Нова наредба за изписване от ясла при навършване на 3г

• 45 274
  • 670
  •   1
Отговори
# 300
Май никой нищо не е чул  Wink-най-вероятно няма промяна!

# 301
Записвам се, да следя темата. Дъщеря ми тръгва на ясла от този месец, а ще стане на 3 г. през февруари 2010. Истински се притеснявам, че ако я изпишат през февруари, ще сме останали без всякакви варианти някой да я гледа докато я приемат в ДГ.
Това е една абсурдна ситуация. Би било добре управниците ни да се самосезират скоро.

# 302
Днес ни дадоха да попълним декларация за вътрешния ред в яслата, в която е записано изрично, че децата се записват при навършване на три години. Синът ми е роден в края на февруари и ще стане на три годинки през 2011 г. Дотогава има време, но тази наредба наистина е абсурдна и дискриминационна за децата, родени в началото на годината. От други майки съм чувала, че директорката на яслата прави компромис и оставя тригодишните до юни.

# 303
  • Пловдив
В нашата ясла дъщеря ми е оставена до 14.09 - от 15.09 почва градина. Директорката беше така добра да остави нея и още няколко деца в това положение без някакви специални молби от наша страна - жената прояви разбиране и съм й много благодарна   bouquet
Навърши 3 през април

# 304
  • София
Едно дете при навършване на 3г. трябва да бъде преместено от ясла в градина.Това става автоматично ако в ОДЗ-то има ясла и градина.Ако е само ясла,все още по закон детето може да остане в яслата до 6 месеца.Друг е въпроса, че бързат да изпишат децата по - рано заради новите деца които чакат.
И моята дъщеря посещаваше ясла и навърши през март 3г. и сега я преместихме в друго ОДЗ - 1група.Директорката беше така добра да я остави още малко за да избегнем периода между март и септември.
Пухка - до 2011г. ще има нови градини и ясли така ,че предполагам ,че и наредбите ще са различни.

# 305
Днес, говорих с едната лелка от нашата ясла ... Каза ми да се оправям и да си търся правата "където трябва" - тоест в Детската градина, (където да настоявам да го приемат още през февруари - познайте какво ще ми кажат от там  Close.) Тях не ги интересувало, не можели да гледат заедно деца на година и половина и на три и половина  ooooh!. Смятам скоро да се срещна с директорката, но тя за съжаление не е от разбраните  Rolling Eyes...

# 306
Момичета, а как стои въпроса с децата родени през втората половина на годината? Ние сега тръгваме на ясла (само ясла не е ОДЗ), сина ми е роден на 8 декември 2007 - та догодина ще можем ли да продължим в яслата и до кога или трябва вече да търсим от ЦДГ?

# 307
Момичета, а как стои въпроса с децата родени през втората половина на годината? Ние сега тръгваме на ясла (само ясла не е ОДЗ), сина ми е роден на 8 декември 2007 - та догодина ще можем ли да продължим в яслата и до кога или трябва вече да търсим от ЦДГ?
По принцип докато детето навърши 3 ще си е в яслата, но след рождения му ден веднага ще го изпишат.
За приема в градина - зависи и за кой град става въпрос, в София трябва да кандидатствате в ЦДГ в началото на следващата годината и ако ви приемат от Септември тръгвате, независимо, че детето няма да има навършени три години. До тогава сте си в яслата. Ако стиковаш добре нещата може в петък да е на ясла, а от понеделник на градина.

# 308
Не е много в темата,но аз да питам:
Спират ли болнични(обещетение при гледане на дете),ако е записано в държавна или частна ясла

# 309
Не е много в темата,но аз да питам:
Спират ли болнични(обещетение при гледане на дете),ако е записано в държавна или частна ясла

"Да" за държавна, мисля ,че "не" за частна.

# 310
Мерси   bouquet
Жалко

# 311
Преди време подадох жалба до омбудсмана на РБългария във връзка с новата наредба.
Ето резултата:
http://www.ombudsman.bg/news/568#middleWrapper
Дано има раздвижване в скоро време.

# 312
Преди време подадох жалба до омбудсмана на РБългария във връзка с новата наредба.
Ето резултата:
http://www.ombudsman.bg/news/568#middleWrapper
Дано има раздвижване в скоро време.

Чили, браво на теб  Hug! Кога точно се е случило това? Той ангажира ли се с някакви срокове?

# 313
Жалбата я подадох преди около 3 месеца. Днес ми се обадиха, за да ми съобщят, че са публикували днешната новина и, че са пратили писмо до министъра. Предполагам, че и в кабинета на мин-вото също има срокове за разглеждане. Да се надяваме, че до края на годината ще имат становище. Може да се присъедините към жалбата, за да можем да покажем, че всички сме заинтересувани  Peace

# 314
Жалбата я подадох преди около 3 месеца. Днес ми се обадиха, за да ми съобщят, че са публикували днешната новина и, че са пратили писмо до министъра. Предполагам, че и в кабинета на мин-вото също има срокове за разглеждане. Да се надяваме, че до края на годината ще имат становище. Може да се присъедините към жалбата, за да можем да покажем, че всички сме заинтересувани  Peace

Чили, поздравления! Как да се присъединим - като подадем и ние лично жалби или трябва да се направи подписка?

Общи условия

Активация на акаунт