Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 69

• 28 345
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
V_pet Мерси за рецептата, ще я пробвам непременно.

# 151
  • Vaudreuil Canada
V_pet според рецептата ми трябват 10 цели яйца за блата и 5 жълтъка за крема така че трябва да ми останат 5 белтъка. Ако промениш нещо в рецептата и ми останат 5 жълтъка ще спретна палачинки така че споко няма да се отърве и тази торта от мен Simple Smile

# 152
Много съжалявам, че стана така с тази рецепта - моят мъж е прав, че не мога да обяснявам Embarassed
Уточнявам:
За блатовете - 10 белтъка, 400 гр. захар кристална и 300 гр. смлени орехи
За крема - 5 жълтъка, 2-3 лъжици какао (най-добре черно на Йоткер или Йотис), 100-150 гр. захар, 1/2 каф. чашка вода, 250-300 гр. масло (най-добре немско, за да сте сигурни, че е наистина масло)
Извинявам се още веднъж  bouquet

# 153
  • dimitrovgrad
Здравейте момичета, поздравявам ви всички.Аз съм нова в тортоправенето.Моля помогнете.Синът ми има рожден ден искам да му направя торта с логото на ЛЕВСКИ.По назад в темата видях такава ,направена като тениска.Въпроса ми е-как да оформя тениската,смисъл ръкавите, как да наредя блатовете?Въобще ще се справя ли като ми е за първи път?Смятам да я покрия с марципан Варна,а отгоре буквите и лентичките нали пак от същия марципан?

# 154
  • Vaudreuil Canada
Много съжалявам, че стана така с тази рецепта - моят мъж е прав, че не мога да обяснявам Embarassed

Е то нищо страшно не е станало - аз мразя да пиша рецепти - предпочитам да ги преписвам защото иначе винаги изтървавам някоя стъпка просто защото си я приемам за естествена.

# 155
Здравей mama na mom4eta.Нямам опит в тортоправенето, но чета всичко, което се пише тука.Може да пробваш да направиш торта "Медовик", с нея лесно можеш да постигнеш формата, която искаш.Малко по назад в темата Пепи беше обяснила точно за тази торта, че е подходяща за нестандартни форми.Тортата, която си гледала не знам как е направена, така че ако искаш изчакай мнението на по-опитните. Ето и обяснението на Пепи
Сега и на въпроса за нестандартните форми да отговоря. Медовика е най-удобната за целта торта. Правите си шаблон във Фотошоп например ,сваляте си картинка от нета или в случая си подпирате шрифта за 3-ката. Оразмерявате, разпечатвате, режете по външен контур. Оттам нататък би трябвало да е ясно. Точите тестото, местите в тава и тогава режете по шаблона. Така не се разтяга. С пандишпан правя замо единиците, но там няма криви рязания и почти нямам фира  Mr. Green

# 156
  • dimitrovgrad
Може ли да се уточня,че смятам да купя блатовете,така ,че колко ще ми трябват?Моля помагайте!МАЙ НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА

# 157
Момичета, фигурите от руска мастика2 колко дни преди да съм приготвила тортата трябва да са готови? А стават ли за ядене или са прекалено твърди newsm78  и после като се реже тортата и ако се махат фигурките не стават ли дупки?Аз смятам да покрия тортата с марципан Варна и направя фигурки- цветенца ,пеперудки от руска мастика2  захарното покритие     да не "изяде"  фигурките

# 158
mama na mom4eta, щом си решила да купуваш блатовете значи не ти е нужна тази рецепта, но аз мисля, че няма как готов блат да добие такава форма.Все пак готовите блатове са кръгли  newsm78
pavi04 не мисля, че марципана ще разтопи фигурките и доколкото знам фигурките стават доста твърди

# 159
  • Norge
Пепи,това е двойна доза "Татяна".Диаметрите на етажите са 22-18-14см.От всеки размер са печени по три блата.

Ахаааааааааа, виж как покрай тази характерна торта разбрах Thinking  кое весело момиченце се крие зад този незнаен ник.  Heart Eyes

# 160
Мама на момчета,аз имам фланелка на цска .Направих си правоъгална торта,от два пандишпанови блата резнах от долу  и си направих малък правоъгълник,който срязах по диагонал и ползвах за ръкави.За да съм по точна ,тортата е с размер38 на 24.Рязваш от височината 4 см.и тя остава 34см.Значи получаваш правоъгълик 4см на24см.Делиш го но полвина,като го наставиш и получаваш 8 см на 12см режеш по диагонал за да станат два три ъгълника и ползваш за ръкавието я тортата.Ето това е фланелката.Ако ти харесва пробвай,но можеш и само емблемата да направиш.

# 161
  • Пловдив
mama na mom4eta, представи си как изглежда една тениска. В твоят случай основата е правоъгълна и имаш скроени от парчета блат 2 ръкава. Вземи лист хартия и си я нарисувай. Ако искаш след като сглобиш може да направиш кръгло теколте с лека извивка. Фирата ще е малка,  но пък по-лесно ще се среже.

Малко си поиграх и ето ти примерните части.

# 162
  • Карнобат
Момичета рових се да търся торта с русалките, но нещо не мога да открия. Знам ,че някой беше правил и ако не се лъжа беше Пепи. Даже бях  гледала и стъпка по стъпка. Поръчаха ми торта с тях  а и идея си нямам какво е филмчето.Отивам да го търся.  ooooh!

# 163
  • Пловдив
Момичета рових се да търся торта с русалките, но нещо не мога да открия. Знам ,че някой беше правил и ако не се лъжа беше Пепи. Даже бях  гледала и стъпка по стъпка. Поръчаха ми торта с тях  а и идея си нямам какво е филмчето.Отивам да го търся.  ooooh!

Русалка1
Русалката поглед отгоре
Тортата почва оттук
Снимки от филма

Пластинката за люспичките Wink

# 164
  • Карнобат
Пепи много ти благодаря, златна си. Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт