Малък Сечко на вратата чука, ОКТОМВРИйче смее се и гука

• 13 172
  • 277
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Теди я не се чуствай така Hug
Че Никол отдавна не ще да яде в мен и първо си поревах,ама се успокоявам ,че ще ми е по-лесно по нататък като стне повечко килца.
А за въртенето и тя го прави и ревеееее не ще да спи в мен,не ще и на леглата и е ужас.
Но аз упорито и завирам бибата и и пея,като гляедам да е затъмнена стаята и главицата и да е в сгъвката на ръката ми.
И при тази "Хармонична"атмосфира имам някакъ успех.
Последнита 3-вечери така заспиваме Mr. Green

Иначе и аз мисля да процедирам по твоя начин с играчките Peace

Шивани и фактора характер е доста важна величина за тръшкането.
Аз вече споделих как сестра ми се тръшкаше и ревеше до 8-ми клас,просто и до сега тя е тиранка и винаги иска да и се угажда.
А сме от едни и същи родители и имаме смешна радлика от 1г 9м,но сме коренно различни и по характер и на външе вид Peace

# 226
  • Пловдив
tediko и ние го имахме същия момент преди седмица или две, реших го със спане в кошчето за кола през деня. Иначе се бях побъркала, половин час приспиване и аха да го оставя в леглото и рееееееев и хайде пак наново.

# 227
Здравейте и от нас, бебко спи и дано успея да напиша преди да се събуди.
За плача - не искам въобще да виждам и чувам плачещи деца никъде, а още по- малко вкъщи.
Не винаги е възможно да се справиш с неспокойно бебче, но поне го гушкам, за да днае , че съм
до него и не е сам.Дъщеря ми заспиваше само на ръце докато не стана 11кг. Решихме проблема
като я оставях в кошарата с всичките и любими играчки, а аз стоях в стаята, за да ме вижда и така
докато играеше за няколко мин. се научи да заспива, а по-късно вече нямаше нужда и от играчки.
Разбира се беше доста по- голяма около 1г.
За възпитанието мисля , че няма точна рецепта.Азподкрепям мнението на Tsv и на Tediko. Винаги сме се опитвали
да бъдем единни със съпруга ми в изискванията си към детето. Разговаряме с нея като с възрастен за всичко от
момента , в който започна да говори и задава въпроси.Винаги казваме истината и обясняваме. Никога не ни се е случвало
да се тръшка или да плаче за нещо от каприз.И сега е в доста труден период, вече я вълнуват не играчки, а чувства -
постоянно си говорим и е страшно приятно да знаеш какво чувства детенцето ти.Надявам се ,че ще продължим да си бъдем
приятелки.
Но също така мисля ,че  децата се раждат с характер и при някой дечица има нужда от повече търпение .
После пак ще ви навестя. Hug

# 228
 Шики попита за грешките, които сме допуснали. Откривам си две основни:
1. Трябваше да му отделям още повече време. Когато стана 8-годишен реших, че трябва да го уча на самостоятелност и го оставях предимно сам да се справя с училищните си задачи, както аз правех това като дете. Грешка! Всички деца са различни и подхода трябва да е различен. Най-лошото е, че интуицията през цялото време ми подсказваше, че бъркам, а не й обърнах внимание. Сега, когато съм у дома вършим всичко заедно и преодоляхме много проблеми, аз съм по-доволна и спокойна, а той по-уверен.
2. Трябваше повече да се владея в моменти на спор. Убедена съм, че най-доброто за децата е да растат с колкото може по-малко стрес. Това е валидно и за обсъждания въпрос дали да оставяме бебетата да плачат с възпитателна цел. Да, ще стане по-тихо и по-самостоятелно бебе, оставяно системно да плаче, но това ще е добре единствено за родителите, не и за него и бъдщото му развитие!!!
Много трудно е да приложиш на практика написаното в книгите "отстоявайте пред детето позицията си тихо и спокойно, но твърдо". Опитвам се поне, а когато насреща си имаш троснато и повишаващо тон дете ситуацията се усложнява. За съжаление мъжът ми е нервен и избухлив и все повече виждам в поведението на детето умалено копие на бащиното му. Личния пример има много тежък дял във възпитанието, момчетата задължително искат да приличат на тати, може би момичетата на мама (все още не знам).

Софко, и на мен това с очичките ми е мехлем за душата  Heart Eyes

Едно въпросче: Забелязвате ли бебетата ви да протягат по-често с определена ръка към играчките?

# 229
  • Бургас
Честит 4-ти месец на Алекс на Златинабер и на Алекс на Мам79 и на Алекс на Нинка Маслинка  bouquet newsm51 newsm51  bouquet
Нека трите прекрасни малки дами носят само радост на сладките си мами Heart Eyes

# 230
Тедико, аз въпроса с приспиването вечер съм го решила с количката (върху която щраквам кошницата за кола)- приспива се много, ама много бързо така, като бутам напред назад, докато гледаме тв с татето. Успокоява ме мнението на Мини, че е ок там, защото и дневните си 1-2 голеееми дремки (2 до 5 часа) изкарва там, а в леглото си спи по максимум половин час денем...

Голямото ми дете се тръшка за всичко в момента... вчера, защото искаше да правим хляб с машината беше първото му размазване, после вече спрях да ги помня... Имам една книга за дисциплина без плач- още ме чака, там където чета книги... ooooh!

МОЯТА НАЙ- ГОЛЯМА ГРЕШКА БЕШЕ, ЧЕ МНОГО УПОРИТО СЕ ОПИТВАХ ДА УчА БАТКОТО ДА ЗАСПИВА САМ, откакто стана на 4-5 месеца, КАКТО РЕДОВНО СЕ ОПИТВАшЕ ДА МЕ УБЕЖДАВА ПРЕДИшНИЯ НИ ПЕДИАТЪР, ПОВЕчЕТО МИ ПРИЯТЕЛКИ ТУК И НЯКОИ КНИГИ. Единственото нещо, което постигнах беше, че и досега го е страх да спи сам... изобщо не се научи, ревеше до пълно изтощение... беше започнал да има кошмари на 9 месеца и ни сервираше ужасяващ нощен плач, без да се е събудил даже... още имаме проблеми с нощния му сън...

# 231
  • Варна

Едно въпросче: Забелязвате ли бебетата ви да протягат по-често с определена ръка към играчките?
Алис, това мислех да питам скоро в темата, Момо посяга винаги с лява ръка...
Не ми направи впечатление,докато един ден чух свеки да му казва-тя го занимаваше с едни играчки,
та , чух я-хвани я бабо с хубавата ръчичка и така няколко пъти
Тогава забелязах,че посяга винаги с лява ръка, същото ми го каза и свеки ,че прави така като си играят двамата
Незнам дали е осъзнато това...
А сега пък друго...що пък дясната ще е хубавата ръчичка ... Rolling Eyes

# 232
Здравейте,
хубава е дясната 'щото едно време я излезеш от границите, я са те обявили за ненормален, неестествен, враг и т.н.
та дядо ми са го били в у-ще да пише с дясната ръка... резултата е всичко върши с лявата, а само пише с дясната...
та такааааааа... явно и свекърва ти е в час с комунистическите практики Simple Smile
не го насилвайте детето... мозъка му просто работи по друг начин Simple Smile
аз също съм щяла да съм левичарка ама майка ми от страх да би да ме бият в у-ще от малка е почнала да ми подава всичко само в дясната ръка и да ме подтиква с ея да си служа... Tired
аз друго съм се сетила да питам... вие говорихте за ясли и ДГ, ама аз се поразрових за частни такива.... честно да ви каа бях така  #Crazy Shocked то някои имат такива цени, че трябва на 5 места да работя  Crossing Arms а ми се искаше малката от рано да я погна с езиците и да е по-сериозно... ама май няма да ни огрее... майка и ще й говори само на ингилийски, пък като е при баба и дядо на френски и руски  hahaha
та мисълта ми беше... интересували ли сте се от частни ясли и ДГ? някоя от вас да е ползвала? имате ли отзиви от няъде? ще ми е интересно да разбера...
ей и накрая малко снимки от нас Simple Smile  http://eliH.photoshop.com
 Hug  bouquet

# 233
   Мойта бухтичка посяга и с двете ръце към играчките.Не съм забелязала с някоя от двете да държи повече.
  Тони,навремето левичарите са ги смятали едва ли не за недъгави.Насила са карали децата да пишат с дясната ръка.За мен това е жестоко.Добре,че в днешни дни това не се приема за недъг,защото не е.Щом им е по-удобно да си действат с лявата ръка.Снимките с страхотни,много ви се радвам за дружбата която си изградихте  Hug!
 Относно тръшкането,аз съм нямала такива моменти.Много съм му говорила и обяснявала.И сега гледам да сме приятели,че като дойде пубертета да го изкараме по-лесно.Мисля и с беба така да действам.Тръшкат се прекалено задоволените материално деца.На които родителите им ги мързи да им обръщат внимание на емоционалните нужди и компенсират с презадоволяване на всякакви техни прищевки.Това си е мое наблюдение и умозаключение.Като в него не визирам по-палавите деца (като Алек),които имат нужда от повече обяснения и търпение.

# 234
Нектаринчо посягаше в началото с лявата... ама вече и с двете граби  Laughing
Аз съм левичарка и едно време съм писала като арабите ....овялан онсядто  #Crazy а и като пиша сега обръщам на 90 градуса тетрадката.. атракция си беше в училище.. но иначе смея да твърдя пиша доста красиво  Blush
Съни, то добре и че не живеем в Хитлерово време, че щяха да ме затирят в някоя газова камера.. мхм ! Удряли са ме през пръстите даскалите, но нашите навреме ги разкриха, та нямаше последици. А иначе факт е, че едни от най-известните хора в света са левичари Simple Smile

# 235
Относно "хубавата ръчичка" - Тони, и при мен е като дядото на Ели.
Когато тръгнах на училище (в дълбоки социалистически времена, аз нали съм от по-дъртичките тука), можех да пиша с лявата ръка, във втори клас насила ме бяха научили да пиша с дясната. Резултатът сега е, че правя всичко с лявата, да пиша на ръка мога и с двете, но почеркът ми е развиван само с дясната - с лявата пиша като второкласник...  hahaha

Иначе аз бях убедена в първите 2 месеца на дъщеря си, че гледа само наляво и пресяга само с лявата ръка, но сега не чак толкова. Последната ми информация е, че за момента може да се обръща от гръб по корем само наляво.

Софко, благодаря ти, че сподели опита си с Дани за съня! Ще е от полза на много от нас.
Впрочем това е често срещана грешка явно - наскоро говорих с една близка приятелка, която има 8-годишен син, и с изненада научих, че от първия си ден той е спял в собствена стая - първо с баба си, а после с бебефона.
Е, резултатът е, че сега не иска и не може да спи никъде, освен при родителите си.
Ние тия дни пак имаме проблеми с дневния сън. То че я приспивам на ръце е ясно, но преди като я оставя добре успана в креватчето - откарваше 3-4 часа сън. Сега 1 ако издържи - е късмет, и то само на обяд. Оттам нататък, ако й се доспи, е само в ръцете ми... без кръст останах, ей! Не работят ни люлки, ни колички, ни нищо. Навън заспива здраво само след изтощителна разходка - минимум час-два, а е твърде студено за такива сега.

# 236
  • Бургас
Тони Еличка го е казала точно.
Когато бях в 1-ви клас имах двама съученика,които пишеха с лявата ръка.
Учителките ги тормозеха да пишат с дясната.
Резултатът е,че единя е като дядото на Елито пише с дясната ,а всичко останало с лявата.
Другият беше по-голям инат и накрая майка му спретна скандал и го оставиха да си пише с лявата.
Еличка при нас частните ясмли са с доста прилични цени-знам за една 300лв.на месец.
е и ние май ще сме в частна Sad
Иначе Никол още не се е засилила да хваща нещо съзнателно,
а когато аз и подавам нещо хич не се и замислям в коя ръка и го слагам.
Но май по-често хваща с дясната.

# 237
  • Бургас
Еличка Алекс е страхотна ей сега разглеждах албумчетата Hug
Ето тук сте едно щастливо и усмихнато семейство:
https://www.photoshop.com/user/elih
от албумчето RD Sasho/P2010024.JPG

а тук е толкова тъжна,че чак аз ще заплача:
това е снимката от албум   januari2009/P1060016.JPG

а тук е като малък сладък ангел и е само за целувкиииии:
от албумчетоjanuari2009/P1280062.JPG

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 19:25 от Nedialka_81

# 238
Неди, мерси за инфото за ДГ и за Алекс  Hug ама линковете не стват Sad ама аз сещам горе долу за кои снимки говориш  Hug Heart Eyes

# 239
  • Бургас
ЕличкаааааHeart Eyes аз толкова исках да покажа кои снимки съм харесалааааааа Hug

Общи условия

Активация на акаунт