Нова наредба за изписване от ясла при навършване на 3г

• 45 303
  • 670
  •   1
Отговори
# 510
Простете за невежеството, но излиза, че яслите са предимно за болни деца, така ли? Защо искат тогава бележки, че децата са здрави - вярно, че в повечето случаи бележките очеизвадно не отговарят на действителността? И какво да правят здравите деца? Да отиват в ясли, за да ги разболяват? По-сбъркана система едва ли има!

Нали? И на мен ми се видя безумно да ми искат бележка от личният лекар, че детето ми често боледува, за да го задържат в яслата до юни.
Безумно е,но това е единствената вратичка,за да го задържат, докато се промени наредбата.

Да, един вид, ние сме толкова лоши майки и неможем да гледаме децата си без да се разболяват, че е необходимо детските сестри в яслата, като представители на държавата да се грижат за нашите деца.
Нека се засрамим!  Mr. Green Laughing

# 511
Да, един вид, ние сме толкова лоши майки и неможем да гледаме децата си без да се разболяват, че е необходимо детските сестри в яслата, като представители на държавата да се грижат за нашите деца.
Нека се засрамим!  Mr. Green Laughing

Хм, да се засрамим , мда , но защо ли тогава децата ни се раболяват на яслата , а си ги гледаме в къщи да си ги лекуваме като сме лоши майки  Rolling Eyes Whistling

# 512
http://potrebiteli.plovdiv24.bg/groups/203/topics/863.html - ето го отговорът на община Пловдив в типичен стил "вземете си номерче" ... Rolling Eyes Crossing Arms

# 513
В бележката, която аз взех от JP-то, общо взето пишеше следното: "Поради чести бронхити и болести на горните дихателни пътища, препоръчвам детето ......(трите имена).... да продължи да посещава детска ясла. "

КОлко време преди да навър6ите 3г. я взехте тази бележка?   bouquet

# 514
винаги ме е било яд, когато нещата се гледат на парче и накрая се стигне до противоречие..не е ли уместно за такива случаи да има оздравителни градини (по-широко скроени от сегашните), а не майките да се чудят какви бележки да представят , че да им задържат детето;

# 515
разгледах отговора в линка на радостче от пловдив и се питам - тези които пишат наредбите - те деца нямат ли? добре, че има частни занимални и градини и може да се скърпи положението за месец - два, но ако ви се засече саниране на градината, с навършване на три , със саниране на съседната - в продължение на година може да сте подложени на голям стрес кой да се занимава с детето ви...горкото дете- само мога да кажа

# 516
Няма ли яснота кога ще се приеме изменението да не ни гонят децата от яслите без време ?

# 517
Аз нямам новини. Кореспонденцията ми беше с Нанев , а сега нали го смениха . Нямам идея какво ще стане ... Моето дете вече не е на ясла ... С 300 зора му намерих място в една градина до септември ...

# 518
Ние пък понеже чакаме за ясла, директорката каза, че съгласно новата наредба децата не може да ги изпишат при навършване на 3год, и чак от септември, когато тръгнат на градина????

А дали е така...... newsm78

# 519
мармашотка ,от къде си?
То явно всяка градина си има свои закони  Tired
Нашата директорка се оправдава,че всеки ден ходели майките да питат дали няма свободни места в яслата,и затова ние като вече сме навършили 3г. трябва да освобождаваме мястото.
А когато кандидатствахме,все казваше,елате лятото да видите дали сте класирани  Close Изобщо не е казвала,че има текучество и като навършат децата 3г. се освобождават места.
Просто гледат да не се натоварват и да си създават работа  Confused

# 520
Точно и аз се ядосвах на това,4е ние сме постъпили в яслата септември,а ве4е бе6е навър6ил 2г. ,а сега искат юни да ни изгонят.Както аз съм 4акала до септември,така и другите 6те 4акат,пук и половината майки на децата от на6та група не работят и си мисля,4е е 4естно първо тях да изпи6ат,а да се смилят над работе6тите. Пък и класиранията излизат на 1 юни,а записването е август.

# 521
От София, става въпрос за яслата на ул.Хр.Белчев, мисля че е номер 28.

# 522
Днес окончателно ни изписаха,дадоха ми всички документи и това беше Mr. Green
Умишлено не си търсих правата,които зная че имаме,поне до 1юни да ни задържат,понеже през 3 дни сме болни като ходим на ясла и смисъла е никакъв да продължаваме.Повечето деца в групата ни са вечно болни,с течащи огромни сополи,кашлящи и въобще не ги връщат да се лекуват... На всичко отгоре в картона директорката писа "Не е в контакт с ОЗБ"....ами те направо са си ОЗБ някои от децата Tired
Ще се коомбинираме някакси с бабите и лелите,да се надяваме,че детето ще е по-здраво Praynig

# 523
Като Ви чета се чудя дали не искат да си освободят лятото да няма деца?

# 524
Има нещо такова , като си освободят лятото ще могат спокойно да си вземат отпуските  Wink

Общи условия

Активация на акаунт