е много пъти.
Здравей мамче.Детето ми е на 2г.и4м. мога ли  и аз да го направя или е малък? newsm78 И имали значение от меда "боров" или" пчелен"?

# 67
Маминки виждам,че сте писали че като се направи този компрес кашлицата става влажна и започва да отхрачва детето по лесно.При нас проблемът е такъв,че кашлицата беше влажна две седмици но сега е суха и искаме да я спрем. newsm78 Дали да го намажа и моето дете? Единият педиатър каза,че била алергична   а другият каза че ,имал фарингит. newsm78 Rolling Eyes

# 68
Грешно са ти казали. Рецептата е мед и сода в равни количества. Нанася се само на гърба и отгоре се слега мека хартия само.това се преви като спи детето и на суткринта е останала само содата по гръбчето. Правила съм е много пъти.
Здравей мамче.Детето ми е на 2г.и4м. мога ли  и аз да го направя или е малък? newsm78 И имали значение от меда "боров" или" пчелен"?
Медът е винаги пчелен, защото пчелите го правят. А вече дали е боров, цветен, билков или акациев-няма никакво значение

# 69
  • Пловдив
"Боров" мед, всъщност, не е мед. Представлява сладко от захар и борови шишарки/връхчета. Съдържа доста смоли. Много е полезен при кашлица, но вътрешно.  Wink

# 70
"Боров" мед, всъщност, не е мед. Представлява сладко от захар и борови шишарки/връхчета. Съдържа доста смоли. Много е полезен при кашлица, но вътрешно.  Wink
И аз така знам.  Peace

# 71
Здравей мамче.Детето ми е на 2г.и4м. мога ли  и аз да го направя или е малък? newsm78
Не е малко детето.Моето нямаше две години,когато го правих.Е,две години без няколко дни беше,но не мисля,че има проблем да направиш на детенцето си.

# 72
И аз така знам.  Peace
Ako е така, се извинявам. не го знаех.

# 73
Пробвала съм компреса,но нямаше особен ефект. Sad

# 74
Снощи мазах малката с такъв компрес - гърба и гърдите, дано има ефект. Тя кашлицата е вече отминаваща, но ми се искаше все пак нещо да направя по въпроса, за да не се влоши и всичко отначало.
Не съм избягвала областта на сърцето, това дали е проблем? Спах при нея за всеки случай, да ми е под око.

Общи условия

Активация на акаунт