Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се подготвя за кърмене и какви са опитните майки?
Как да получите резултатите от БХС и кога ще бъдат налични?
Какви са опитът и процедурата за записване на час при доц. Балев за консултация относно коластра?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се подготвя за кърмене и какви са опитните майки?
Подготовката на гърдите за кърмене е важна и включва нанасяне на кремове като Deflamol или Mustela, но е важно да се маже нежно и да се избягва търкането с кърпи, което може да причини болка и загрубяване на зърната. Някои майките споделят, че използват силиконови зърна или се изцеждат, ако кърменето е болезнено. Важно е и правилното захващане на бебето за предотвратяване на болка. Относно коластрата, тя може да се появи преди раждането или по-късно, като в повечето случаи се появява през 6-ти или 7-ми месец от бременността. За повече информация и съвети форумът за кърмене е ценна ресурса.
-
Как да получите резултатите от БХС и кога ще бъдат налични?
-
Какви са опитът и процедурата за записване на час при доц. Балев за консултация относно коластра?
Коластрата обикновено се появява преди раждането или по-късно, обикновено през 6-ти или 7-ми месец от бременността. За да си запишете час при доц. Балев, майките трябва да се наредят на опашка пред клиниката и точният ред на чакане може да бъде проверен с други майки, които вече са посетили клиниката.
-
Как се чувства бебето по време на бременност?
-
Как се изчисляват болничните и как влияят на обезщетенията за майчинство?
пришълеца пасти да яде
София 8я и 9я месец така се въртеше, риташе и бушуваше, че имах чувството че ще ми излезе през пъпа, а корема ми подскачаше като футболна топка. 

) 500-700 "Като знаем какъв пън е бащата има ли шанс детето да е нормално?" в момента "снимам" две-три по-оптимистични серии, в които сценаристите обръщат поглед към светлото бъдеще, когато детето вече е родено. Накратко - от 1132 до 1286 серия "Как да убедя моята мома да продаваме тоя гаден апартамент и да се махаме някъде, където има повече слънце и въздух" - живеем във Варна на едно от най-гадните места за отглеждане на нормално дете (Окръжна болница). Няма въздух, слънце, детски площадки и ... май трябваше да започна с това какво има, че изречението щеше да излезе десет пъти по-късо. Нищо няма - не бих могъл да го пусна и на терасата без да очаквам, след като се прибере да не сподели с мен нещо по-пиперливо...
ама като си направиш сметката - по-добре да реве 5 мин и после да спи спокойно, отколкото цяла вечер да се мъчи заради гадните сополяци 
не ми действа добре на нервите бременността
Бях много добър с автомата. Обаче има едно ОБАЧЕ - според някой грозни слухове в дадения случай, като изключим поддържащата техника, не само изобщо било забранено да разглобяваш и сглобяваш ами трябвало и нежно да пипаш
(отсреща) Свекъра ти добра ракия ли прави, 'щото аз цветя и бомбони(захар) не пия
, защо сега плаче
, зъби никнат, кошмар
, температура, повръща, детето не ака седмица, детето ака рядко и няма запичане

, виж за трети опит ще си помисля доста има време
.... За момент се замислих като взема да се оплаквам на татито и вече хич не мога да го впечатля - по време на повръщащия период "Мило, какво правиш?" - "Повръщам" - "Ааааа, добре, слушай сега...." Ами то един ден се впечатлява, втори ден, накрая чуваш обвинение - "Ти не споделяш с мен! Чувам само - днес повръщах"!!!!!

!