Ще смъкна големия за..ик с Дюкан като всеки ден овесени трици си ям - 150

• 46 635
  • 553
  •   1
Отговори
# 345

А по въпроса с лененото семе искам да оборя малко rien, защото на мен пък лененото семе ми е любимо, моето няма никакъв мирис, поддава се на топлинна обработка и е страшно вкусно. Аз си го използвам като го слагам понякога в хлебчето и поръсвам същото отгоре вместо сусам, става страхотно, вкуса му е нещо средно между печен сусам и слънчоглед.

никой не оборваш . Особено Риен.   Laughing По вкус и цвет , друзье нет .
По другия въпрос ... http://www.topfruits.de/produkt/leinoel-leinsamenoel-kaltgepress … 8a28ba13fc031d3dc подчертаното с дебел шрифт- "Ленено семе се използва изключително в студената кухня и не трябва в никакъв случай да се подлага на топлинна обработка, понеже при такава отделя вредни съставки."
Затова аджеба е студенопресовано. Те хората няма да си усложняват живота/ понеже студеното пресоване е по-сложен процес , отколкото обикновеното пресоване , с по-нисък рандеман, ако мога така да се изразя/ , ако може и по-лесния начин.
Иначе казват, че е полезно. Нека! На мен ми е блях  Sick, не го ям.
Хайде със здраве, тумбе!

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 18:46 от rien

# 346
здравейте мацики! Hug
Хваля се - днес съм -0,800 и то в ПЗ. newsm44 newsm44
Честита годинка на Татианка!!Определено си личи!! newsm10 newsm10
Отивам да сменям линийката!!! smile3533

# 347
До "Tumba_lumba" - ТИ представяш ли си 100 грама дъвки? 100 грама лютеница е друга бира..

Представям си ги, защо да не си ги представям и със сигурност не са малко, ама не са и чак толкова много, но, че лютеницата е друго нещо съм съгласна и все пак беше интересно да прочета етикетите......и да го коментирам.........

# 348
  • България
Добра петъчна Протеинова вечер красавици Едва ли някой ме помни, но искам да Ви поздравя с нещо традиционно и протеиново от доброто старо време! Режимна съм естествено! Даже изкарах малко поправителен щото спрях цигарите и не искам свински истории и да се  Embarassed Embarassed Embarassed пред Дюки! За всички Вас упорити Дюкеси и най-вече за старите чатърски муцунки дето много обичкам Hug Hug Hug Hug  bouquet
http://www.vbox7.com/play:79ba352b
http://www.vbox7.com/play:f7a89157
Лек и отслабващ уйкенд  Peace

# 349
       Тумбе , щом ти се хапва толкова много лютеничка , вземи си печени чушки, доматки консерва, пасирай ги,  извари на котлона течността,  ако имат нужда, подправи и хоп готово , даже и извара да си сложиш !   Hug  Heart Eyes

# 350

А по въпроса с лененото семе искам да оборя малко rien, защото на мен пък лененото семе ми е любимо, моето няма никакъв мирис, поддава се на топлинна обработка и е страшно вкусно. Аз си го използвам като го слагам понякога в хлебчето и поръсвам същото отгоре вместо сусам, става страхотно, вкуса му е нещо средно между печен сусам и слънчоглед.

никой не оборваш . Особено Риен.   Laughing По вкус и цвет , друзье нет .
По другия въпрос ... http://www.topfruits.de/produkt/leinoel-leinsamenoel-kaltgepress … 8a28ba13fc031d3dc подчертаното с дебел шрифт- "Ленено семе се използва изключително в студената кухня и не трябва в никакъв случай да се подлага на топлинна обработка, понеже при такава отделя вредни съставки."
Затова аджеба е студенопресовано. Те хората няма да си усложняват живота/ понеже студеното пресоване е по-сложен процес , отколкото обикновеното пресоване , с по-нисък рандеман, ако мога така да се изразя/ , ако може и по-лесния начин.
Иначе казват, че е полезно. Нека! На мен ми е блях  Sick, не го ям.
Хайде със здраве, тумбе!

Аз пак да се включа като черна станция...  Embarassed

Риен, в линка става въпрос за лененото олио, а не ленено семе, може би има разлика  newsm78 - аз никъде не съм видяла за семето ограничение за топлинна обработка...  Peace

EDIT: Корегирам се - сега наистина прочетох в немската Wikipedia , че и лененото семе съдържа някакви цианидни (или някакви такива) съединения Linustatin и Neolinustatin  newsm78 (ако има химици - да помагат  Peace ), които могат да доведат до отравяне.  Sick Тези вещества се отделят най-много при топлинна обработка.  Sad Препоръчителната дневна доза (до 2 с.л.) е пак заради тези вещества....
Вече не знам на какво да вярвам...  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 19:51 от blumchen_fee

# 351
Тази статия за лененото семе ми се стори доста изчерпателна.

# 352
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Бейби, както винаги, кратка, точна и ясна.. и полезна.. изчетох! Heart Eyes Hug Hug Hug
Тунинг, имаше ГГЗ, но аз и друг път съм споменавала, но не съм писала с големи букви, за да ме забележат, както го направих днес!  Laughing Wink

# 353
Baby_doll, много БЛАГОДАРЯ за статията! Рових се в нета, но тази наистина е изчерпателна. Според тази статия явно се прави разлика между ленено семе и неговото производно ленено масло, което в никакъв случай не следва да се подлага на топлинна обработка. Но за лененото семе се казва, че може да се влага в хляб, мъфини, кексове, палачинки, горещи супи и омлети, което значи, че то търпи топлинна обработка. Наистина в лененото семе има цианиди и то не трябва да се консумира в големи количества(100гр. може да доведат до натравяне). Позволеното количество е най много до 60гр.(то и това си е много, де). Най препоръчително е счукано или смляно в малки дози до 2 лъжици дневно с прием на повече течности(вода). Това разбрах аз.

ПП Shushy Hug , ще се вари режимна лютеница, няма как  chef Grinning!!!

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 19:41 от Tumba_lumba

# 354
   Търсих, търсих ..., пък ще попитам - във 2-ра фаза разрешава ли се кисело зеле (ей така - без олио, сурово) ? Thinking

# 355
Non toxic, да, разрешава се, но, ако е по соленичко си го измий(накисни) във водичка за да го обезсолиш малко. Може и да си го сготвиш без мазнина разбира се!

# 356
  • София
На Смехорана Честит Рожден Ден!
iv_mikova, благодаря ти  Hug
чак днес видях, че имам поздрав  Embarassed
П.П.
Благодаря на всички ви за поздравите!  Hug Да сте живи и здрави и много красиви  Hug

# 357
петък еееееееееееееееее стига дрямахте

тони чакам си дозата протеиниииииии

# 358
Добър вечер Simple Smile
Татянка,честита ти годинка поздравявам те за промяната,изглеждаш перфектно!
Маусбени,много готин аватар Peace
TheNMaster, радвам се ,че си сред нас  Hug харесват ми рецептите ти,така добре обяснени като за "новаци" в кухнята като мен EmbarassedУтре мисля да пробвам рецептата ти за телешко със сосче  chef
Пина, разгледах снимките в подписа ти ,и после съжалих-предизвикаха у мен силно слюноотделяне BlushАко по Великден съм достигнала целта си,си запазвам час за уроци по готварство Mr. Green
Кате, поздравявам те за преборените килограми,повече никога да не се връщат   bouquet
Дари,честита месечинка и поздравления за резултата  bouquet
Дес, наистина го няма надписа за растителните мазнини ,но нито вкуса му е променен,нито консистенцията и освен това и калориите на 100гр продукт са същите,което ме кара да мисля,че това си е просто търговски трик Wink
При мен проблема с 00 продължава,направо ще ми се пръсне корема  #Crazy днес изпих един разхлабителен чай, преди малко още 2,дано утре даде някакъв резултат Praynig След малко се мятам на  newsm39 Лека вечер на всички  Hug

# 359
  • София
ООО, днес дадохте страхотна доза протеинчета. Mr. Green
аз и днес не се премерих, ще се меря в понеделник да видя накуп какви съм ги свършила през ударния Laughing
да ви се оплача, направих си извара с две лъжици кисело мляко, пуешко пушено филе на кубчета, черен и малко червен пипер и пак ми е безвкусно newsm78 какво да му сложа още, така не мога да го ям....  Confused

Общи условия

Активация на акаунт