Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

• 28 344
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Освен всичко, не вярвам на бройката подадени гласове, която са попълнили под наште торти...... ама де да знам.....

# 136
Няма да се ядосвате за тъп американски конкурс. Ние си знаем, че нашите торти бяха най-хубави. Това че американците не знаят други приказки освен за замък и принцеси не е ваш проблем.

# 137
  • София
Аз пък няма имейл Sad и немога да ги видя

# 138
Ето ги
1 място

# 139
  • Czech Republic
Vania Jordanova, разчистете си кутията за ЛС - вече затрих едно, без да съм забелязала че Сте изчерпала лимита. Ако не, може да зададете въпросите си тук! Peace  Хм, сега забелязах, че нямате никакви публикации във форума и затова може би не може да получавате ЛС. Вече Сте направила първата стъпка и Сте се регистрилала. Сега направете още една и напишете нещо. А и спокойно може да питате! Peace

Момичета съжалявам, че  в конкурса не сте успяли! Наистина спчелилите торти (особено 1 място) не е нищо особено. Втората наопак ми харесва, но не знам дали е авторска, ако не е - от конкурса няма смисъл. иначе съм очудена колко стеснен е обзора на американците - замъци, замъци и тук-таме принцеса. Тортите подходящи за момчета например се броят на пръсти (това сина ми го установи). Вашите поне бяха идейни и различни!  bouquet

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 11:01 от natalyna

# 140
  • Пловдив
Момичета, кажете ми каква доза от Торта Татяна да направя за да получа  висока торта с размери 18х30 см

# 141
  • варненка от София
Момичета, вчера ми казаха за една позната, която правела торти като си точела корите????? Може ли или просто познатата ми се бърка с това,че се точи захарното покритие?

Освен на Медовика, на Добуша също се точат, мама правеше великолепна Добуш, ама пусто не мога да й открия рецептата  Sad

# 142
Пепи по принцип Татяната става висока newsm78 не е като трюфела ниска от една доза.Ама точно размери не съм мерила
Ето това е Татяна от една доза
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=1&pid=5747119 - и първата снимка напред.Дано се ориентираш.
За американския конкурс не ща да коментирам Sick.
Сега нещо хубаво - който хваща Фиеста ТВ - започва предаване за бутикови торти - Черешката на тортата.Шапката на предаването е как един носи една голяма къща торта и в далечината се вижда истинската къща послужила за модел.
Викам си - ха това ли е бутиковото.Ми те нашите(имах предвид вас) ще го направят това без курс.Едно към едно.
Ама който я хваща тази телевизия може да гледа Hug.За останалите като го гледам ще пиша коментар.

# 143
Здравейте  bouquet
Аз не пиша тук, но от близо 1 година ви чета и си правя тортички за домашна консумация. Искам да ви поздравя и се прекланям пред сръчните ви ръце. Показвате невероятни торти   bouquet
Сега искам само да предложа на Иглика333 още един вариант на торта "Гаташ" - преди време и аз издирвах рецепта ( и моят мъж си пада по тази торта).
Торта “Гараш”: Прадукти за блатовете -10 яйца ,400 гр. кристална захар, 300 гр. смлени орехи
Белтъците се разбиват на сняг със захарта, като захарта се прибавя постепенно. Прибавят се и орехите. Сместа се разделя на 4 части,които се изпичат поотделно в тортена форма заслана с хартия, намазана с масло и посипана с брашно.
Крема:100-150 гр захар кр. се сварява на гъст сироп с ½ каф. чашка вода  и 2-3 с.л какао, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки. Докато сиропът,/ който става нещо като течен шоколад/ е още топъл се прибавят 5 жълтъка един по един.Всичко се разбива мн. добре и се оставя да изстине. Разбива се 250-300гр краве масло и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се  пухкав крем. Платките се слепват  с крем. Отгоре също се намазва с крем и се украсява по желание. Може да се посипе с кокосови стърготини или шок. пръчици.
Рецептата е изпитана  и е много вкусна и сполучлива.
Дано да съм помогнала Embarassed

# 144
  • Vaudreuil Canada
V_pet тази рецепта и аз ще я пробвам нищо че другата много ми хареса - като гледам остават и 5 излишни белтъка които ще бъдат преобразувани на целувки ... ммммм.
Аз вчера за първи път в живота си направих целувки и станаха супер, и ореховки направих ама те въпреки че са хубави искат още една идея редакция на рецептата та май започвам седмицата гладна за сладки работи.

# 145
Пепи,това е двойна доза "Татяна".Диаметрите на етажите са 22-18-14см.От всеки размер са печени по три блата.

# 146
V_pet тази рецепта и аз ще я пробвам нищо че другата много ми хареса - като гледам остават и 5 излишни белтъка които ще бъдат преобразувани на целувки ... ммммм.
Миличка остават 5 жълтъка, не белтъка, и тях нама как да ги преобразуваш на целувки. Трябва да измислиш нещо друго newsm78

нещо стана не както трябва Embarassed

# 147
Крема:100-150 гр захар кр. се сварява на гъст сироп с ½ каф. чашка вода  и 2-3 с.л какао, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучки. Докато сиропът,/ който става нещо като течен шоколад/ е още топъл се прибавят 5 жълтъка един по един.

Миличка остават 5 жълтъка, не белтъка, и тях нама как да ги преобразуваш на целувки.

V-pet, така както си написала рецептата, остават 5 белтъка. След като прибавяш жълтъци, ти оставят белтъци, а целувките са от белтъци.  Peace

# 148
Белтъците 10 на бр. са за блатовете.
5 жълтъка са за крема и 5 бр. жълтъци остават Wink

# 149
  • София
Да, и аз това забелязах в рецептата - жълтъците се добавят, значи белтъците остават неоползотворени и Шемет може да си направи целувки, освен ако не трябва да се коригира рецептата и един по един да се добавят белтъците:)))) V_pet, благодаря за рецептата, само да я уточниш, и си я записвам, нямам идея кога ще ми се наложи да правя гараш, така че...Simple Smile

За конкурса - тортите не са лоши, ядосвам се само, че Корни не си публикува Пинокио, за да видят как се правят страници и изобщо...Иначе, да, тортите са типични за америкнаския вкус и няма нищо чудно, че са спечелили (аз, обаче, не съм гледала останалите над 300 предложения, за да преценя дали тези най-си заслужават (след нашите, разбира се:)))) Все пак има прецизност в изработката, има ясни послания...е, има и един куп неядливи неща, но...явно това не е критерий...

Общи условия

Активация на акаунт