Ще смъкна големия за..ик с Дюкан като всеки ден овесени трици си ям - 150

  • 46 644
  • 553
  •   1
Отговори
# 120
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
 ooooh! Малиииии, колко съм изпусналааааааа! Малееееее!

Ама ...... съм умряла от бач и МЦ и недоспиване и май няма да успея да наваксам!

Само да кажа, че много, много се радвам на Готварското присъствие! Много искам да ги тормозя с ужасно много начинаещи въпроси  Mr. Green, щото искам да готвя като тях  Hug

Айде хулквам да бачкам, че говоря несвързано!  Laughing

# 121
  • Мнения: 2 126
Имам питане Embarassed
Триците нужно ли е непременно да ги смилам ако искам да приготвя хлебче или кекс или ще стане и без смилане?
Благодаря!

# 122
  • Мнения: 262
Здравейте мили момичета и Туни , отдавна не съм писала , но чета много редовно.
Сега се разписвам , за да се похваля че след 17 дневна борба падна и 10-тото кило и вече 3 дена подред съм 55 кг. , при 56 кг препоръчани от калкулатора.

Първоначално целта ми беше 55 или 56 кг , но реших да я променя на 53-54 кг. , като мислех че стигна ли 55 влизам в 3-та и евентуално всичко , което ми дойде като минус ще е добре дошло.

Но уви , сега ме е страх да вляза в 3-та , иска ми се направо да си карам ПЗ доживотно  + 1 гала седмично  Confused  

Чела съм притеснени дюканки на прага на 3-та и не можех да ги разбера , но сега като ми дойде на главата видях какво е .

Освен това и приятеля ми от 05.01 е дюканец и върви доста добре и като че ли ми се иска да си продължим втора заедно... много ми е объркано.

Отивам да чета книжката , та дано ми дойде малко кураж и да реша какво да правя.

 Hug  на всички

Дес , не е задължително , но ще има по-добра консистенция ако са смлени.

# 123
  • Мнения: 5 001
Здравейте, мили ми Дюканки. Един ваш много стар почитател и най-вече читател, отново се завръща. Незнам дали сте го коментирали вече( ако е така моите извинения), но искам да ви питам нещо: Понеже днес съм решила да си приготвя печено пиле и видях рекламата на Маги Фикс малки тайни за сочно пиле, та се зачудих, позволено ли е то от режима на Дюкан или не? Сърдечно ви благодаря за отговорите и леко диетуване?
Аз съм от вчера тук  Mr. Green ,но да ти кажа честно по-добре е да избягваш тези готови фиксове,защото имат ДОСТА екстри,които не са хубави.Абе голяма химия са...Защо да си натоварваш организма с тях...  Hug


Tatitt ,и аз съм от Готварския  Hug Hug Hug
Ако мога с нещо да ти помогна-СВИРКАЙ!

# 124
  • София
  • Мнения: 717
Здравейте!
Честит Рожден Ден на Смехорана!  bouquet
Поздравления за резултатите на всички! Hug Аз мисля да напусна Дюканското общество, тъй като нямам време да изчитам темите! От време на време ще се включвам да докладвам докъде съм я докарала, а през останалото време ще чета, колкото ми позволява времето. Бъдете все така позитивни и уверени в себе си!  bouquet
                                                                 

# 125
  • Варна
  • Мнения: 1 543
Здравейте и от мен  Hug
Честито на празнуващите днес   bouquet

Дес, не е задължително да се мелят триците. Когато ги ям с мляко или на кексче предпочитам едрите, когато си правя палачинка с пр. мляко ползвам от фините (става като истинска)
Жижи, течния парафин се купува от аптеката. НЕТЪРПИ ТЕРМИЧНА ОБРАБОТКА. Ползвам го редовно от почти 1,5г.
*MiShEnCeTo* , по принцип избягваме готовите фиксове и подправки тип Вълшебен вкус, защото освен че съдържат нишесте, захар и мазнини, са пълни и с много Е-та.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 17:27 от k_savova

# 126
  • Мнения: 958
TheNMaster: само като те видях оня ден, и си викам, сега ще напише, някоя интересна рецепта, И ето сега четох за сметаната, от извара и мляко.  Hug
Аз днес съм на вълна шкембето на Лео, ама с пиле, но тъй като нямам пиле, мисля да го направя с воденички.
Имам даже подправка за шкембе, режимна  Mr. Green
Дано успея да се справя.

# 127
  • Мнения: 122
Честит Рожден Ден  Смехорана  newsm59,
честито и на всички останали с месечинки или годинчица  newsm38 .

*MiShEnCeTo*  и на мен страшно апетитно ми изглежда пиленцето по ТВ рекламата,но смятам,че и с подръчни средства може да стане не по-малко вкусно.По -добре не се поддавай  Naughty .Виж в рецептите има наистина разкошни неща.Вчера примерно си направих пилешки шиш по арабска рецепта.Направо божествено.

# 128
  • Мнения: 617
Хелоу!Момичета, аз може да съм стара, ама съм и изкуфяла, та ще ви питам нещо...царевичното нишесте по колко е разрешено?Щото на мен от 1 лъжица не ми се сгъсти крема.А никога до сега не съм го ползвала.

# 129
Имам нов въпрос.Степчета може ли да се пият по време на ударния етап и каква марка?Защото съм чувала ,че диетолози по принцип препоръчвали Bolero?

# 130
  • Мнения: 5 001
TheNMaster: само като те видях оня ден, и си викам, сега ще напише, някоя интересна рецепта, И ето сега четох за сметаната, от извара и мляко.  Hug

хи-хи-хи.....От мен рецепти да очакваш  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сега започвам да експериментирам с режимни продукти...Направо съм очарована,че мога да си импровизирам и комбинирам....Още се уча разбира се(кое е позволено и кое -не) но бързо схващам.....И ако се получи нещо добро го споделям с вас!!!

П.П. Днес си купих и аз степчета Болеро,защото прочетох,че са с подсладител,а не със захар....Четете етикетите отзад!

# 131
  • до едно тепе
  • Мнения: 6 623
Здравейте банда.Давм една  идея за заешкото: в гювеч с един стрък праз, глава лук, 2-3 моркова, гъби колкото искате и малко консервирани домати. Като подправка може да се сложат няколко зърна бахар(това го знам от една приятелка) и магданоз,сол на вкус.И във фурната. Става малко бавничко,но пък е много вкусно.Подходящо е обаче за ПЗ дните.
А иначе аз няма с какво да се похваля освен с настинката, която ме мъчи тези дни Sad Ама я преборвам вече.
Лека и отслабваща вечер на всички.
ПП: честито на всички  с поводи днес smile3525

# 132
  • Мнения: 5 001
Давам и аз една хрумка за заешкото само,че за П дните...
Заешкото(може и пилешко) посолено,натъркано с черен и червен пипер се слага в гювеча(или йенска с капак).Залива се вода,колкото да покрие месото.Пече се в умерена фурна.В края на печенето се добавя на тънка струйка разредена с водичка Дюканската сметана(за която дадох рецепта по-рано днес) +1 яйце-разбъркано добре. Печем още колкото да клокне заради яйцето и е готово.

п.п. В ПЗ дните добавяте гъби

# 133
  • Мнения: 557
Здравейте, девойки и младежи!  Hug
Търсех рецепти и случайно попаднах на това: http://www.verojaten-spam-dokladwajte-na-moderator/article/5186 - така че който се безпокои за холестерола си, може да метне едно око и да използва режимните идеи.

А сега и аз да ви попитам - смятам да наблегна на белтъчните омлети с риба (от днес съм в П за 5 дена). Препоръчайте ми подправки и режимни добавки за П и ПЗ, тъй като вече се изчерпах откъм идеи. Основата е разбити белтъци (добре, че няма ограничения за тях, за разлика от целите яйца!), пангасиус на скара, рачешки рулца. Заливката след като го извадя от МВто - кисело мляко , ретро горчица, чесън, копър, чат-пат зелен лук за цвят, паченце кисела краставичка, мариновано морско зеле (ламинария, хай-дай) вместо краставичка понякога - не всичко накуп, просто в различни комбинации, но тия неща. От подправките - пипер всякакъв; къри; опитах и самардала, но май не пасва. Хм, какво друго? Пропускам ли нещо?  newsm78

П.С. Въх, не ще да излиза линкът! Ще копирам най-интересното:
БИЛКОВИ РЕЦЕПТИ ПРЕДПАЗВАТ ОТ МАСТНИ НАТРУПВАНИЯ

Фитотеjavascript:void(0);рапията е спомагателно средство за спасяване от лошия холестерол и за повишаване на нивото на добрия. С тази цел често се прилагат бреза, лук, слънчоглед, чесън, полска и трицветна теменуга, шипка. Препоръчва се още и консумацията на морско зеле, авокадо, калина.

КАК СЕ ПРАВИ?

Залейте с 300 мл вряла вода смес от по 1 супена лъжица брезови плодчета, полска теменуга, шипка и варете 20 минути на слаб огън. След изстиване прецедете настойката и пийте по 1/2 чаша от нея 3 пъти дневно преди ядене в продължение на 2 месеца.


Съпругът ми е на 50 години. Преди време даде кръв за анализ и се оказа, че има висок холестерол. Лекарят ни посъветва да потърсим в интернет антихолестеролни диети. Ние, да си призная честно, съвсем се объркахме: каква риба може да се яде - сладководна или морска? Говеждото или телешкото месо е по-добро? ...
Даниела Павлова, Пловдив

Антихолестеролна диета:
Да се ограничи животинската мазнина. Повече риба в менюто и особено морска.
Избягвайте тлъстото месо, по-добре го заменете с телешко или с бяло птиче месо.
Яжте обезмаслени или нискомаслени млечни продукти. Разрешени са морските продукти, но не всеки ден, а по 2-3 порции на седмица.
Ограничете продуктите, които не са тлъсти, а са богати на холестерол: яйчен жълтък, пилешки кожички, дреболии от птици.
Може да изяждате не повече от 2 яйца на седмица. А белтъчен омлет може да ядете без ограничения.
Увеличете приемането на продуки, богати на хранителни влакна: едрозърнест хляб, булгур, малини, плодове и зеленчуци.

Естествено, нережимните неща отпадат.
П.П.С. Излиза, че дюканският режим сам по себе си е режим срещу лошия холестерол! Кеф!  Joy

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 17:57 от fractal

# 134
  • La casa de Mickey Mouse
  • Мнения: 1 400
monnnn и аз като теб се чудя у даже питах, но глас в пустиня
аз правя един кекс с три с.л. маизена и го консумирам 4/5 дни, та до колко може на ден, че с тия трици нещо не ми стават сладките истории
аз не меля триците, нямам в какво може и за това да не се получава знам ли
намерих си соев сос без захар, най накрая довечера пиле по китайски ще има
fractal няма как да ти препоръчам, че тук много зле с подправките  ooooh!
Честит Рожден Ден  Смехорана, много минуси ти пожелавам

Общи условия

Активация на акаунт