Кухни - 18та тема

• 38 000
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Благодаря ви момичета   bouquet

mamagali_vanko честита кухня и браво на способния мъж  Peace

# 256
  • Варна
mamagali_vanko , много интересен отцетник (така ли му се казва?), не съм виждала по магазините такъв. Кухнята е много просторна и според мен сте гледали да е практично. Пожелавам кулинарни успехи на този нов терен.

А сега на моя проблем- търся магазин във Варна в който се предлагат кухненски смесители на Тека- харесах си по каталога им, но незнам от къде да си купя. В сайта телефоните не отговарят. Не ми се ще да си го поръчвам по интернет, ама май пак така ще пазарувам...

# 257
Хайде и аз да се похваля Blush и моята кухня вече е почти готова  Peace Ето как изглежда http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262697&pid=10551583, леле не вярвах вече, че ще стане за тази тема  Peace

Честито, много ми харесва! Със здраве да си я ползваш!  bouquet

# 258
zori_tv     и     mrancho    и   mamagali_vanko

-много хубаво е станало, честито  Peace

# 259
Мисена , гърбът на кухнята ти от плочки ли ще е, или от ПДЧ? Ако е от ПДЧ, наистина не разбирам защо да не направят капак от същия материал.
Ако е с плочки, нищо не пречи да си сложиш белия капак и върху него да апликираш нещо - цвете, шаренийка, мебелно фолио с цвета на плочките, или нещо контрастно. Ще стои ефектно. Венгето обича ярки цветове.

# 260
  • София
Включвам се-макар и със закъснение Embarassed
Такива мивки има във всички магазини където продават полски мебели Peace

Благодаря ти! Наистина не съм обърнала внимание когато поръчвахме нашата кухня дали е имало такава мивка, но тогава мислехме, че ще можем да използваме старата  Embarassed

# 261
  • София
Здравейте!
 В момента и ние обзавеждаме апартамент и съответно кухня. Чета ви доста отдавна - събирах идеи и опит.  Peace Сега дойде момента да се включа и с въпрос. Ревизионния отвор за водомерите при нас не е в банята, а в кухнята. Зная, че е изключително тъпо, но ... това е положението. Някой знае ли как може да се направи този ревизионен отвор - фирмата, която ще ни прави кухнята казват, че вратичка от гърба на кухнята не може да се направи. Вариантът с бяла PVC вратичка мисля е абсолютно не приемлив. Има ли цветни такива PVC вратички или друга някаква идея?  Praynig
От фирмата, която ти прави мебели, са имали предвид, че е невъзможно да се направи врата от гърба, ако той е именно "гръб", защото дебелината му е 8 мм и не могат да му се сложат панти, тъй като те се вкопават във вратата на да речем 10тина милиметра или повече.
Ако ти си склонна гърба ти да е от ПДЧ 18мм и да не е с цвета на плота, а да речем цвета нашкафовете, няма никакъв проблем да се направи вратичка. Слага се и пуш-бутон и няма нужда от дръжка и съответно почти не се забелязва наличието на врата.

П.П. Всъщност може да се направи вратичка и от 8мм ПДЧ, но пантата трябва да е клавирна (всички имаме такива в къщи по старите мебели), но не става хубаво, вижда се и не е стабилно.

А относно кантирането, не е проблем, ама никакъв. Просто трябва да се кантира на ръка и вратичката и отвора и да не са прави ъглите а леко заоблени за да се получи по-добре.

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 17:34 от Манди Портокалова

# 262
  • София

mamagali_vanko
, браво на мъжът ти!!!
Искам да те питам, понеже видях, че сте сложили същата мивка каквато искам, откъде я взехте?
И дали между плота и самата мивка сте сложили някаква лайсна? Чудехме се как се съединяват...

# 263
Мисена , гърбът на кухнята ти от плочки ли ще е, или от ПДЧ? Ако е от ПДЧ, наистина не разбирам защо да не направят капак от същия материал.
Ако е с плочки, нищо не пречи да си сложиш белия капак и върху него да апликираш нещо - цвете, шаренийка, мебелно фолио с цвета на плочките, или нещо контрастно. Ще стои ефектно. Венгето обича ярки цветове.
Гърбът ще е от ПДЧ с цвят венге. И аз вече не разбирам защо, но от фирмата казаха, че не могат да ни направят такъв капак от ПДЧ.

# 264
  • София
Гърбът ще е от ПДЧ с цвят венге. И аз вече не разбирам защо, но от фирмата казаха, че не могат да ни направят такъв капак от ПДЧ.
Защото е трудно да се получи добре, но не невъзможно. Най-вероятно не искат да поемат риска да не ти хареса после и да не могат да си тръгнат от монтажа сума ти време. Случва се човек да попадне на такава фирма.

# 265

mamagali_vanko
, браво на мъжът ти!!!
Искам дай те питам, понеже видях, че сте сложили същата мивка каквато искам, откъде я взехте?
И дали между плота и самата мивка сте сложили някаква лайсна? Чудехме се как се съединяват...

Ами да ти кажа чесно тази мивка са я купували майкини навремето,и аз си оставих същата.Пробвахме с лайсна ,но края на мивката е с остри ръбове,а на плота са заоблени и не пасна лайсната затова го запълнихме със силикон

# 266
Наскоро си смених кухнята. Antonio Brera  е новата, много ми харесва - кремава, със сатенени дръжки..ако имам повече време ще я снимам и ще ви я покажа.

# 267
Относно гърба на кухнята.

Моят гръб не е от фазер, а от ПДЧ - 1.7 mm, ако проблемът е че няма как да закрепят вратичка на фазера, могат да ти направят гръб от ПДЧ като при мен.
Друг вариант е да купиш от онези ревизионни отвори за баня, които са на клипсове и вместо плочки да се залепи парче фазер отгоре.
Трети вариант, малка вратичка от алуминиев профил цвят венге / от фирмите за ал. дограма/. Ще поискаш от тези които ти правят кухнята фазер - венге, а дограмаджиите като изработват вратичката ще ти го сложат вместо стъкло.

# 268
  • Варна
А сега на моя проблем- търся магазин във Варна в който се предлагат кухненски смесители на Тека- харесах си по каталога им, но незнам от къде да си купя. В сайта телефоните не отговарят. Не ми се ще да си го поръчвам по интернет, ама май пак така ще пазарувам...

rintinty  виж ТУК Дори и да нямат в наличност, това което си харесала, мисля че можеше да се поръча по каталог.

# 269
Хайде и аз да се похваля Blush и моята кухня вече е почти готова  Peace Ето как изглежда http://www.snimka.bg/album.php?album_id=262697&pid=10551583, леле не вярвах вече, че ще стане за тази тема  Peace
Ха, браво! Имаме еднакъв вкус за кухни. Моята е със същите вратички и цвета и е такъв, само че още не съм и пуснала снимки! Чудесна е!

Общи условия

Активация на акаунт