Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 15

• 67 184
  • 749
  •   1
Отговори
"Светлината на моя живот" (Diya Aur Baati Hum)

"Светлината на моя живот" (Diya Aur Baati Hum) е индийски сериал на телевизия StarTV, като започва през август 2011 г. и продължава и до днес, като до момента са излъчени приблизително 900 епизода. Сериалът проследява пътищата на Сандия и Сурадж. Той е затрогваща сага за любовта, насърчаването и разбирането.
      На пръв поглед двамата нямат нищо общо - тя е образована, той - обикновен и неграмотен сладкар. Тя мечтае да стане офицер, като се опитва да счупи оковите на семейните ценности. Той е сладкодумен и успява сам в живота. Но съдбата неколкократно ги сблъсква и най-накрая двамата се венчават при странни обстоятелства.
      Сандия е чужда в новия си дом, не разбира нито порядките, нито ценностите на семейството. Възпитана да уважава възрастните, тя не се опълчва на своята свекърва, но трябва да реши - дали да се превърне в типичната домакиня или да продължи да преследва мечтата си - да се изучи и да стане полицай. Подкрепа получава от своя съпруг, който трябва да балансира между властната си майка и амбициозната си жена.
      Сериалът се излъчва всеки делничен ден от 15.30 по БТВ на мястото на "Цветовете на любовта"

Created by:       Shashi Sumeet Productions
Written by:       Shashi Mittal, Seema Mantri, Raghuvir Shekhawat
Directed by:      Sumeet H Mittal, Rohit Raj Goyal

В главните роли:

• Anas Rashid - Suraj Rathi

• Deepika Singh - Sandhya Suraj Rathi

“МАЛКАТА БУЛКА“/"Balika Vadhu"

„Малката булка“ (на хинди: बालिका वधु) е една от най-популярните в Индия телевизионни драми на Colours TV, която започва излъчването си на 21 юли 2008. До момента сапунената опера има излъчени 1645 епизода.
      Действието на „Малката булка” се развива в селския район на Раджастан и проследява изпълненото с трудности пътешествие на едно момиче-булка от детството към живота на жена. Омъжена едва на осемгодишна възраст за също толкова малкия Джагдиш, Ананди навлиза в един нов свят, отчужден и объркан. Откъсната от радостта на детството и семейството си, тя трябва да приеме и да се приспособи към своето ново семейство от непознати, към новите отношения в него, както и да се примири с ролята си на приятелка, любовница и майка, докато все още формира личността си.

В България сериалът стартира на 7 април 2014 г. по Нова телевизия с разписание всеки делничен ден от 15:30ч, като по-късно е преместен от 16:30ч. Повторенията са по Diema Family от 20:00ч. Излъчват се по 3 епизода, сляти в 1. Ролите се озвучават от актьорите Ани Василева, Нина Гавазова, Христо Узунов,Николай Николов.

Създател: Purnendu Shekhar

Сценарий: Purnendu Shekhar, Gajra Kottary, Rajesh Dubey, Usha Dixit, Raghuvir Shekhawat

Режисура: Sidharth Sengupta, Pradeep Yadav

В главните роли:

• Pratyusha Banerjee- Anandi Shivraj Shekhar

• Shashank Vyas- Jagdish Singh (Jagya/Jagat)

• Siddharth Shukla- ShivRaj Shekhar (Jagya/Jagat)

• Sargun Mehta- Ganga Jagdeesh Singh (Jagya/Jagat)
  • Surekha Sikri- Kalyani Devi (Dadisa) (Jagya/Jagat)

“МОЯТА КАРМА“/"Uttaran"

Индийският сериал Моята карма (Uttaran) на Colors TV е една от най-популярните в Индия сапунени опери. Първият епизод е излъчен на 01.12.2008 г.
            “Моята карма“ е историята на Ичха, родена в бедняшки квартал, но с мечти, далеч отвъд привидните граници, отредени и от съдбата. С надеждата да и осигури по-добро бъдеще, майка и зазапочва работа като прислуга в заможно семейство. Ичха се сприятелява с дъщерята на стопанката, Тапася, но твърде скоро научава тежкия урок, че прислугата не би могла да стане част от това семейство. Всичко обаче се променя, когато Виир, ухажорът на Тапася, се влюбва в Ичха. Дали ще дръзнат да се борят за любовта си, или на бедността не е отредено право на щастие?

Режисура: Нандита Мехра

В главните роли:

• Tina Dutta -Ichcha Veer Singh Bundela

• Rashmi Desai - Tapasya Rathore

• Nandish Sandhu - Veer Singh Bundela

• Gaurav Chopra - Raghuvendra Prathap Rathore

"Ритъмът на мечтите" - Sasural Simar Ka

Продукцията от Индия е с участието на Авика Гор, която родните зрители до скоро гледаха като малката Ананди в най-гледания индийски сериал на Нова ТВ "Малката булка" (Balika Vadhu). Историята на "Ритъмът на мечтите" разказва за двете сестри Симар и Роли, които се омъжват за двама братя.  До момента сериалът все още се излъчва в Индия, където е започнал през 2011 г., като до тук е показал близо 1110 епизода. Участието на Авика в „Ритъмът на мечтите” обаче обогатява не само актьорския й опит – тук Авика получава възможността да се изявява и зад камера. Разкрива, че сама е създала хореографията на някои от своите танци, които имат изключително важно значение за сюжета в сериала. Успоредно с това се опитва да пише и сценарии, като опитът, който черпи от екипа на сериала, е безценен. Усилията ѝ определено се възнаграждават – „Ритъмът на мечтите” се превръща в един от най-успешните сериали в Индия през последните две години.

Любопитна е и друга подробност около ролята, която пресъздава – също като самата Авика, екранната ѝ героиня не се страхува да се изправи срещу консерватизма на традициите, открито да заяви себе си и да служи за пример на жените в родината ѝ. Героинята ѝ Роли влиза в конфликт със своето семейство и закостенелите порядки в обществото, за да може по-голямата ѝ сестра Симар да осъществи своята мечта. Симар иска да стане танцьорка, но родителите на двете момичета смятат такава кариера за непристойна и непочтена. Техните планове за бъдещето на голямата им дъщеря са напълно различни. Симар трябва да се омъжи за заможния Прем съгласно уговорка между техните семейства. В деня на сватбата обаче в града се провежда конкурс по танци, победата в който е трамплин към голямата сцена. За да може Симар да участва в състезанието, без да предизвика подозренията и гнева на родителите им, Роли решава да я замести по време на приготовленията за сватбата. Нещата приемат драматичен обрат, когато Симар закъснява за венчавката, а преоблечената и забулена Роли е принудена да се омъжи за Прем. Това поставя началото на дълга история, в която двете сестри трябва да извървят трудния път към любовта, да открият себе си и не на последно място, да разплетат един сложен любовен четириъгълник.

Премиерният сериал „Ритъмът на мечтите” от 9 февруари – от понеделник до петък от 21.30 ч. по Diema Family.

В главните роли:

Manish Raisinghani - Сидханд

Avika Gor - Роли

Deepika Samson - Симар

“ЦВЕТОВЕТЕ НА ЛЮБОВТА“/"Sapna Babul Ka... Bidaai"

„Цветовете на любовта“ е индийски сериен филм, излъчван в Индия по канал Star Plus всеки делничен ден за периода 9 октомври 2007 до 13 ноември 2010.

"Bidaai" е история за две сестри - красивата Садна и не толкова атрактивната Рагини, които винаги ще желаят най-доброто една за друга.

На хинди думата "бидаай" означава „прощаване“. Тя е също така името на сватбен ритуал, отбелязващ напускането на булката на родния дом. Сериалът разглежда няколко значения на тази дума.
            Разказана е историята на един баща, неговите две дъщери и тяхната непоколебима взаимна обич.    Заглавието се отнася до трогателните емоции на бащата на булката, когато силно обичаната дъщеря напуска дома и заживява със съпруга си. Радостта и облекчението на бащата, виждайки дъщеря си открила щастието, са примесени с тъга и безпокойство от неизбежната раздяла.
            Изтъкват се и негативните последствия на широкоразпространената тенденция у индийци да ценят белия цвят на кожата, пренебрегвайки тъмния, особено при избиране на булки за техните семейства.

Създател: Director’s Kut Productions

Сценарий: Зама Хабиб, Гарима Гоял, Вирендра Шахани, Апарна Шахани, Сонали Джафар

Режисура: Рaджан Шахи, Ромеш Калра, Сунанд Кумар

Начална мелодия: „Бидаай“ на Маниш Трипати

Музика: Навин Маниш

В главните роли:

• Sara Khan - Sadhna Alekh Rajvansh

• Parul Chauhan - Ragini Anmol Rajvansh

• Angad Hasija - Alekh Rajvansh

• Kinshuk Mahajan - Ranvir Rajvansh

[/list][/list]

# 1
      Рокси, Благодаря за новата тема  bouquet
      Точно се кефя с Бабу сега. Страхотно играе тази жена, голяма забава е!

# 2
      Здравейте момичета  Hug Hug Hug
      Роси Hug мерси за новата ни много ,много красива тема  smile3525 smile3525 smile3525

Нося ви една новичка снимка на Анас  smile3521

# 3
      Мацкиии, гледате ли Булката? Ананди прави Джаго на миш-маш. Не е за изпускане просто!  Heart Eyes
      Рокси, благодаря за темата!  Hug

# 4
      • Варна
      пренасям поста си и тук специално за Бубето

Бубче, Ананди отиде на партито и видя тъпанарина как танцува много интимно с Гаурито. бяха се прегърнали и се поклащаха. гледа ги така известно време с голяма болка изписана на лицето. Джаго като я видя, замръзна и пусна гаури веднага, затича се към Ананди, хвана я за ръката и тръгна да я води извън двора, където беше партито. започна да я пита какво прави тук, защо е дошла, кой и е позволил....в това време ги видя Гаури и хукна и тя при тях да разбере какво става.
       ох, много ме е яд на и на Анандито- мълчи и гледа като коза! абе я си кажи, че си му жена и аккво прави той с чуждото момиче! ще се пръсна направо!

Sahasrara, гледам, слънце, гледам, и не мога да си намеря място! толкова ме е яд на тоя малоумник, грозен и противен, че ми иде да го разкъсам! а патката Ананди пак щяла да пази тайната- нямало да го издаде на никого! малеее, аз ако бях на всички щях да разкажа и да го оплюя хубавичко! ще се занася с другата жена, а аз ще си мълча!? абсурд! шета и готви на цялото му семейство, угажда на баба му и не се била развивала и не се била образовала!!! изрод!

# 5
      Хвърлих едно лееекинко погледче на новите серии по ВОЙО  smile3521
      Анткита роди и Сандия отиде да подготви новата къща за пристигането на бебето  smile3521Естествено трябваше да се поиска разрешение то Сантош и ето ти ,че почнаха пак проблемите  smile3511.Мама  забрани на Сандия да тръгва защото било събота пък в този ден не се тръгвало  smile3511 smile3511.Сурадж обаче реше да се намеси и каза на мйка си да пусне Сандия и че днес било петък (какво съвпадение и при нас днес е петък  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy) и мама ще не ще разреши.Сандия  и Сурадж бяха много сладки тя като си събираше багажа-първо Сандийчето  се направи ,че си взима всички сарита и че щяла да остане две седмици при брат си  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy JoyНа Сурадж горкия му стане лошо ,че тоолкова време няма да си вижда булката и и направи едно много мило  любовно обяснение ,че бил искал ей тъй да си я сложи на един стол и по цял ден да си я гледа  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Мама само да го чуе какви ги говори направо ще получи удар горката  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
      После Сандия като беше в дома на брат си Сурадж не можа да се сдържи и първо се обади по телефона пък после  направо отиде да я види  smile3521
      Накрая Сурадж разбра ,че всъщност родителите на Сандия са тези хора които той закара в болницата когато беше предишния бомбен атентат и започна да се чуди как точно от толкова много хора тогава той е попаднал точно на нейните родители и татко му каза ,че  боговете ще му дадат знак и ще му помогнат да разбере всичко  smile3521

# 6
      • София
         newsm51        Светлината на моя живот в Индия 12.03.15г.

Пристига семейство Рати в къщата на Анкур.  Със сядането Арунчо веднага се проявява:
      "Много удобен диван, колко ти струва?.." tooth tooth tooth tooth tooth
      Сантош му стрелва един убийствен поглед и той си преглъща следващият въпрос.
      Мохит и Викрам също са впечатлени от голямата къща.
      Мохит:
          "При такава голяма заплата, спокойно може да ти купи магазина с всичката стока."
      Анкита:
         "Майко, татко искам да ви благодаря, че ни възприемате като едно семейство."
      Арун пак се включва:
         "Искам да ти кажа, снахо че не съм капризен за храната. Имам си един списък де, какво трябва да ям. Имам си режим, но виждам че от кухнята ви ухае много хубаво. Жена ми може да не готви, да променим малко менюто. Да хапнем нещо различно."
                Анкита се забавлява с коментарите му, а Анкур е щастлив да види най-после усмивка на лицето и, и го споделя с другите. Grinning Grinning Grinning
      Анкита:
         "Сандия, проздравявам те за близнаците. Трябва да ти направим едно хубаво посрещане за добрата новина."
      Арунчо е на първа линия щом ще има храна. Прибира се Булбул и пита майка си за какво ще правят посрещане.
      Анкита:
         "Господ чу молитвите на детето ми и ни донесе две бебета. Сега ще станеш леля на две деца. Ще си играеш с тях, ще ги гледаш."
      Сантош:
         "И сега има с кого да си играеш. Виж къщата е пълна. Сандия ще роди, Мена също чака дете. Пари и Мишри са тук. Къщата ще се напълни с деца."
       preggo newsm76 newsm76 newsm76 newsm76

newsm32 pacifier      В спалнята Сурадж се упражнява как да бъде баща с плюшените мечета.
      Сурадж:
         "Опитвам се да ги държа и двете едновременно."
      Дава едното на нея:
         "Докато аз си играя с едното, ти ще храниш другото. Два чифта ръце се справят по-добре."
      Сандия:
         "А като се разплачат двете, ще ти ги дам да си ги гледаш. Ако правиш така, ще ги разглезиш."
      Сурадж:
         "Ще си ги гледам, каквото не знам ще науча. Някои неща сърцето ти ги показва как да ги направиш. Ако имаме две момчета, ще се казват Джей и Веру. Ако са момичета ще са Джая и Виира."
      Сандия:
         "Така значи, аз нямам ли думата за имената. Много филми гледаш Сурадж."
      Сурадж:
         "Да можеш да си кажеш, но мисля че тези са подходящи."
                Анкита влиза и им носи подарък за добре дошли, снимка в рамка на две бебета.
      "Това означава, че ние сме си пожелали едно дете, но господ ни праща две"- Сандия прочита надписа на рамката.
                 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 newsm76 txtloves

Вечерта семейство Рати сядат да вечерят на маса, това си е цяло събитие.
      Арун:
         "Сине трябва да се обадиш на Чави, да знаем дали е добре и в какво жилище се е настанила. Ти сега гледай да хапнеш по-малко, че довечера ще повървиш след Сандия.
      Анкита дъще, има ли още от мангото с киселите краставички."
      Сантош мисли някакъв начин, да могат Сурадж и Сандия да спят през нощта. Идва прислужницата да данесе поръчката на Арун и на Сурадж му хрумва една идея като я вижда с кенгурото и бебето на ръце.
                  txtloves txtloves txtloves
                В спалнята Сурадж връзва краката и на двамата с един шал.
      "Точно както майката е постоянно вързана за детето, и ние така с теб ще спим тази вечер. Трябва да внимаваме какво говорим пред децата, майка казва че още сега те разбират всичко.Правеше постоянно забележки на Мена за държанието и."
      Сандия:
         "Човек е такъв какъвто е, това означава ли че ако съм тъпа и проста и децата ми ще са такива."
      Сурадж:
         "Дай да се договорим така, да помогнем на децата си да бъдат каквито искат."
      Лягат да спят и Сандия слага възглавница между тях:
         "Децата ни ще спят при нас, да свикваш от сега." newsm32 newsm32
      Сурадж:
         "Не Сандия, мама и татко ще ги слагат като заспят в техните легла. Да не ги разглезваме. Мама и татко ще спят сами."
      Когато вече е заспала, той и говори на корема:
         "Ще се грижа за вас, ще ви възпитам добре. Животът ви ще продължи по ваш избор. Ще съм най- добрия татко. А сега заспивайте и двамата да не събудим майка ви."
      Успява да я опази през нощта, а на сутринта тя не е много доволна от закуската:
             Two Hearts    "Не е честно аз да ям плодове и зеленчуци а ти пакори."
      Той бързо си слага от нейната храна. Идва Сантош и първо ги пита как е минала нощта, а после вижда какво яде Сурадж. Веднага му прави забележка.
         "Майко, Сандия е бременна. Не мога да родя вместо нея, но мога да съм съпричастен като ям това което яде и тя." Two Hearts
      Сантош:
         "Явно в минал живот моята снаха е работила много, за да заслужи такъв мъж като моя Сурадж."

Тъкмо се радват на думите на Сантош, когато чуват прислужницата която моли да спасят детето и.

# 7
      Хехе, Петенце  Hug Да си призная, и мен ме хвана яд на добрината ѝ, изкушаващо беше да го изтипоса и после да гледаме как печели "уважението" на хората "от града". Ноооо нещо ми подсказва, че Ананди знае приказката за отмъщението и това, че се сервира студено Wink И още нещо. Помисли си - ако го беше издала или направила каквото и да е подобно, щеше да има повод да ѝ е ядосан и да се държи зле. А сега, когато тя не само че не го издава пред приятелите му, а мълчи и пред семейството му и продължава да му угажда - СЕГА няма никакво право да се държи зле с нея и се чувства още по-виновен, сигурна съм Wink

# 8
      пренасям поста си и тук специално за Бубето

Бубче, Ананди отиде на партито и видя тъпанарина как танцува много интимно с Гаурито. бяха се прегърнали и се поклащаха. гледа ги така известно време с голяма болка изписана на лицето. Джаго като я видя, замръзна и пусна гаури веднага, затича се към Ананди, хвана я за ръката и тръгна да я води извън двора, където беше партито. започна да я пита какво прави тук, защо е дошла, кой и е позволил....в това време ги видя Гаури и хукна и тя при тях да разбере какво става.
       ох, много ме е яд на и на Анандито- мълчи и гледа като коза! абе я си кажи, че си му жена и аккво прави той с чуждото момиче! ще се пръсна направо!

Sahasrara, гледам, слънце, гледам, и не мога да си намеря място! толкова ме е яд на тоя малоумник, грозен и противен, че ми иде да го разкъсам! а патката Ананди пак щяла да пази тайната- нямало да го издаде на никого! малеее, аз ако бях на всички щях да разкажа и да го оплюя хубавичко! ще се занася с другата жена, а аз ще си мълча!? абсурд! шета и готви на цялото му семейство, угажда на баба му и не се била развивала и не се била образовала!!! изрод!

Рокси, мерси за темата! Аз писах и в предишната, но понеже гледам, че вече сте се преместили, та ако бях на Ананди, щеше да види той дали нямаше да го издам. Цяла Индия щеше да научи що за боклук е.

# 9
      • София
      Роси Hug newsm51Благодаря ти за новата тема txtloves

# 10
      Sahasrara  Hug Petenci-cvetenci HugБубе Hug
      Миха Hug мерси за превода  smile3525
      Значи Сурадж вече намислил имената на бебетата и нареди работата ,че мама и татко ще спят сами  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
      А Сантош просто нямаше начин да не възхвали сина си ,че е страхотен и че снахата трябва да е била мнооого послушна и добра в предния си живот ,че да го заслужи  smile3521

# 11
      # 12
      • Варна
      Рокси!   bouquet Надявам се,да си здравичка,вече!  Hug

"БУЛКАТА"
      ...замръзна и пусна Гаури веднага, затича се към Ананди, хвана я за ръката и тръгна да я води извън двора, където беше партито. започна да я пита какво прави тук, защо е дошла, кой и е позволил....в това време ги видя Гаури и хукна и тя при тях да разбере какво става.
      Има си хас,тя да изтърве и да не си пъхне дългия нос,щом нещо се случва около Джагад! Държи се,все едно му е настойница!  Sneaky Ах! Сега съжалявам,че планът на Калианито да ги ожени,се провали тогава! Така щеше да му свие перките,тая нахалница,че Джаго нямаше да смее да мигне,без нейно разрешение!  Mr. Green Таз`душичка,Ананди,със свещ щеше да я търси!

... ох, много ме е яд на и на Анандито- мълчи и гледа като коза! абе я си кажи, че си му жена и какво прави той с чуждото момиче! ще се пръсна направо!
      Ами то,кЪт`се позамисля,на нейно място,щеше да ме е срам,че имам такъв мухльо за мъж ... Сигурно и аз нямаше да бързам,да бия тъпан,че съм жена на такъв боклук  Tired ... Сигурно щях да кажа,че съм му някаква мнооооого,ама много далечна роднина (но без кръвна връзка!  Naughty това щях да го подчертая!) ... или случайна позната!  Twisted Evil

Още не съм гледала днешната серия. Отивам,специално за нея, да си опукам пуканки и да си сипя едно питие,щом казвате,че Ананди ще го сапунисва! 

# 13
      Светлината на моя живот
       Two Hearts Two Hearts Two Hearts

РОКСИ Hugблагодаря за хубавата нова тема Peace  bouquet

От новата индийска серия нищо не разбрах ooooh!цялата серия само Булбул говори а другите я слушат и правят различни физиономии..Сурадж и Сандия са много изненадани.. Rolling Eyes

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 14
      Роси Hug newsm51Благодаря ти за новата тема txtloves

Няма за какво Миха!  Hug Радвам се, че темата ти харесва ...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Пуснала си невероятна снимка - обожавам този момент ... txtloves txtloves txtloves  Kissing Heart Two Hearts newsm44 smile3521

Общи условия

Активация на акаунт