Снежна зима носи радост на дечицата от МЛАДОСТ!

• 19 641
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
Добре дошла при нас! Hug

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 20:46 от ina_ana

# 106
Здравейте дали мога да се присъединя към вас, аз съм бъдеща мама от Младост 4.
Разбира се! Добре дошла!   bouquet

# 107
  • София
Здравейте , предвид това , че сте направили много хубава тема за майките и бъдещите такива в квартал Младост , бих искала да се присъединя към вас . Аз живея в Младост - 2 и имам момченце Мартин , който е на почти четири години . Той ходи в 9 ОДЗ на градина и е първа група - Гъбки .

# 108
Ами това е чудесно,добре дошли.Има си теми дето само тук си ги обсъждаме на районно ниво Wink
Та в този дух на мисли:Момичета-кокичета,някоя от вас да е купувала скоро ваксината Пентаксим?Да ме ориентирате,аз първата я купих от аптека Марешки и беше доста по-евтина.Но после май вече нямаха ваксини и я взехме от аптеката на пазарчето на Мл 3.В този студ не ми се излиза с детето да проверявам.Та ако някой има инфо,предварително благодаря Hug

# 109
  • Ланкър, планините Овнерог
Добре сте ни дошли на новите попълнения!

ina_ana, и аз не знам. И на Емма скоро й предстои реваксинацията  ooooh! Преди си ги взимах от едни приятели, които имат аптеки в Х.Димитър, мисля и сега от тях да я взема, ако имат.

# 110
  • София
На мен , когато ми се налага да купувам лекарства от аптека - не дай боже , ама някой път с тия хреми и температури , ходя до Младост - 3 , там до пощата има аптека - Медея . Винаги ми е била най - евтина и добре заредена . Можеш да потърсиш телефон на въпросната аптека и да попиташ на каква цена е Пентаксима там .

# 111
  • София
Пипи, добре дошла!
Ина-ана, и аз последният път купувах Пентаксима от Медея срещу бензиностанцията.

# 112
  • София
Момичета , Марто е с варицела  ooooh!Взимам болничен от утре . Даже тя неговата докторка е сутринта на работа , та ще го водя да го види и да каже какво да мажем . Май нещо се получи като бум на тази шарка в нашия квартал . Или си е направо епидемия в София , само че не знам защо никой не говори за това . Вие имали ли сте такава "гостенка " - баба Шарка ? Кажете , споделете .

# 113
  • София
Дано леко я изкара детенцето ти!
Аз даже не съм и чула, че има бум в момента.

# 114
  • Ланкър, планините Овнерог
Явно наистина има бум. В училището на Констанца директорката не дава на никой външен да влиза заради варицела, а и Хепатит А имало. Друг е въпроса, че из сградата на училището се размотават мургави събратя заради ремонта  Close

pipi06, Констанца я кара на 5г. След поредната карантина, най-накрая я хвана. Бях бременна, но слава Богу, съм я карала като малка. При Танти мина леко. За няколко дена се изпъпчи яко, май не я сърбеше много, защото устиска да не се чеше. Давах й и хомеопатия, може би и заради това я мина леко.

# 115
  • София
Аз , доста време преди да забременея , явно съм имала контакт с варицелно болен , защото лепнах херпес - зоостер . Почти не разбрах ,какво е това , в смисъл такъв , че се мазах с някаква паста и ми мина . Сега ще видим дали пак няма да ме хване . Чудя се просто . Иначе така ми обясниха тогава лекарите , че като вече си карал тази шарка , но пак имаш някакъв контакт с варицелен , те хваща този херпес . Той си тръгва по един твой нерв и направо ти лази по тялото . Много гадна работа .  Sad

# 116
Добре дошли на новите мами   bouquet!
В яслената група на Боил се разболяха много от децата, но той още не се е изринал, а и не мисля че е прихванал шарката, защото мина повече от месец откак е бил в контакт и пъпки няма. Големият кара варицелата на 4г. много леко, без да му давам каквото и да било.
Стискам палци да има по-малко пъпки  Peace! По-добре сега да я изкара отколкото на 30г Simple Smile!
pipi06, аз знам, че херпес зостер може да те повали само ако си много напрегнат и нервната и имунната ти систеа са разклатени. Една приятелка така и беше страшно напрегнато на работа и вече изнемогваше и физически и психически и се разболя. Лекарят тогава и беше обяснил, че заради това се е разболяла.

# 117
  • София
Бени възможно е и да е от срив , на нервна почва - при мен де , спомням си , че тогава нещо се бяха закучили нещата , но интересното е , че мъжо нищо не го хваща . Той е карал варицела като малък , сега му е доста тежко в работата , та не бих се учудила ако го прихване зоостера  Mr. Green
А иначе в групата на Мартин варицелата започна от преди НГ . Значи вече месец и нещо се влачат нещата . Доколкото съм забелязала , като се появят вече оздравели деца , след тях се появяват нови болни . Имаха едно дете болно , то се върна и хайде две нови , те се върнаха и т. н. На позната в групата са болни в момента към 5-6 , а още толкова се върнаха оздравели . Та на списъка на сестрата фигурират към 12- 13 деца . И с всяко болно дете карантината се удължава с 21 дена . Някакъв ужас е просто .

# 118
Да така е! Моят син не искаха да го вземат в групата, защото не е бил на ясла когато се е разболяло първото дете. Говорих със страшата и тя им каза да го вземат, защото с тия карантини и до юни могат да се влачат. Накараха ме да подпиша декларация, че знам за карантината и ако детето се разболее, няма да предявявам претенции към градината Simple Smile!
Виж какво открих за херпеса:
 2. По какъв начин човек се заразява от херпес зостер?
Херпес зостер се приема като изява на инфекция с варицела-зостер вируса у имунен спрямо него индивид (т.е. преболедувал в детска възраст от варицела или в много редки случаи ваксиниран срещу варицела). При определени условия "спящият" в ганглиите на сетивните нерви вирус се активира наново, т.е. става въпрос за ендогенна (идваща от самия организъм, отвътре, инфекция).
Възможно е по-рядко херпес зостер да се развие при възрастни след контакт с деца, болни от варицела.

След преболедуването от варицела вирусът варицела-зостер остава в латентно (неактивно) състояние в коренчета на периферните нерви, които инервират кожата и пренасят информация за кожната чувствителност (за топло, студено, допир, натиск, болка и т.н.). Това реактивиране на вируса се наблюдава в 1 от всеки 5 души, преболедували от варицела. Това става най-често дълги години след боледуването от варицела.

Реактивирането на варицела-зостер вируса като херпес-зостер се наблюдава при намалени защитни сили на организма като стресови състояния, съпътстващи тежки заболявания и злокачествени заболявания, състояния след трансплантация на органи и прием на потискащи имунитета лекарства, химиотерапия и т.н.

Излиза, че всяка от нас знае по малко от цялото  Mr. Green!
Лека нощ   bouquet!

# 119
Много ми е обезкоително това за шарката. Мите е още малък за такива преживявания (1,4год).  Confused
На р.д. сме в неделя, моля ви да ми кажете подарък за момиче на 1г. Не обичам да купувам дрехи, а не знам дали харесват кукли, прахосмукачки и т.н. на тази възраст. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт